Japan moet ook aan de Xbox.

De eerste Xbox heeft het bizar slecht gedaan in Japan. Hoe dat komt is nog steeds een beetje een raadsel, maar feit is dat Japanners gewoon niet zaten te wachten op de spelcomputer van Microsoft. Terwijl andere consoles in Japan met 20.000 stuks per week de winkel uit vliegen (Playstation 2), en sommige handhelds zelfs met 65.000 per week (Nintendo DS), wordt de Xbox steevast ongeveer 100 keer per week verkocht. Dat is Microsoft uiteraard een doorn in het oog.
Het bedrijf is dan ook vastbesloten om van de Xbox360 wel een succes te maken in het land van de rijzende zon. Om dat doel te bereiken hebben ze een tijdje geleden al de Xbox Lounge geopend in een van de hipste wijken van Tokio. Een luxe gebouw waar Japanners op hun gemak kunnen zitten, de Xbox360 uitproberen en drankjes bestellen zonder dat ze worden lastig gevallen door opdringerige verkopers.

En als dat nog niet genoeg is om Japan te overtuigen, worden er vanaf deze week ook nog Xbox monumenten onthuld, verspreid over vier grote steden. Deze monumenten zijn subtiel vormgegeven als een 4 meter hoge Xbox360. Op een gigantisch scherm worden bovendien trailers van aankomende games getoond aan argeloze voorbijgangers.

Of dat allemaal voldoende is? Eerlijk gezegd betwijfel ik het. Microsoft presteert het om de console in Japan te lanceren met slechts 6 spellen. (In europa zijn het er 13). Daar zitten bovendien verwachte knallers als Kameo en Project Gotham Racing 3 nog niet tussen. En het spel waar Japanners het meeste naar uit schenen te kijken, Dead Or Alive 4, is nu ook alweer een paar weken uitgesteld. Het lijkt mij dat ze beter eerst dat in orde hadden kunnen maken voordat ze allerlei monumenten op begonnen te richten. Maar ja, wie ben ik?

Lees ook:Japan haalt zijn neus op voor Xbox360.
Lees ook:Do! Do! Do! Microsoft geeft Japan nog niet op
Lees ook:Xbox 360 verslaat Playstation 3 in Japanse Weekly Sales chart
Lees ook:Veel te kort Blue Dragon gameplay filmpje
Lees ook:Xbox360 verkoopt maar 40% van totale voorraad in Japan

2 reacties op “Japan moet ook aan de Xbox.

  1. Pieter

    Was de playstation dan wel een groot succes daar? Of hebben ze gewoon geen zin in spelcomputers van deze aard?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Wat heet! Van de Playstation 2 zijn er daar al meer dan 17 miljoen verkocht. De gamecube doet het in Japan ook veel beter dan in de rest van de wereld. Niet geheel toevallig komen allebei die apparaten ook uit Japan.

    Dat is ongetwijfeld een deel van het probleem, een vorm van nationalisme. De Xbox is een amerikaans product en ze hebben misschien liever hun eigen spelcomputers.

    Maar ik kan niet geloven dat dat de dramatische verschillen helemaal verklaart. Er verschijnen genoeg goede games voor de Xbox, zullen japanse spelers die dan echt niet willen spelen alleen omdat het geen japans product is?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.