Activision schrapt Ghostbusters en Brütal Legend (en 50 Cent)


Meestal schrijf ik op deze site niet over 'industrie nieuws', omdat we nu eenmaal games.blog heten en wat er achter de schermen gebeurt is doorgaans een stuk minder interessant dan de games zelf, maar dit is te pijnlijk om over te slaan. Toen eind 2007 Activision en Vivendi fuseerden tot Activision Blizzard, was Sierra Entertainment één van de bedrijven die automatisch ook onder de nieuwe mega-uitgever kwam te vallen.

Activision Blizzard heeft nu nog eens kritisch gekeken naar de spellen die Sierra zou gaan uitgeven, en besloot dat het titels als de nieuwe Ghostbusters game en Double Fine's (Psychonauts!) Brütal Legend liever helemaal niet meer wil publiceren. Activision Blizzard moet zich meer gaan profileren als de uitgever van movie-based en family entertainment spellen, vandaar. Ghostbusters en Brütal Legend (en 50 Cent: Blood on the Sand) zijn daarmee niet definitief geschrapt, ze zullen alleen op zoek moeten naar andere uitgevers. Wie hapt? Iemand? Alsjeblieft? Ik wil mijn Brütal Legend!

Zie ook:
- Ghostbusters 3 op PS2 en Wii met een Pixar-uiterlijk
- Eerste screenshots Ghostbusters 3 game

[games.blog forum]

Lees ook:“Brütal Legend is fine”, Ghostbusters “Will be published”
Lees ook:EA gaat Brütal Legend uitgeven
Lees ook:Een nieuw Ghostbusters-spel voor PSN en XBLA
Lees ook:Murray, Ramis en Aykroyd schrijven Ghostbusters 3… de game!
Lees ook:Gametrailers Soul Calibur IV video review

8 reacties op “Activision schrapt Ghostbusters en Brütal Legend (en 50 Cent)

  1. N Stone

    Nee, niet brutal.
    iedere gamer zal bij de cancel van 50cent geen tranen laten. hell het is waarschijnlijk de enige game die we zouden toejuigen als het niet wordt gemaakt. maar niet brutal legend. gezien de problemen de d. fine in het verleden al heeft gehad met het zoeken van uitgevers, hou ik mijn hart vast dat dit niet de nekslag word voor een van mijn favo ontwikkelaars

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Iemand zal toch wel belangstelling tonen? Toch? Toch? Jack Black en de zanger van Motörhead waren potdorie al gestrikt voor de voice-acting en de trailer werd overal positief ontvangen.

    Het zou mooi symbolisch zijn als EA de titel oppikt. Die zijn sinds een paar jaar fanatiek hun leven aan het beteren en lijken steeds meer gericht op kwaliteit en originele spellen, terwijl Activision Blizzard juist steeds meer de kant opgaat van het oude EA. Doe het John Riccitiello!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Boer Jansen

    Zijn die games niet gewoon van de releaselijst afgehaald ipv geschrapt?

      /   Beantwoorden  / 
  4. The Dude

    Die Ghostbuster-game(s) (meervoud, want de Wii zou een totaal andere versie krijgen) zaten anders toch behoorlijk in de hype-lift (met de medewerking van de acteurs en alles)! En 50 Cent: Blood on the Sand kreeg hele goeie previews, waarbij werd gezegd dat zonder de 50 Cent character/licentie het gewoon een hele vette shooter is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. andy

    dan mag da nog zo ne goeie shooter zijn alst wie wil er nu als neger/ rapper de crimineel uithangen dat hem het houd bij zijn cd’s en dan nog (ni te luid zetten aub).ok ik kan verstaan voor de mensen die ervoor zijn dat ze da willen spelen maar komaan een kat een kat noem 50 centiem is echt ne dre zenne.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ironmonkey

    @Andy: Nou die 50 cent mag dan mompelen en onzin lullen maar jij kan er ook wat van :P

      /   Beantwoorden  / 
  7. The Dude

    Hee Andy, veel succes met die sollicitatiebrief!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Daniel

    Ik zou het inderdaad raar vinden als EA het niet deed :P . Ghostbuster en Brutal Legend zijn beide klasse games. 50 cent minder, maar het eerste deel heeft al bewezen dat een naam alleen al goed kan verkopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.