Okami Wii is bijna af


Klopt dit en komt Okami voor de Wii uit op 25 maart?

"We hebben nog geen officiële datum vrijgegeven. Het enige wat we altijd gezegd hebben is "lente" en daar blijven we bij. 25 Maart zou inderdaad een mogelijkheid zijn als Amerikaanse releasedatum. Maar bedenk wel dat Okami een groot spel is waarbij veel getest moet worden. We hebben nog geen datum geprikt omdat we niet willen dat mensen boos op ons worden als we die deadline vervolgens net niet halen. Maar de Wii-versie is op dit moment al wel van begin tot eind speelbaar. We hoeven het nu alleen nog maar te optimaliseren en alle bugs eruit te halen."

Streven jullie ernaar om Okami in Europa op dezelfde dag uit te brengen als in Amerika? (We moeten toch iets te doen hebben in de zes maanden voordat SSBB hier uitkomt!)

"Helaas, ik ben bang dat er wel enig verschil zal zitten tussen de Amerikaanse en Europese datums (maar niet zo lang als bij SSBB…). Ik durf op dit moment niet te zeggen hoe lang precies. Misschien valt het mee, maar het heeft er ook mee te maken dat Nintendo's productie-lijn in Europa er altijd wat langer over doet dan de Amerikaanse fabriek."

Is er nog nieuws over eventuele updates? (Ik hoop op 16:9/progressive scan).

"Ik zeg nu nog geen ja of nee, maar hierover volgt binnenkort meer nieuws."

Komt er ook een speciale collectors edition?

"Dat hebben we serieus overwogen, maar uiteindelijk kregen we niet het gevoel dat winkeliers daar echt om zaten te springen. We proberen iets cools te verzinnen voor mensen die het spel rechtstreeks bestellen in de Capcom Store."

(Met andere woorden: sorry Europa, geen kadootjes voor jullie).

Wordt het spel straks ondersteund met een grote marketing campagne?

"TV-reclames passen in ieder geval niet in het budget… we proberen een campagne op te zetten van toepasselijk formaat."

Heb jij het al gespeeld en zo ja, hoe bevallen de motion-sensing controls?

"Ik ben erg tevreden. Vooral het hanteren van de paintbrush is op deze manier veel bevredigender dan in het origineel."

Zijn er verschillende controller opties? Kunnen we zelf acties toewijzen aan specifieke knoppen of is er een lijst met configuraties om uit te kiezen?

"Voor zover ik weet is er maar één standaard optie."

Op een schaal van 1 tot 2, hoeveel vertrouwen heb jij er in dat alle bugs uit het spel zijn gehaald voor 25 maart?

"Mijn antwoord is "2". Maar dat betekent niet dat het spel ook al precies op die dag in de winkels ligt. We hebben deze week weer een paar belangrijke mijlpalen bereikt… en de komende twee weken worden erg spannend. Ready At Dawn is een bijzonder getalenteerde studio, maar dit proces is heel, heel moeilijk om allerlei redenen waar jullie geen weet van hebben en waar ik niks over mag zeggen."

Kunnen we nog rekenen op een paar nieuwe bossfights of andere nieuwe content?

"Nope. Veertig tot zestig uur vonden we al meer dan genoeg entertainment. Er zijn niet nog meer bossfights nodig. Eén van de klachten die we vaak hoorden over de PS2 versie was al dat het spel te lang duurde. Mensen hebben ons zelfs verzocht om de Wii-versie korter te maken (wat we ook niet gedaan hebben)."

Maar zonder extra features is er geen enkele reden om het spel op de Wii te kopen als iemand het ook al op de PS2 heeft gespeeld.

"We zullen hen wel een paar kleine redenen geven, maar daar mag ik nog niets over zeggen. Maar om heel eerlijk te zijn, zo weinig mensen hebben de PS2-versie gekocht dat het niet echt interessant is om te proberen die markt aan te spreken."

Was gesproken, Christian Svensson. Vice-president of Strategic Planning & Business Development van Capcom op het officiële Capcom Forum

Zie ook:
- Het is zover, mijn Wii is vol
- Wii-petitie Bionic Commando niet onopgemerkt gebleven

Lees ook:Amerikaanse datum Okami Wii officieel, nu Europa nog
Lees ook:Niemand gelooft Capcom
Lees ook:Wil je dat Capcom naar je luistert? Word lid van hun forums!
Lees ook:Okami Wii pas in de zomer naar Europa
Lees ook:Okami zou oorspronkelijk realistische graphics krijgen

3 reacties op “Okami Wii is bijna af

  1. The Dude

    Dit is sowieso een must-have voor alle Zelda:TP-eigenaars. Ik ben zelf nog steeds bezig met Mario Galaxy, Metroid 3 én RE:4, dus ik mag wel opschieten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nintendo-Girl-Yarah

    Dat spel ga ik me kopen ookal heb ik de PS2 versie nog nooit gespeeld maar het klinkt zo cool.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.