Microsoft kondigt Game Room aan, een arcadehal voor je Avatar


Eerste trailer voor Game Room, de virtuele arcadehal die Microsoft vandaag aankondigde voor Xbox Live en Games for Windows. Dit is wat mij betreft de veelbelovendste toepassing voor Avatars, Mii’s of PlayStation Home-bewoners tot nu toe. Het idee is dat je met (de Avatars van) je vrienden afspreekt in een virtuele speelhal om samen klassieke arcadespelletjes te spelen. Voor de lancering staan dertig speelkasten gepland, maar dat moet de komende jaren worden uitgebreid tot meer dan 1000. Je zult ieder spel apart moeten kopen, maar dat geldt ook als je een klassieker downloadt voor Live Arcade, PSN of Virtual Console. In Game Room kun je ze vervolgens spelen in een sociale omgeving, met online leaderboards en achievements. Het grootste probleem is op dit moment het gebrek aan aansprekende titels. In de trailer zie ik alleen obscure namen als Space Hawk, Sea Battle, Star Raiders, Astrosmash, Sub Hunt en Millipede. Dat zijn nog niet de klassiekers waar arcadeliefhebbers blij van worden. Dat moet beter. Microsoft zal ook de grote namen moeten licenseren om van Game Room echt een leuke hangplek voor retrogamers te maken.


Directe Link

[g.forum]

Lees ook:Rondleiding door Microsoft’s Game Room
Lees ook:Mii’s heten Avatars op de Xbox 360
Lees ook:Xbox Live statistieken weer hersteld
Lees ook:Microsoft gaat illegale Xbox Live accounts blokkeren
Lees ook:Microsoft heeft Gridrunner+++ goedgekeurd, komt uit in april

4 reacties op “Microsoft kondigt Game Room aan, een arcadehal voor je Avatar

  1. Berend Jan

    Hee hadden we dit niet besproken als iets GEWELDIGS voor Animal Crossing voor de Wii.
    .
    Blijkbaar leest Microsoft wel ons forum, terwijl de 360 bijna door geen enkele games.blog.nl forum bezoeker wordt bespeeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ja dat herinner ik me nog. Een arcadehal in Animal Crossing waar je dan Virtual Console-spelletjes kon spelen. Dat zou Nintendo nooit doen, maar het zou wel super zijn.
      .
      Ik las later nog een ander artikel waar ook de prijzen werden vermeld. Een nieuwe speelkast kost 400 Microsoft Points op de Xbox (€4,65) en 240 Points op de pc (€2,79). Nogal een raar verschil als je het mij vraagt. (En ja het komt idd ook naar Games for Windows, ik wist niet eens dat je daar ook Avatars kon gebruiken).
      .
      Schattig is ook de mogelijkheid om ipv te kopen voor 40 Microsoft Points (€0,47) één potje te spelen. Alsof je daadwerkelijk een kwartje in een automaat gooit. :D
      .
      En als je op bezoek bent in de arcadehal van een vriend mag je al zijn spellen gratis spelen, ook als je ze zelf niet hebt gekocht. Ik vind het echt een heel vet idee. Ik stel voor dat Sony ook zoiets in Home bouwt en/of dat Nintendo zo’n kanaal ontwikkelt voor Mii’s. (Ja als iedereen toch meeleest op onze site ga ik maar gewoon adviezen geven. ;) )

        /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    huh ook voor windows live…

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    In Shenmue (1999) en Goemon (1991) had je al arcadekasten waarop je met je character kon spelen. Alleen was dat natuurlijk strictly single-player. Weet de jeugd van tegenwoordig eigenlijk wel wat een arcadekast is? :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.