Verder met Twilight Princess


Na een pauze van ongeveer vier maanden keerde ik vandaag voor het eerst weer terug naar Hyrule.

Ondanks mijn langdurige afwezigheid had ik geen enkele moeite om de draad meteen weer op te pakken. Dat kwam nu natuurlijk wel goed van pas, maar eigenlijk stoort het me. Ik heb het gevoel dat het spel me meer zou moeten straffen omdat ik het zolang niet gespeeld heb.

Nog nooit eerder heb ik een pauze van vier maanden genomen tijdens het spelen van een Zelda, maar ik denk dat het bij alle andere spellen rampzalige gevolgen zou hebben. Rampzalig als in: help ik weet niet meer waar ik was gebleven en ik moet overnieuw beginnen om er weer helemaal in te komen.

Niet nodig bij Twilight Princess. Dit is de meeste lineaire Zelda ooit, je zou echt je best moeten doen om hier te verdwalen. Dat oude gevoel van op een regenachtige zondagmiddag urenlang door Hyrule dwalen op zoek naar de volgende gebeurtenis die het verhaal verder helpt… ik heb het hier nog niet mogen ervaren.

Zelfs Midna (die aan het begin van het avontuur nog zo heerlijk tegendraads en mysterieus was) is inmiddels veranderd in een typische Nintendo sidekick. Toen ik het haar vroeg verkondigde ze luid en duidelijk dat ik in deze stad iemand moest ontmoeten. Ik wist meteen wie ze bedoelde, en toen ik daar eenmaal arriveerde gaf hij (eh… of zij natuurlijk, ik wil het niet nog makkelijker maken voor mensen die nog aan het avontuur moeten beginnen) op mijn plattegrond exact aan waar ik naartoe moest wandelen. Saai hoor.


Maar vooruit, toen ik daarna in de volgende kerker aankwam werd het spel plotseling toch wel weer heel erg leuk. Als Link eenmaal te maken krijgt met wat sterkere vijanden en een paar echt lastige puzzels (Miyamoto heeft woord gehouden, ik moet af en toe echt goed nadenken) vallen er weer wat dingen op hun plaats en begin ik me te herinneren waarom ik Zelda-spellen altijd zo leuk vond om te spelen.

De griezelige sfeer in deze kerker spreekt ook meteen tot de verbeelding. Het spookt hier! In een ruïne vol drijfzand en geheime deuren moet ik op jacht naar een aantal geesten en dat voelt spannend. Het is nog niet bepaald Resident Evil, maar als ik tot aan m'n middel in het drijfzand sta en van achteren wordt aangevallen door een groep miniatuur skeletten (ik weet niet waarom, maar die kleine skeletjes zijn veel enger dan een normale Stalfos) wordt het toch behoorlijk spannend.

Ik begin zowaar weer zin te krijgen in de rest van het avontuur!

Zie ook:
- Vaarwel Kratos, welkom nachtrust
- Van je vrienden moet je het maar hebben
- Meer van hetzelfde
- 4 mei 2007: The Story Of Thor
- Erik speelt Lost In Blue
- Ik kan het nog!
- Die rot Turtles!
- Terug naar TMNT

Lees ook:Mini-RPG Swords of Ditto ziet er schattig uit
Lees ook:Paarse muntjes, paarse muntjes, paarse muntjes
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 51: Voorbij de Psyducks met hoofdpijn
Lees ook:Maar wij hebben Zone of the Enders!
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 167

49 reacties op “Verder met Twilight Princess

 1. Lottie

  Woow, erik ben je daar pas. :P Maarja, die tempel is best ingewikkeld, maar de eindbaas is wel makkelijk. Daarna kom je bij een hele makkelijke tempel, dusja.. :P

    /   Beantwoorden  / 
 2. The Dude

  Waarom ben je destijds gestopt!? Ik ben met je eens dat het wat uitdagender mag, maar toch kon ik niet met een ander spel beginnen voor ik Zelda uit had. En geloof me, je gaat nog hele leuke dingen beleven verderop in het spel!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Altasia

  Deze zelda is mij een beetje tegen gevallen.
  Ik heb nu denk ik ook al zown 2/3maanden niet gespeeld. Ben dacht ik iets van een temple verder in het spel.
  Ik denk dat zelda een nieuwe inpuls nodig heeft en echt iets nieuws moet gaan brengen ala RE4 deed. want heb nu niet echt het idee dat ik de nieuwe zelda moet gaan halen als die uitkomt.

  Maar heb het gevoel hier als een van de weinige zo over te denk. Want zo vond ik de WW echt geweldig leuke vrije werled waar vanalles te doen was echte verbetering in vergelijking met OoT. ik vind het in TP eerder minder als meer geworden.

  Visse valt trouwens ook wel tegen in TP :( , mis de spanning dat je vis achter je dobber aanzit en je hem onderwater al ziet.

    /   Beantwoorden  / 
 4. viktor

  in de ww ging je altijd die kleine eilandjes op zee verkennen dat was vet gaaf het tofste gamecube spel:D (samen met ssbm).
  maar ik mag mijn wii pas kopen als ik over ga…

    /   Beantwoorden  / 
 5. anner

  noou wil je me nu expres jaloers maken erik met een verhaal over zelda?:P
  IK WIL M OOOWK :(
  haha, ik heb allemaal mailtjes naar winkels gestuurd met de vraag wat de verwachte levertijd is.. als ik meer weet post ik het hier wel (handig voor de andere die ook een wii willen)

  edit: geen enkele winkel weet wanneer die komt;) ze zeggen allemaal dat je wel kan bestellen.. Bij de mediamarkt moet je een kleine aanbetaling doen, maar bij de bart smit is het geheel vrijblijvend (wel zo handig als je op verschillende plekken zou willen reserveren;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. paulywauly

  ik ben voor de laatste tempel ook gestopt,
  heb een maand ofzo pauze genomen omdat het spel me gewoon niet meer trok!! crappy shit.

  maar tis wel een vet spel hoor :D en ik heb hem ook uitgespeeld maar waarom je een pauze hebt ingelast begrijp ik volkomen.

  in het begin ben je in de ban van het spel, maar na een tijdje lijkt het net of het spel je niet meer kan boeien.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Erik

  Leuk artikel!

  Ben het wel met je eens, de bladen gaven aan dat dit een fenomenale zelda zou worden. Toegegeven, het is een prachtig goed spel, maar ik had ook een beetje het gevoel dat het erg lineair was…toch iets te makkelijk. Hoe ik (zoals je ongeveer aangaf in het artikel)op een regenachtige dag helemaal vrolijk kon worden van, bijvoorbeeld, even varen over de zeeën in de Windwaker om zo nog wat eilandjes te verkennen… zo is er, naar mij mening, minder om te ontdekken in Twilight Princess. Verder is de game absoluut geweldig, de animaties..het gevoel dat het af en toe opwekt bij je. Prachtig! En dat is waarom ik zelda speel;)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kikujiro

  Ha! Leuk weer eens een verhaaltje over een game die je aan het spelen bent. Toevallig heb ik vanmorgen zelf een Wii met (uiteraard) Zelda TP gekocht. Ik was bij de Intertoys (‘k was op zoek naar Lost in Blue) en tegen alle verwachtingen in hadden ze daar de Wii op voorraad. Meteen maar eentje (was ook meteen de laatste) gekocht. Ik ben erg benieuwd hoe TP speelt.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Lottie

  ”toch iets te makkelijk” Erik, omg hoe kan je dat nu zeggen, ik heb er zo hard voor moeten nadenken! Maar missgien komt dat ook omdat ik nu (net) 12 ben.. xD Ik heb na jou artik over TP trouwens meteen weer een nieuw spel gestart, om het nog eens te proberen. Want het is zoon leuk spel ^^ Er is op dit moment echt helemaal niks leuks voor de Wii, en alle leuke spellen zoals Cooking Mama en My Sims komen pas later dit jaar..

    /   Beantwoorden  / 
 10. Erik

  Nouja, er zitten wel wat pittige puzzels in. Maar ik heb ook veel zelda-games gespeeld en je hebt altijd wel pittige, maar typische zelda-puzzels;) Maar ook ‘iets te makkelijk’ omdat ze hadden aangegeven dat deze game veel moeilijker zou worden dan The Windwaker omdat ze daarop de kritiek hadden gekregen dat de game veel te makkelijk was;) Dus niet zozeer echt makkelijk, maar makkelijker dan mijn verwachtingen waren zegmaar:P…(snapje t nog:Phaha)

    /   Beantwoorden  / 
 11. erik

  “Waarom ben je destijds gestopt!?”

  Er kwamen een paar andere spellen tussendoor. ;) Maar het zegt in mijn ogen toch echt iets over de kwaliteit van dit spel dat ik door die andere spellen Zelda uit het oog verloor. Alle voorgaande Zelda’s kon ik echt met geen mogelijkheid wegleggen voordat ik ze had uitgespeeld.

  “Ik denk dat zelda een nieuwe inpuls nodig heeft en echt iets nieuws moet gaan brengen ala RE4 deed. want heb nu niet echt het idee dat ik de nieuwe zelda moet gaan halen als die uitkomt.”

  Dat is dus ook hoe ik er zo’n beetje over denk. Het gaat te ver om dit een remake van Ocarina Of Time te noemen, maar een kleine kern van waarheid zit daar toch wel in. Nintendo heeft zo op veilig gespeeld met dit spel. Het is precies wat zij dachten dat de fans graag wilden, en daarmee een nogal voorspelbaar avontuur.

  Maar mensen vertellen me dat het verhaal van Twilight Princess in de tweede helft interessanter wordt, dus we houden hoop. :)

  De volgende Zelda hoeft van mij nog niet eens zo dramatisch anders te zijn als RE4 was ten opzichte van de andere Resident Evil’s. Gewoon een originele setting is al voldoende. Ik kan me nog zo goed dat gevoel herinneren van de eerste keer Link’s Awakening spelen en me constant afvragen wat er zou gebeuren als ik de Wind Fish wakker maakte. Zou het hele eiland echt een droom zijn? De afloop was totaal onvoorspelbaar en dat maakte de rest van het spel ook een stuk leuker. Plus je had daar die geweldige ruilquest en het was echt een hele originele en frisse Zelda waarin geen enkele prinses ontvoerd werd. :p Zoiets zou ik ook graag in de volgende Zelda zien.

  (Zie ook: Majora’s Mask).

    /   Beantwoorden  / 
 12. erik

  “Maar heb het gevoel hier als een van de weinige zo over te denk. Want zo vond ik de WW echt geweldig leuke vrije werled waar vanalles te doen was echte verbetering in vergelijking met OoT.”

  Yep, Wind Waker was inderdaad geweldig. :) Alleen veel te kort, maar dat is ergens ook een soort compliment. Ik vond die spelwereld zo geweldig dat ik er nog veel langer in had willen rondlopen. Met nog vier of vijf extra grote eilanden en een paar extra dungeons was het misschien wel mijn favoriete Zelda geweest.

  “Toevallig heb ik vanmorgen zelf een Wii met (uiteraard) Zelda TP gekocht. Ik was bij de Intertoys (‘k was op zoek naar Lost in Blue) en tegen alle verwachtingen in hadden ze daar de Wii op voorraad. Meteen maar eentje (was ook meteen de laatste) gekocht. Ik ben erg benieuwd hoe TP speelt.”

  Wow, gefeliciteerd! :) Je hebt geluk gehad man, heel wat mensen zullen jaloers op je zijn dat je er zonder reserveren zomaar eentje kon kopen. :p

  Let wel dat Twilight Princess me alleen een beetje tegenvalt in vergelijking met andere Zelda-spellen en mijn eigen torenhoge verwachtingen. Het blijft natuurlijk een geweldig spel zoals niemand anders ze kan maken. :)

    /   Beantwoorden  / 
 13. erik

  “Ik heb na jou artik over TP trouwens meteen weer een nieuw spel gestart, om het nog eens te proberen. Want het is zoon leuk spel ^^ “

  Je mag trouwens altijd om advies vragen als je vastzit hoor. Er is dan vast wel iemand (als ik er op tijd bij ben: ikzelf) die je een hint kan geven zonder meteen de oplossing te verraden. :)

    /   Beantwoorden  / 
 14. Lottie

  Ohw oke, tja, dit is mijn eerste Zelda game dus ik weet niet wat de rest was, maar ik vond dit al aardig moeilijk.. ;) Ik hoop dat je ernog een krijgt voor de Wii. Maar de Windwaker spreekt mij niet zo aan kwa vormgeving, want bij TP zijn de poppetjes echt realistisch en bij WW zijn ze maar cartoon, en ik vind die TP style toch leuker.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Erik

  Even off topic, als je vast zit. Weet niet of dit mag:P andere sites ‘promoten’ maar http://www.zelda.pagina.nl kan je op het prikbord advies vragen/vertellen waar je vast zit;) Daar zijn altijd mensen, waaronder ik;), je altijd verder proberen te helpen

    /   Beantwoorden  / 
 16. Lottie

  Je hebt ook op google.video een hele walktrough, die je gewoon laat zien wat je moet doen. ;p

    /   Beantwoorden  / 
 17. erik

  “Je hebt ook op google.video een hele walktrough, die je gewoon laat zien wat je moet doen. ;p”

  Ja maar dat vinden veel mensen nu juist niet leuk… om het gewoon voorgezegd te krijgen. In het ideale geval krijg je een hint die je de juiste richting op duwt zodat je zelf de oplossing kunt vinden. :)

  “Weet niet of dit mag:P andere sites ‘promoten’ maar http://www.zelda.pagina.nl kan je op het prikbord advies vragen/vertellen waar je vast zit;)”

  Geen problemen mee als mensen op nuttige sites wijzen :) Zolang er maar niet eindeloos vaak gespamd wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Linkster

  ik vind het een heel mooi spel! toegegeven, het had iets moeilijker en langer mogen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Linkster

  erik, probeer je nou de wind waker of twilight princess te tekenen? sorry hoor maar hij lijkt op die van de wind waker!

    /   Beantwoorden  / 
 20. denise

  “erik, probeer je nou de wind waker of twilight princess te tekenen? sorry hoor maar hij lijkt op die van de wind waker!”

  dúh…>_>
  ——–

  het ziet er weer geweldig mooi uit ( die tekening) toch maar goed dat ik je heb over gehaald om door te spelen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 21. denise

  “erik, probeer je nou de wind waker of twilight princess te tekenen? sorry hoor maar hij lijkt op die van de wind waker!”

  dúh…>_>
  ——–

  het ziet er weer geweldig mooi uit ( die tekening) toch maar goed dat ik je heb over gehaald om door te spelen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 22. denise

  “erik, probeer je nou de wind waker of twilight princess te tekenen? sorry hoor maar hij lijkt op die van de wind waker!”

  dúh…>_>
  ——–

  het ziet er weer geweldig mooi uit ( die tekening) toch maar goed dat ik je heb over gehaald om door te spelen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 23. erik

  “erik, probeer je nou de wind waker of twilight princess te tekenen? sorry hoor maar hij lijkt op die van de wind waker!”

  Ik zit nog steeds in de ontkennende fase. ;)

  “het ziet er weer geweldig mooi uit ( die tekening) toch maar goed dat ik je heb over gehaald om door te spelen ;)

  Ja inderdaad :p het zou zonde zijn om hem nooit uit te spelen, daar is het spel toch echt te goed voor.

    /   Beantwoorden  / 
 24. denise

  “Ja inderdaad :p het zou zonde zijn om hem nooit uit te spelen, daar is het spel toch echt te goed voor.”

  schaam jezelf dat je hem ooit hebt weg gelegd :P

    /   Beantwoorden  / 
 25. mensje

  Twillight princess was mij een beetje tegengevallen. Vond de windwaker veel leuker vanwege de vrijheid.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Wisse

  Ik wil geen reclame maken ofzo maar mensen die nog een wii willen: Ga naar next level in hilversum (dichtbij station dus niet moeilijk te vinden) want daar importeren ze wii’s uit duitsland, kost alleen 20 euro meer.

    /   Beantwoorden  / 
 27. anner

  “Ik was bij de Intertoys (‘k was op zoek naar Lost in Blue) en tegen alle verwachtingen in hadden ze daar de Wii op voorraad.”

  Wat een geluk!:D ik ga daar ook maar eens vaker naar binnen dan! was vanmiddag nog aan het twijfelen.. zal ik naar binnen of niet, maar heb het niet gedaan. volgende x maar eens doen haha!

    /   Beantwoorden  / 
 28. anthony_wii_man

  deze zelda is inderdaad ietwat makkelijk, tp is de enige zelda die ik heb kunnen uitspelen. ik zit bij wind waker nog steeds vast in de lucht tempel, bij OoT kwam ik niet verder dan temple of time, en nu ik weer een SNES heb bemachtigd ( WOOTEH! ^_^ ) en link to the past speel, zit ik ook vast in de 2de tempel. dus tp was toch de makkelijkste ( op die rotbeesten, twillight bugs na dan X.X )

  PS, weet iemand waar je veilig een NES kan kopen? de mijne ging dood, paar jaar trug :(

    /   Beantwoorden  / 
 29. Linkster

  wow! anthony heb je nog geeneen zelda behalve tp uitgespeeld! ik heb elk zelda spel, ik heb ze allemaal uitgespeeld op de eerste legend of zelda na! (stomme 5de kerker…)

    /   Beantwoorden  / 
 30. Linkster

  maar anthony kijk eens op marktplaats.nl

    /   Beantwoorden  / 
 31. audrey

  ik heb zelda twilight princess uitgespeeld en ook windwaker en allen zelda spellen heb ik dus vraag me niks van het spel en het was cool en ik heb het op de wii uitgespeeld hahahha jullie lekker niet *****jongens

    /   Beantwoorden  / 
 32. Linkster

  hey audrey… jij weet helemaal niet of ik twilight princess op de gamecube heb of op de wii. waarom doe je zo? het verpest de leuke sfeer hier. dit begint te lijken op de ruzie tussen mark en marcel over pokemon.
  marcel deed ook zo. als je het aan mij vraagt wil je gewoon stoer doen. ik houd niet van dat soort mensen.

    /   Beantwoorden  / 
 33. anthony_wii_man

  linkster: laat dat joch uit groep drie of vier maar :p we verspillen alleen onze tijd met dat soort types.

    /   Beantwoorden  / 
 34. anner

  hey, vandaag mail van de free record shop gehad dat je daar de wii weer even kunt bestellen..!
  helaas was ik er nog niet uit of ik m nou wel of niet wil (heb vaak last van bevliegingen:P
  maar het ‘gewoon’ kunnen bestellen zit er wel aan te komen iig ;)

    /   Beantwoorden  / 
 35. audrey

  Ik Ben 19 Jaar En Ik Ben Een Meisje SUKKEL
  en ik zit niet meet op school JA

    /   Beantwoorden  / 
 36. Zelda Freak Kim Monsieur

  hey dat audrey is wel leuk maar wel iets te leuk oeps wat zeg ik nou ik vind haar toch nog meer leuk dan jullie en trouwens er staat domme en zo ben ik ook linkster ik ben 23 jaar en jij zeker 10&6

    /   Beantwoorden  / 
 37. Zelda Freak Kim Monsieur

  Hey Audrey Je Moet Wel zeggen meer niet meet hihihih

    /   Beantwoorden  / 
 38. MC-Gamer

  he ik heb het spel net en ik moet naar de eerste eindbaas in faron woods maar flak na dat ik die enorme spin heb gedood weet ik niet wat ik moet doen

    /   Beantwoorden  / 
 39. Zelda Freak Kim Monsieur

  Ik Weet Het En Audrey Ook Denk Ik IK Heb het spel uitgespeeld en audrey ook

    /   Beantwoorden  / 
 40. MC-Gamer

  Wat moet ik doen dan want ik kweet het niet
  Zeg ff ik ben hopeloos :(

    /   Beantwoorden  / 
 41. MC-Gamer

  Vertel even hoe ik verder kan komen dan ik zou het niet weten daarom ben ik hier ik weet het nie :(

    /   Beantwoorden  / 
 42. Lottie

  @ MC-Gamer: Bedoel je die grote spin die aan een touwtje hangt en dan naar beneden komt? Als je die hebt verslagen moet je die 4 dingetjes die aan de zijkant van dat blok waar je vandaan komt aansteken met je lantaarn. ^^

    /   Beantwoorden  / 
 43. linkie

  mensen ik heb een vraagje ik kom niet verder in die tempel als die apen jou volgen wie kan me helpen want anders heb ik er niks aan:(

    /   Beantwoorden  / 
 44. linkie

  ik loop helemaal vast ik heb nu drie apen en nu kom ik echt niet meer veder

    /   Beantwoorden  / 
 45. linkie

  ik moet ook naar die eerste eindbaas met die grote spin en ik die dingen al aangestoken bij dat altaar

    /   Beantwoorden  / 
 46. qwerty

  bij de eerste tempel, als je al 3 aapjes hebt, moet je er nog 1, waar is die????

    /   Beantwoorden  / 
 47. kees

  jongens ik heb een vraagje ik moet nu voor midna een zwaard en een schild vinden maar ik kan die zwaard nog steeds maar niet vinden kunnen jullie mij misschien ffe helpen alvast bedankt

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.