Te weinig exemplaren van de Xbox360 voor Nederland?

Wel, er zullen er sowieso te weinig zijn om aan de vraag te voldoen. Iedereen die nog geen preorder kit heeft kan het wel vergeten deze kerst. In de hele maand december is het apparaat al uitverkocht. Vrijwel elk beschikbaar exemplaar is nodig om de paar duizend mensen met reserveringen te kunnen bedienen. De Xbox-gekte kan dus beginnen. Microsoft mag de persberichten over een "waanzinnig succesvolle lancering," alvast uit de kast halen.
Volgende maand kunnen die gelukkige mensen al hun vrienden gek gaan maken van jaloezie. Tenminste, dat is vast waar Microsoft op hoopt. Degenen die tijdig een preorder-kit hebben gekocht zijn de echte fanaten. Die hadden hem hoe dan ook wel gekocht. Maar aangezien men graag wil dat de 360 ditmaal een groter marktaandeel haalt dan de vorige Xbox, moeten ook de minder fanatieke mensen overtuigd gaan worden. Ook die moeten de komende tijd het gevoel krijgen dat ze iets heel speciaals mislopen zonder een Xbox360 onder hun televisie.

Dus als al die casual gamers de komende maanden de 360 in actie zien bij hun vrienden en kennissen, moeten ze er ook eentje willen hebben. Een van Microsofts sterkste troeven hierbij is dat ze zo vroeg op de markt komen. Niemand weet nog wanneer de concurrentie precies met hun nieuwe spelcomputers gaat komen, maar de komenden maanden hoeven we daar in ieder geval nog niks van te verwachten. Tot die tijd heeft de Xbox360 in ieder geval vrij spel.

Lees ook:Xbox360 schaarste voorbij
Lees ook:Xbox live gaat samenwerken met MSN
Lees ook:MTV Networks via Xbox Live
Lees ook:Gerucht: een nieuwe Xbox One + prijsdaling in 2014
Lees ook:Bescheiden drukte bij de Japanse Xbox360 lancering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.