Vooral niet nadenken


Terug in de Twilight wereld, en onmiddellijk verander ik weer in een wolf. Met een tevreden gezicht komt Midna op m’n rug zitten en laat merken dat zij hier de baas is: "Nu moet je weer doen wat ik zeg!" Met enige tegenzin ga ik op onderzoek uit. Het is me inmiddels wel duidelijk dat de gedeeltes waarin Link gewoon zichzelf is toch het leukste zijn. De wolf voegt tot nu toe nog maar weinig toe aan het spel. Ik hoop dat ik hier snel klaar ben. Ik wil weer terug mag naar de gewone wereld!

En dan zie ik een stok in de grond steken.


Automatisch loop ik op de stok af. Ik hoef er niet eens bij na te denken. De wolf snuffelt nieuwsgierig en in een paar korte flitsen wordt duidelijk dat hij de geur herkent. Dit is de stok van één van de kinderen waarnaar we op zoek zijn. "Ik ben blij dat je instincten eindelijk wakker beginnen te worden," zegt Midna ergerlijk triomfantelijk. "Zie je wel dat het handig is om een wolf te zijn!"

Ik negeer Midna en schakel met een druk op de knop mijn wolf-instinct in. Eén van de vele nutteloze eigenschappen van de wolf waar ik werkelijk nog geen enkele keer profijt van heb gehad. Het houdt in dat alles er donker en kleurloos uit gaat zien. Alleen je directe omgeving is nog zichtbaar, de rest wordt zwart. Je bent kortom volkomen gedesoriënteerd in een gedeelte van het spel waar je nog nooit eerder bent geweest en dat is irritant.

Alleen zie ik deze keer wel iets. Als een wazige gele sliert hangt het duidelijk zichtbaar in de lucht en geeft aan welke kant ik op moet: het geurspoor van de vermiste kinderen. Ik kan het alleen zien met mijn wolf-instinct ingeschakeld, de bedoeling van het spel is duidelijk. We gaan op onze intuïtie leren vertrouwen. Andere keuzes heb ik niet en dus volg ik het spoor. Enkel afgaand op mijn instinct ren ik door de duisternis. Ik heb geen idee welke kant we op gaan. Soms kom ik een vijand tegen, maar ik herken ze alleen aan hun geluid. Blijven hollen maar, niet stilstaan.

Langzaam beginnen er wat dingen op hun plaats te vallen. Die frustrerende eerste episode als wolf waarin alles me alleen maar irriteerde. De opluchting toen ik weer normaal mocht worden en de tegenzin waarmee ik nu weer terugveranderde in een wolf. Ik voel me precies zoals Link zich op dit moment moet voelen. Voorzichtig begin ik te waarderen wat het spel hier probeert te bereiken. Ik denk aan Link, ongemakkelijk in zijn nieuwe lichaam. En nu er ook nog een vreemd instinct in hem begint te ontwaken moet hij zich al helemaal voelen alsof hij langzaam alle controle kwijtraakt. Alsof ik langzaam alle controle kwijtraak. Ik besluit om me er aan over te geven..

Vijanden verscheuren gaat bijna vanzelf met een simpele druk op de knop. Als er af en toe gesprongen moet worden neemt Midna de leiding en geeft aan waarheen ze wil dat ik spring. Het enige dat ik zelf nog hoef te doen is op de knop drukken en de wolf gehoorzaamt haar blindelings. Automatisch spring ik via smalle richeltjes en uitstekende boomtakken naar hoger geleden gebieden. Als ik zelfs maar een seconde aarzel tijdens één van de sprongen verliest de wolf zijn evenwicht en valt op de grond. Vooral niet nadenken dus. Ik ben een wolf. Een wild beest. Volg het spoor en luister naar Midna, meer hoef ik in deze vreemde wereld niet te weten.

Zie ook:
Heel veel explosies
Tandenknarsen met Midna
Een blauwe gloed
Zwaai met de controller boven je hoofd

Lees ook:Tandenknarsen met Midna
Lees ook:11 nieuwe Twilight Princess screenshots
Lees ook:Hebben, hebben, hebben: Link en Midna standbeeldje
Lees ook:Word ook populair met Capcom’s fantastische Okamiden shirt
Lees ook:Online spelletje: Cream Wolf

9 reacties op “Vooral niet nadenken

  1. ioskap

    Je bent echt wel rustig bezig met zelda he.
    Zeker de topper van dit jaar maar had toch wel meer side quests verwacht.

    Erik, ik had je een tijdje terug al toegevoegd op m’n wii maar je staat nog steeds grijs, hier m’n nummer nog is: 2843 3347 0065 4556

      /   Beantwoorden  / 
  2. Poeh

    Zo te zien is je liefde voor wolven niet al te sterk (ik voel de Whitney frustraties, lol).

      /   Beantwoorden  / 
  3. benjamin

    Ik ben bijna bij de derde dungeon en ik vind de afwisseling wolf/mens ook steeds leuker worden.

    De portals die je als wolf krijgt, de andere manier van reizen door de gebieden… Soms heb je als mens het gevoel, hier was ik liever wolf en dan omgekeerd. Goed gedaan dus, al moet je er in het begin wat in groeien. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. micha

    “Erik, ik had je een tijdje terug al toegevoegd op m’n wii maar je staat nog steeds grijs”
    dat geld ook voor mij(als je me niet wil toevoegen zeg dat dan teminste)
    code:3197 3763 7101 1216
    naam:Wiicha

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Ik heb de game nu uitgespeeld(in zo’n 37 uur) maar ik weet niet of er meerm ensen zijn hier die t is opgevallen. Maar bekijk alle trailers nog is een x..(ik zal niet teveel in detail treden, maar) er zijn genoeg ‘dingen’ in de trailer die ik niet ben tegen gekomen in de game. Om 1 voorbeeldje te geven, de grote ‘dohin the giant’achtige figuur…nergens tegen gekomen. en zo zijn er nog wel een aantal dingen. Mocht je de game hebben uitgespeeld, bekijk de trailers nog is.. is er dan zoveel uit de game gehaald?..

    naja, buiten dat blijft het een geniale game natuurlijk;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Shinigami

    Ik heb het spel al uitgespeeld en hij is echt te vet. Vooral het eind maar daar verklap ik niks over.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Malcolm

    hebe jullie alle sidequests en voorwerpen dus het spel egt 100% compleet? er zal vast nog wel iets te vinden zijn..
    En idd.. het is een fet spel.. heb hem zelf nog ni maar vriend van mij.. ik koop pas een wii als super smash en mario uit zijn!..
    dan heb je ook van die pacs.. wii+mario enzo..
    en meer kleurtjes voor de wii!:D..
    Zelda komt ook in mijn collectie!

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    ioskap en Wiicha toegevoegd. Sorry jongens, ik ben altijd een beetje lui met dat soort dingen. “Dat doe ik straks wel even” en dan vergeet ik het weer. Voortaan ga ik nieuwe friend codes onmiddellijk toevoegen op het moment dat iemand hem hier aanmeldt!

    “Zo te zien is je liefde voor wolven niet al te sterk (ik voel de Whitney frustraties, lol).”

    Ik hou nog steeds heel erg van Midna. :p Ze frustreert me mateloos maar dat vind ik nu juist zo leuk. Ik zou haar zeker niet willen ruilen met een standaard King Of Red Lions achtige partner die alleen maar saai en behulpzaam is. ;)

    “Soms heb je als mens het gevoel, hier was ik liever wolf en dan omgekeerd. Goed gedaan dus, al moet je er in het begin wat in groeien. :)

    Hm, ik denk dat ik nu in dat proces zit. Gisteren was de eerste keer dat ik er echt plezier in had. :) Maar toen ik de kinderen eenmaal had gevonden en dat gebied moest gaan uitkammen vond ik het alweer minder worden. Voorlopig toch weer blij dat ik nu weer een tijdje gewone Link mag spelen. :)

      /   Beantwoorden  / 
  9. lars

    hey erik wat is jou code van de WII?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.