512MB Memory Unit voor grotere XBLA games


In een niet echt onverwachte zet kondigt Microsoft vandaag aan dat de officiële limiet voor Xbox Live Arcade games wordt verhoogd van 50MB naar 150MB. Eerder werd al een uitzondering gemaakt voor het spel Castlevania: Symphony of the Night. Die was ook groter dan 50MB, maar dat was volgens Microsoft toen alleen mogelijk in hele specifieke gevallen, zeker niet bedoeld voor alle downloadbare titels. Met deze nieuwe regel krijgen alle XBLA-ontwikkelaars wél wat meer vrijheid.

De reden voor de 50MB limiet was uiteraard dat niet alle Xbox 360′s beschikken over een harde schijf. Om geen gamers buiten te sluiten moesten downloadbare spellen dan ook passen op een standaard 64MB Memory Unit. Tegelijkertijd met de ruimere limiet kondigt Microsoft daarom vandaag ook een grote Memory Unit aan.

De 512MB Memory Unit wordt de eerste tijd standaard geleverd met het populaire spelletje Geometry Wars: Retro Evolved van Bizarre Creations er al op. En wat altijd wel fijn is bij Microsoft, 3 april 2007 is meteen de wereldwijde releasedatum voor de nieuwe Memory Unit.

512 MB laat alle ruimte open voor in de toekomst nóg grotere downloads, zelfs al zwijgt Microsoft op dat gebied nog in alle talen. Een paar weken geleden beweerde een anonieme bron dat de theoretische bovengrens ligt op 450MB voor een XBLA-spel. Maar aan de andere kant, diezelfde anonieme bron kondigde toen ook aan dat de eerste verhoging zou gaan tot 250MB en niet zoals vandaag 150MB.

Hoe dan ook, goed nieuws voor iedereen! Meer ruimte hoeft uiteraard niet automatisch te leiden tot betere spellen, maar kwaad kan het zeker niet.

Bron: Newswire

Zie ook:
- Nieuwe vertical scrolling shoot-em-up naar Xbox 360
- Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
- Teenage Mutant Ninja Turtles XBLA filmpje

Lees ook:New Xbox Experience te groot voor Xbox 360 zonder harde schijf
Lees ook:Nintendo NX combinatie van console en handheld
Lees ook:Playstation 3 specs onthuld
Lees ook:Microsoft onthult specificaties Project Scorpio
Lees ook:Gratis 512MB memory card of goedkope harddrive voor Xbox 360 Core en Arcade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.