Morgen Darwinia+ op Xbox Live Arcade


Luister, ik zal er niet omheen draaien: ik weet niet wat voor spel Darwinia is. De console-versie, Darwinia+, verschijnt morgen voor Xbox Live Arcade. Ik weet dat het origineel in 2006 de hoofdprijs won op het Independent Games Festival (het jaar dat Braid een innovatieprijs won, om je een idee te geven van de concurrentie), maar ik heb het nooit gespeeld. De nieuwe XBLA-versie is op veel sites GROOT NIEUWS. Als je een Xbox 360 hebt wordt het waarschijnlijk tijd om op te letten. Eén site noemt Darwinia: unlike anything you’ve played before. Elders wordt het omschreven als a blend of Cannon Fodder and Lemmings,” en this year’s underground classic, this year’s Rez, this year’s Ico.” Het is, voor zover ik kan achterhalen, een sterk versimpeld strategiespel met elementen uit puzzel- en actiespellen. Het speelt zich af in het internet waar je de Darwinians (de simpele sprite-poppetjes) moet beschermen tegen een kwaadaardig computervirus. Bekijk hieronder een trailer en als je denkt dat het iets voor je is, lees een paar recensies (hier en hier één van Kieron Gielen). Bij gebrek aan een Xbox 360 moet ik me misschien maar eens verdiepen in het aanschaffen van de pc-versie. Blijkbaar heb ik al die tijd iets bijzonders gemist.


Directe Link

[g.forum]

Lees ook:Indiegame Limbo naar Xbox Live Arcade
Lees ook:De onofficiële ‘scurvy inducing 3D’ remake van Monkey Island 2
Lees ook:Nintendo Entertainment System: Machtig Spannend!
Lees ook:Luisteren: 3D Dot Game Heroes soundtrack
Lees ook:Pas op voor hard surfaces, nieuwe Just Cause 2 filmpjes

Eén reactie op “Morgen Darwinia+ op Xbox Live Arcade

  1. Gulzt

    Het oogt niet gelijk al een must-buy.. maar goed, “looks can be deceiving”.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.