Devil May Cry naar Xbox360? Ik begin het steeds meer te geloven


Het gerucht doet al een tijdje de ronde, maar ik wilde er eigenlijk mee wachten totdat iemand het artikel onder de scanner zou leggen. Dat is nog steeds niet gebeurd, maar inmiddels hebben al zoveel mensen gezegd dat het er écht staat, dat we het maar gewoon zullen geloven. Volgens het Amerikaanse PlayStation Magazine is Capcom van plan om hun aankomende Devil May Cry 4 ook op de Xbox360 uit te brengen.

Schokkend omdat de Devil May Cry serie tot nu toe exclusief verscheen op de Playstation 2, maar begrijpelijk nadat Capcom aan de hand van de uitermate succesvolle games Dead Rising en Lost Planet heeft kunnen inzien dat er op de Xbox360 ook veel geld valt te verdienen voor een Japanse ontwikkelaar.

Ik kan me in ieder geval voorstellen dat dit nieuws door de meexte Xbox360-bezitters juichend wordt ontvangen en dat DMC4 ook daar uitstekend zal verkopen. Third party exclusiviteit wordt steeds meer een achterhaald begrip. Tenzij Microsoft waterdichte contracten heeft afgesloten met haar partners zullen we de komende tijd vast ook nog vaak genoeg het omgekeerde zien gebeuren.

Zie ook:
- Capcom weigert te betalen voor nominatie
- Crackdown video preview

Lees ook:Capcom niet onder de indruk van online petitie
Lees ook:Sony mag huilen, DMC4 niet langer exclusief
Lees ook:Hou je vast, nieuwste trailer Devil May Cry 4
Lees ook:Dead Rising, Lost Planet niet naar PS3
Lees ook:Devil May Cry 4 demo aanstaande donderdag (dat is morgen)

8 reacties op “Devil May Cry naar Xbox360? Ik begin het steeds meer te geloven

  1. Joris

    weet dit nog niet zo zeker. Recentelijk is er nog een capcom poll geweest, waar duidelijk staat (Devil May Cry 4, exclusive for the Playstation 3). Ook is het nog neit officieel bevestigd, en ik weiger te geloven dat sony deze game gewoon laat vliegen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lottie

    Lijkt me wel vet, aleen ik heb geen XBOX60 en ik ben ook niet van plan om het te kopen dus ik heb er niks aan. xD

      /   Beantwoorden  / 
  3. DON

    hahahaha wat een grappig antwoord

      /   Beantwoorden  / 
  4. DON

    hahahaha wat een grappig antwoord

      /   Beantwoorden  / 
  5. Martin

    Blijf het vooral iedere dag posten.. dan ga je het vanzelf geloven… Vooralsnog kan dit gerucht bij het rijtje: MGS4 naar 360… NOT!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. MetroidPrime

    @Martin

    Sorry, maar ik begrijp iets niet. Je bent kennelijk fan van de PS3, dus zul jij DMC4 (en MGS4) op de PS3 gaan spelen.

    Maar als iemand anders, terwijl jij van de PS3 versie geniet, van een eventuele Xbox 360 versie kan genieten, dan ga jij daar persoonlijk toch helemaal niet op achteruit? Waarom reageer je dan alsof je persoonlijk wordt aangevallen op dit bericht?

      /   Beantwoorden  / 
  7. the true

    MetroidPrime Ik vind dat je wel gelijk hebt maar dan moet Capcom ook de xbox360 games naar de PS3 brengen anders klopt het Capcom verhaal gewoon niet, Capcom zal inzien de komende maanden dat de PS3 een rol gaat spelen op de consolemarkt, en kan gewoon niet om de ps3 heen.

    Dat Microsoft nu veel developers een pot geld geeft om games exclusief voor de 360 te houden vind ik zoooooo amerikaans en kapitalistisch.

    Sony zei al “de first party games gaan het verschil maken.”
    En gelijk hebben ze.
    Microsoft doet zich meer moeite om third party games naar de 360 te krijgen dan hun eigen devs te steunen….Ik bedoel Viva Pinata had veel beter in de schijnwerpers moeten worden gezet door Microsoft, het is hun eigen gamestudio, de game is prachtig maar Micro heeft er in mijn ogen te weinig reclame en aandacht aan besteed.

    Sony doet dat met Motorstorm en Resistence toch beter.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “Ik bedoel Viva Pinata had veel beter in de schijnwerpers moeten worden gezet door Microsoft,”

    Voor wat betreft Europa heb je tot nu toe helaas gelijk, maar in Amerika is Microsoft een samenwerkingsverband aangegaan met het 4kids netwerk om een complete Viva Piñata tekenfilmserie te produceren. Als dat niet een game in de schijnwerpers zetten is, dan weet ik het ook niet meer. :p

    (En we kunnen altijd blijven hopen dat Nickelodeon of Fox de serie op een dag ook hier gaat uitzenden. :) )

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.