Ondertussen in de echte wereld


Mij persoonlijk viel het een beetje tegen, die 249 Euro. Voornamelijk omdat Nintendo zelf al anderhalf jaar loopt te verkondigen dat de Wii een goedkope spelcomputer zou worden. Dit is niet goedkoper dan willekeuriger welke andere Nintendo console. Integendeel zelfs. Maar ik denk dat we soms weleens vergeten dat het de gemiddelde consument (toch echt de grootste doelgroep) volledig ontgaat wat Nintendo allemaal aankondigt en belooft in interviews. Hoe zou het nu zijn om volledig blanco geconfronteerd te worden met Nintendo’s plannen?
Nintendo gaat strijd aan op prijsniveau
Wii kost de helft minder dan spelcomputers concurrenten

Kop in het Parool van zaterdag 16 september

De gemiddelde dagbladredacteur vind 249 euro blijkbaar nog steeds een zeer aantrekkelijke prijs.

"Nintendo heeft een virtueel bommetje gegooid in spelcomputerland. Zijn nieuwste spelcomputer, de Wii gaat 250 euro kosten. Dat is ongeveer de helft van de prijs van aartsrivalen, Sony’s Playstation 3 en Microsofts Xbox 360.

[...]

Nintendo kiest daarmee, in tegenstelling tot Sony en Microsoft, niet voor de doorgewinterde gamers, maar voor de veel grotere markt van families, vrouwen en veertigplussers. Voor de Wii zullen vooral kindvriendelijke spelletjes beschikbaar komen, zoals een nieuwe serie rond de Nintendo-figuurtjes Mario en Zelda."

Geen perfect geschreven artikel, hier en daar ook een paar foutjes ("Bij de lancering zijn 25 spelletjes beschikbaar, waarvan er vijf met het apparaat meegeleverd worden. Ze kosten tussen de vijftig en zestig euro per stuk, vergelijkbaar met de concurrentie. Ook kunnen spelletjes online opgehaald worden voor circa drie euro per stuk" – daar had wel bij mogen staan dat de online op te halen spelletjes geen volwaardige nieuwe Wii-titels zullen zijn!), maar als dit is hoe de wereld tegen de Wii aankijkt dan moeten we misschien toch concluderen dat -schok- Nintendo meer zakelijk inzicht heeft dan de gemiddelde forumposter of blogger!


Bron: het Parool

Zie ook:
- Het Zelda gevoel in nieuw Twilight Princess filmpje
- Metroid Prime 3: Expert Mode demonstratie
- Nintendo wil de huiskamer
- Uitgebreid compilatiefilmpje Wii games.
- Niet echt duur, maar goedkoop is anders…
- Wii maakt ‘s nachts geen geluid.
- Connect24 was de echte revolutie

Lees ook:Wat kunnen we morgen verwachten van de browser?
Lees ook:Verkoopcijfers Virtual Console remmen af
Lees ook:The Legend of Zelda Wii U uitgesteld
Lees ook:Must see: Wario Ware Snapped!
Lees ook:Dit jaar de miljoenste HDTV in Nederland

14 reacties op “Ondertussen in de echte wereld

  1. Brian

    Ze zeiden niet duurder dan 250. Dus ik weet niet wat je bedoeld met beloven.

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    mmm.. eigenlijk hadden we dit al voelen aankomen dus ik voel me er niet echt rot over, zover ik me nog kan herinneren wat de game cube die ik toendertijds kocht duurder ..

      /   Beantwoorden  / 
  3. micha

    er gaat wel 108 euro af als je alleen de console neemt zonder controler en wii sports:P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Oscar Mopperkont

    Het Parool bevestigd ook maar weer even het kiddy-imago van de Nintendo. Er zullen vooral kindvriendelijke spelletjes voor uitkomen rond de figuurtjes Mario en Zelda. Nu speelt Zelda volgens mij nooit echt een grote rol in de Zelda spellen, maar is het toch echt Link die de show steelt… Er zijn natuurlijk wel wat meer kindvriendelijke spellen op de Nintendo dan op andere consoles, maar het is niet zo dat het vooral kindvriendelijke spellen zouden zijn, in ieder geval niet bewust, want Fifa of een racespel zijn natuurlijk ook kindvriendelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. !nsane

    De gamecube zou ook €250 euro kosten, maar lag in de winkel voor €190, dus ik wacht nog even af.

      /   Beantwoorden  / 
  6. !nsane

    @Oscar Mopperkont

    Heb jij welleens een zelda spel gespeeld met zelda in de hoofdrol dan…

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mick

    Ik ben nog steeds geschokt van al het nieuws hoor. Eerst de prijs, die toch wel wat minder mocht. Sorry maar ik hoef ECHT geen wii sports, er zullen genoeg mensen zijn die dat wel willen maar ik NIET. En dan gaan ze ons even verplichten dat erbij te nemen. Maargoed dan heb je nog de releasedatum, die valt ook nogal tegen. Ik kan me herinneren dat Nintendo ooit heeft gezegt zich vergist te hebben in Europa en dat ze zich toch iets meer op eurpa gingen concentreren, yeah right, dat merken we weer.
    Achja ik hoop dat dit alles het waard is. Dat moet gewoon bijna wel. Zodra ik em heb ben ik dit alles vast weer snel vergeten

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “Ze zeiden niet duurder dan 250. Dus ik weet niet wat je bedoeld met beloven.”

    Ja ja ja, technisch gezien heb je gelijk en zijn er geen beloftes gebroken. Maar een beetje flauw is het wel.

    “zover ik me nog kan herinneren wat de game cube die ik toendertijds kocht duurder ..”

    Nee, de cube was iets goedkoper. Maar dan wel zonder spel erbij.

    “er gaat wel 108 euro af als je alleen de console neemt zonder controler en wii sports:P”

    Lol, en dan? Dan heb je een mooie boekenstand gekocht voor 141 euro. ;)

    “Er zullen vooral kindvriendelijke spelletjes voor uitkomen rond de figuurtjes Mario en Zelda. “

    Maar dat is toch ook zo? Daarom verheug ik me zo op de Wii. :) Voor realistische of futuristische oorlogssimulaties kun je beter 1 v/d concurrenten kopen. Er zijn ook wel een paar van dat soort titels op de Wii, maar het zijn duidelijk de uitzonderingen. Als je dat ene filmpje bekijkt met al die fragmenten van spellen achter elkaar… je wordt daar gewoon vrolijk van omdat je allemaal van die happy games ziet met pratende beestjes en psychedelische achtergronden. I love it!

    “Heb jij welleens een zelda spel gespeeld met zelda in de hoofdrol dan…”

    Er bestaat er wel eentje die alleen is uitgebracht voor Philip’s geflopte CD-I computer. Volgnes mij had Zelda daar de hoofdrol en het was een heel slecht spel.

    “Maargoed dan heb je nog de releasedatum, die valt ook nogal tegen.”

    Wat!? Dit is juist de meest gunstige releasedatum die Europa OOIT heeft gehad. Ik snap niet hoe je daar nog ontevreden over kunt zijn. Slechts één week later dan Japan! Dat is nog nooit eerder voorgekomen.

    “Ik kan me herinneren dat Nintendo ooit heeft gezegt zich vergist te hebben in Europa en dat ze zich toch iets meer op eurpa gingen concentreren,”

    Inderdaad, en dat merk je nu ook aan deze releasedatum. Je kan niet verwachten dat ze Europa boven hun eigen Japan verkiezen, maar een week verschil komt wel heel dicht in de buurt. De hele wereldwijde release is iets later dan verwacht. Ik had gerekend op oktober/november… maar het is november/december geworden. Daar hebben alle regio’s last van, niet alleen nederland.

    Vergelijk met de DS:

    Amerika: November 21, 2004
    Japan: December 2, 2004
    Europa: MAART 11, 2005!

    Nee echt, je moet het idee dat Europa weer de pineut is zo snel mogelijk uit je hoofd zetten. :p In dit ene geval heeft Nintendo het erg goed gedaan!

      /   Beantwoorden  / 
  9. RubGameStar

    zitten er 5 NES,SNES & 64 games bij de Wii???
    In dat interview staat je deelt bij het boxen klappen uit met 2 controllers maar als er maar 1 bij de Wii zit moet je dan een controller kopen voor 40,-???!!!???

    of bedoelen ze de nunchuck???

      /   Beantwoorden  / 
  10. SinnardoCode

    nog 82 dagen…

      /   Beantwoorden  / 
  11. denise

    “Nee, de cube was iets goedkoper. Maar dan wel zonder spel erbij.”
    ik kan me nog herinneren dat ik als een waanzinnige al mijn goede n64 games heb verkocht om maar aan geld te komen voor de gamecube … nu heb ik eigenlijk al bijna 3 wii’s bij elkaar gespaard

      /   Beantwoorden  / 
  12. Oscar Mopperkont

    @Insane: Daarom heb ik dus ook kritiek op het Parool die zeggen dat Zelda een belangrijk Nintendofiguurtje is, terwijl Link de hoofdrolspeler is in de spellen. Ik snap je punt dus niet helemaal.

      /   Beantwoorden  / 
  13. cas van dijck

    Ze bedoelen waarschijnlijk de franchise van de Zelda-reeks.
    Maarre.. kan iemand me ff uitleggen wat ze bedoelen met: Voor de Wii zullen vooral kindvriendelijke spelletjes beschikbaar komen, zoals een nieuwe serie rond de Nintendo-figuurtjes Mario en Zelda? k bedoel, zo niew zijn Mario en zelda nii, dus OF er komt een niewe franchise die beide poppetjes inhoudt, OF t Parool heeft een erg slechte game-kennis;)

      /   Beantwoorden  / 
  14. Mick

    Maar ik had me er gewoon helemaal op ingesteld dat het uiterlijk november werd, en toen was in een klap heel mijn droom kapot. Maargoed, hebben is het einde van het verlangen (zoals mijn vader dat altijd zo leuk wil zeggen)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.