Microsoft betaalt 50 miljoen dollar voor exclusieve GTA IV downloads


Uitgever Take Two krijgt van Microsoft 50 miljoen dollar om twee "episodic content packages" voor Grand Theft Auto IV exclusief uit te brengen op de Xbox 360. Ik snap dat Microsoft de 360-versie van GTA IV graag wil neerzetten al de definitieve versie, maar je moet je bijna wel afvragen of zo'n enorme berg geld zichzelf ooit nog zal terugverdienen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er zoveel winst gehaald wordt uit alleen de microtransactions zelf. Het zal er eerder op neerkomen dat Microsoft hoopt dat de extra content voor veel mensen een reden is om een Xbox 360 te kopen in plaats van een Playstation 3.

Dat moet dan wel hele speciale content zijn. Ik kan me niet voorstellen dat alleen een paar extra missies erg veel mensen zullen overhalen. In ieder geval niet voldoende voor Microsoft om er 50 miljoen dollar extra aan te verdienen!

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Microsoft wil Beautiful Katamari exclusief, lijkt erin te slagen
- XBLA gameplay video: Band of Bugs

Lees ook:Nóg meer downloadable content voor GTA IV in 2009
Lees ook:GTA IV verkoopt zes miljoen keer, meesten voor de Xbox 360
Lees ook:Microsoft: 199 dollar is de perfecte prijs voor een console
Lees ook:Microsoft houdt vast aan 10 miljoen verkochte Xbox360′s voor einde jaar.
Lees ook:Verkoopcijfers Xbox One verdubbeld na prijsverlaging

7 reacties op “Microsoft betaalt 50 miljoen dollar voor exclusieve GTA IV downloads

  1. Lottie

    Wat ne megolen. x]]

      /   Beantwoorden  / 
  2. Spartan117

    Microsoft is echt dom bezig 50 miljoen voor deze n000b spel uitgegeven!!! niet normale!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Spaak

    Over de hoogte van het bedrag kan je niet veel zeggen, daarvoor moet je de echte feiten en beweegredenen van beide bedrijven kennen.
    Maar ik vraag me wel af, welk publiek wil Microsoft hier nu mee aanspreken? PS3 bezitters gaan er echt geen 360 voor kopen en 360 bezitters zouden het spel sowieso al op hun xbox kopen.
    Nieuwe kopers misschien? Lijkt me ook niet, want je koopt niet speciaal een xbox ipv PS3 om 6 maanden later voor 10 euro wat extra levels te kunnen spelen. Wat zeg ik, over 6 maanden later speel je weer totaal andere spellen!

    Dus eigenlijk heeft Microsoft hier pas voordeel mee over een half jaar als het eerste uitbreidings pakket te koop is. Dán pas bieden zij meer waarde voor hetzelfde spel. En of dat nou 50 miljoen waard is als je weet dat 80% van de totale verkoop in de eerste 3 maanden plaatsvindt?

      /   Beantwoorden  / 
  4. thom

    we hebben 1,6 nil inwoners in nl waavan 0,6 mil huishoudes. daar van zijn er zoon 0,2 mil huis houdes die een x box 360 heeft en het spel har rond de 60 eurokosen dus 60 × 0,6 mil = 36 mil op brengst waar er nog inkoop geld vn af moet. dus ze verdiennen een nl zoon 6 mil en nu de andere landen nog :P ik denk dat het geen slimmen zet was wand het geld dat ze exsta wouden verdiennen hebben ze hier in ge invensteerd het eenige voordeel is dat meer mense een x box 360 kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Het lijkt hier wel een TMF-chatbox. Ik wil wel eens een sollicitatiebrief van deze gasten lezen :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. matthijs

    idd… bespaar jezelf het pokemon topic!

      /   Beantwoorden  / 
  7. lalaland

    Alsof 50 miljoen veel is voor microsoft. Elke procent meer marktaandeel die ze kunnen pakken zullen ze zo agressief mogelijk pakken. Of ze daar winst of verlies op maken interesseert ze niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.