Leuke amateurkunst met Art Academy: First Semester (DSiWare)


Directe Link
Vier tekeningen die YouTube-gebruiker ‘ZeldaFan777′ heeft gemaakt met Art Academy: First Semester voor DSiWare. Niet het werk van een groot kunstenaar, maar voor iemand die naar eigen zeggen geen enkel tekentalent heeft zijn ze best knap. Voor de duidelijkheid: Art Academy is geen versimpelde versie van Photoshop. Dit programma wil gebruikers daadwerkelijk leren schilderen. Je virtuele docent ‘Vince’ legt uit hoe je met simpele basisvormen een tekening opbouwt en gaat daarna ook in op zaken als lichtval en schaduwwerking. First Semester bevat instructies voor deze vier tekeningen en in Second Semester, dat vandaag uitkwam in Amerika, worden weer andere onderwerpen behandeld. Al sinds de lancering van de DS vraag ik me af waarom Nintendo er geen tekenprogramma voor uitbracht. Nu het dan eindelijk zover is ben ik blij te zien dat Art Academy dieper gaat dan Mario Paint. Vooral de realistische potloden lijken me nuttig, net als de manier waarop je kleuren leert mengen met virtuele tubes verf (zie hieronder). Daar heb je tenminste wat aan als je de lessen van Vince later wilt toepassen op echt papier.


Directe Link

Wees gewaarschuwd: ‘ZeldaFan777′ was al geen groot talent, maar ‘sparksilence’ kan nog slechter tekenen. Dit is evengoed een prima rondleiding door de mogelijkheden van het programma. Die geluidseffecten zijn echt realistisch! Art Academy: First Semester is nog niet te koop in Europa, maar ik neem aan dat het binnen een paar weken ook wordt toegevoegd aan onze DSiShop.

[games.blog forum]

Lees ook:Big Brain Academy: Wii Degree video review
Lees ook:Nintendo Entertainment System: Machtig Spannend!
Lees ook:Japanse My Sims trailers: geen tijd voor huiswerk!
Lees ook:Luisteren: 3D Dot Game Heroes soundtrack
Lees ook:EA en Endemol komen met Virtual Me

5 reacties op “Leuke amateurkunst met Art Academy: First Semester (DSiWare)

  1. Kikujiro

    Dit ziet er interessant uit. Ik vraag me wel af hoe nauwkeurig je met de stylus kunt tekenen. Ik heb Drawn to Life ooit gespeeld en vond het tekenenen in dit spel niet altijd even makkelijk. Gelukkig kon je gebruik maken van een raster waarbij je pixel voor pixel kon intekenen, dat lijkt me hier wat moelijker (en ook niet de bedoeling). Toch is dit misschien een aardige tutorial om beter te leren tekenenen. Zou die Bob Ross game dan toch ooit komen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik had er ook altijd moeite mee in Pictochat. De DS moet extreem goed gecalibreerd zijn anders tekent hij het lijntje soms een milimeter onder of boven de punt van de stylus. Hopen dat Nintendo daar iets op heeft gevonden idd. En anders is het misschien een kwestie van wennen.
      .
      “Zou die Bob Ross game dan toch ooit komen?”
      .
      Ik wou dat een Bob Ross-game was! Het ziet er al leuk uit, maar zijn commentaar zou het helemaal perfect maken.
      .
      Die homebrew tekenprogramma’s zijn ook indrukwekkend ja (ik ken ze alleen van filmpjes, maar toch). Volgens mij met nog meer mogelijkheden zodat je echt professionele tekeningen kunt maken. Maar ik vind het wel leuk dat Nintendo hier wat een link houdt met de echte wereld. Er ontbreken vast een paar handige tools die je in DRAW wel hebt, maar je tekent hier wel met echte potloden en penselen.
      .
      En die drukgevoeligheid… misschien staat Nintendo niet toe dat ontwikkelaars het gebruiken omdat het slecht is voor het schermpje? Het is wel raar dat geen enkel spel er verder gebruik van maakt, maar kan me voorstellen dat het problemen oplevert als je mensen aanmoedigt om hard met de stylus te drukken. :p

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Hitori Shizuka (een Japanse kalligrafie game) maakt wel gebruik van een soort van drukgevoeligheid. Je hebt in ieder geval de mogelijkheid om met de penseel dikke en dunnere lijnen te maken. Hoe het werkt weet ik niet. Mijn vrouw heeft het een tijdje gespeeld, maar het ligt nu al meer dan een jaar in de kast.

          /   Beantwoorden  / 
        1. lisalora

          dat is bij meerdere spellen maar je moet het na een grote poos nog eens proberen. dat doe ik tenminste. bij B.v. sims of NCIS dan wordt het saai, en speel ik het vaak niet. maar over een grote poos is het leuk en speel je het als nooit te voren. je hebt wel gelijk het ziet er leuker uit dan dat het is…

            /   Beantwoorden  / 
  2. otherotter

    je hebt ook meerdere homebrew tekenprogrammas voor de DS, en 1 goede dat is DRAW,.. je kan makkelijk inzoomen en je hebt zelfs een naukeurige drukgevoeligheid die volgens mij in bijna geen 1 spel gebruikt wordt. en dit ziet er ook leuk uit,..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.