Gamers nemen wraak op Cooper Lawrence


Misschien heb je dit inmiddels al gezien (video staat ook ook onder deze tekst), het bizarre Fox News item over die ene scene in Mass Effect waarin een borst is te zien. Te gast was auteur Cooper Lawrence die, zelfs al had ze het spel naar eigen zeggen nog nooit gespeeld, mocht vertellen hoe schadelijk Mass Effect is voor kleine jongetjes.

Keith Stuart van Guardian zag hoe gamers nu proberen Cooper Lawrence terug te pakken door haar boek op dezelfde manier te bespreken op Amazon. De waardering voor The Cult Of Perfection is teruggelopen naar één ster en de "user reviews" sectie staat vol met teksten als: "It has full on sex and nudity, explicitly describes sexual situations, and is the posterchild of what is wrong with books today. Of course I never read a single page of this book, but that shouldn't matter."

Een beetje een kinderachtige actie, maar gamers moeten hun frustratie blijkbaar ergens kwijt. Het is zo raar hoe de mainstream media plotseling besluiten om een willekeurig spel aan te vallen terwijl er heus wel spellen te bedenken zijn die nog een stuk verder gaan dan Mass Effect.

Bron: Guardian

Zie ook:
- Amerikaanse schrijver speelt "sekssimulator" Mass Effect
- Makers Bioshock op zoek naar PS3-programmeurs

Lees ook:Cooper Lawrence bekijkt Mass Effect, biedt excuses aan
Lees ook:Mass Effect komt op 22 juni
Lees ook:BioWare wil ook op de PS3
Lees ook:Penny-Arcade over negatieve Assassin’s Creed recensies
Lees ook:Korte teaser trailer Mass Effect 2

10 reacties op “Gamers nemen wraak op Cooper Lawrence

  1. Bouncing Ball

    In God of war heb ik gewoon steeds stickertjes geplakt om de borsten te verbergen. Hierdoor was mijn rijne jongetjesgeest nog net op tijd gered..

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Het is op zich vrij kinderachtig van de gamers, maar het lijkt wel effect te hebben. De verkoopcijfers van het boek lijken iets gedaald te zijn.

    Aan de andere kant is de actie van Cooper Lawrence ook zeer kinderachtig te noemen. Zij probeert een nieuw boek te verkopen en gaat daarom akkoort met Fox om iets negatiefs te zeggen over een spel waar, zoals ze zelf al toegeeft, helemaal niets vanaf weet. In de V.S. scoort kritiek hebben op games vrij goed bij het conservatieve deel van de bevolking en als je er dan ook voor zorgt dat de naam van je nieuwe boek eerst uitvoerig genoemd wordt, dan kun je het geld snel zien binnenstromen. De enige manier om haar terug te pakken voor deze actie is om haar boek te boycotten, maar ik kan mij begrijpen dat weinig gamers de behoefte hebben aan een zelf hulp boek.

    Het meest belachelijke is dat Cooper Lawrence beweerd dat dit spel schadelijk is omdat volwassenen geen computerspellen spelen. Wat ze niet realiseert is dat de gemiddelde leeftijd van gamers steeds hoger begint te liggen en de man tegen wie zij zeer neerbuigend spreekt ook een gamer is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Ik vind het niet kinderachtig – ze houden haar (en de mainstream-media) simpelweg een spiegel voor. Hoe vaak moeten we nog kritiek op spellen aanhoren van mensen die ze nog nooit hebben gespeeld?

    Maar eigenlijk niet zo vreemd – Fox News is ultra-rechts en ze doen er niets liever dan alles wat niet in lijn is met “family-values” de grond in te stampen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MetroidPrime

    @The Dude

    Wat erg grappig is, is dat de Britse zender van Fox, Sky, EA als grootste sponsor heeft. Vrijwel elk science-fiction programma begint daar met de volgende mededeling: “Sci-fi on Sky, sponsored by EA and Mass Effect”.

    EA eist momenteel een rectificatie van Fox, maar ze hebben een vrij sterke troef in handen met de sponsoring van Sky.

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Dat is goed om te horen!

    Die game-journalist z’n opmerkingen worden trouwens compleet genegeerd… Maar laten we niet naief zijn: dt soort nieuwszenders zijn niet geïnteresseerd in de waarheid, ze willen alleen een lekker smeuïg verhaal met een shockerende headline: SEXBOX

      /   Beantwoorden  / 
  6. Zeruda

    Ik heb het filmpje niet eens helemaal uitgekeken. Gewoon weer zo’n groep mensen die over iets gaan klagen waar ze helemaal niks vanaf weten. Dan doen ze vaak ook nog of kinderen van dertien achterlijk zijn. Ik ben dus zelf dertien en kan gewoon 18+ shooters spelen zonder dat ik meteen zelf een pistool oppak, ofzo. Omdat dit nou toevallig over sex gaat.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Roland

    die tutjes denken zeker dat alleen kinderen van onder de 18 games spelen of zo? volgens mij is de gemiddelde leeftijd 21 of zo? ik heb een broer van 38 en die is nog dol op games..

    ik denk dat die allerlaatste man nog het meest logische antwoord heeft: “de ouders moeten gewoon chekken wat kinderen spelen, klaar punt uit, basta, olifant met lange slurf.. enz”

    Maar dat heeft de presentatrice geen zin in hoor want “dat maakt mn werk als moeder toch wel erg zwaar” bleh bleh, en maar lachen de hele tijd.

    ik zeg goeie actie van gamers.. dan is het maar een beetje kinderachtig..

      /   Beantwoorden  / 
  8. MetroidPrime

    Het protest van de gamers heeft kennelijk effect gehad. Naar aanleiding van de controversie heeft Cooper Lawrence meegekeken met iemand die het spel speelde en ze heeft alles wat ze over het spel heeft gezegd teruggetrokken en haar excuses aan EA aangeboden: http://kotaku.com/349296/ea-vs-fox-lawrence-recants-mass-effect-judgement

    Het blijkt dat zij voor de uitzending aan iemand van Fox News had gevraagd hoe erg de sexscenes waren. Ze werd toen verteld dat het net zo expliciet was als een pornografie film en heeft haar mening daarop gebaseerd.

    EA staat hiermee zeer sterk in de schoenen, mocht er bijvoorbeeld een rechtszaak tegen Fox News worden aangespannen wegens smaad.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Victor

    Grappig dat heel preuts Amerika weer struikelt over één borst, terwijl in dezelfde game met veel bloedvergieten weer honderden over de klink worden gejaagd. Dat mogen de kindertjes wel, daar zegt de expert-psycholoog geen woord over.

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Mwah, in dit item toevallig niet maar daar is ook genoeg discussie over hoor. Maak je geen zorgen, Amerika raakt overal van in paniek. ;) Er zijn alleen nog veel bloederige spellen dan Mass Effect, dus die pijlen worden dan weer meer daarop gericht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.