Niet echt duur, maar goedkoop is anders…


Als je Nintendo heet betekent "Minder dan $250," blijkbaar hetzelfde als "precies 250 dollar." Dat is althans het bedrag dat Amerikanen op 19 november (twee dagen na de Playstation 3) neer mogen tellen voor een Wii console. Omgerekend komt 250 dollar neer op zo’n 197 Euro, maar hou er rekening mee dat Amerikaanse prijzen altijd zonder btw worden weergegeven. De Japanners zijn pas twee weken later aan de beurt op 2 december, maar hoeven in ruil daarvoor slechts 25000 Yen (167 Euro) te betalen.
Met die prijzen zit Nintendo inderdaad iets lager dan de concurrentie. Alleen mensen met vrienden zullen meer moeten investeren. Zo kost een extra controller ongeveer 40 dollar, een extra nunchuck-attachment 20 dollar en een losse classic controller ook zo’n 20 dollar. Eerlijk gezegd pittige prijzen. Nintendo had dan ook al voorzichtig wat hints laten vallen dat de controller misschien wel het duurste onderdeel van de Wii was om te produceren.


Dit is de Japanse verpakking.

In deze doos zullen kopers aantreffen:
- Wii
- Standaard om hem op te zetten
- 1 Remote controller
- 1 Nunchuck attachment
- Stroomstekker
- Audio/Video kabel
- Sensor bar
- Sensor bar houder
- 2 Batterijen (De controllers gebruiken dus definitief standaard batterijen).

En de enige echte verrassing:

- 1 Exemplaar van Wii Sports! Naast de al eerder getoond Tennis, Honkbal en Golf onderdelen staan er ook nog Bowling and Boxing spelletjes op het schijfje.

Op de virtual console zullen vanaf dag 1 zo’n 30 klassieke spelletjes te downloaden zijn, voor prijzen die tussen de 5 en de 10 dollar liggen. Waarschijnlijk geldt daarbij het "hou ouder hoe goedkoper" principe. 5 dollar voor een NES game, 10 dollar voor een Nintendo 64 game.

Al met al een toch wat prijziger totaalpakket dan veel mensen misschien hadden gehoopt. Het is even afwachten wat NoE morgen gaat aankondigen in Londen, maar ik vrees dat zoals gebruikelijk alleen de dollartekens vervangen zullen worden door Euro tekens. Ook de Europese lanceerdatum is nog even afwachten, maar ik denk dat we veilig kunnen stellen dat oktober nu echt niet meer gehaald gaat worden. Onze datum valt, lijkt mij, of midden tussen 19 november en 2 december, of pas na 2 december.

Bron: IGN

Zie ook:
- Uitgebreid compilatiefilmpje Wii games.
- Wii maakt ‘s nachts geen geluid.
- Connect24 was de echte revolutie
- 24 november, 219 euro, ruim voldoende Wii’s op voorraad?
- De zeven Wii launchtitles van Ubisoft
- Shin Chan komt naar de Wii
- Parool: Sony bang voor Nintendo
- Super Paper Mario verschuift naar Wii
- Het ontstaan van de Wii-mote

Lees ook:Playstation 3 prijs en exacte releasedatum bekend
Lees ook:PSM: Playstation 3 in november voor 399 dollar
Lees ook:Foto van Wii-remote zonder batterijklepje
Lees ook:Losse PS3 controllers $49.99
Lees ook:Wii controller heeft 6KB intern geheugen

15 reacties op “Niet echt duur, maar goedkoop is anders…

  1. Oscar Mopperkont

    Wii staat dus kennelijk ook niet voor We, want hoe moet je samen spelen (dus niet tegen iemand anders via internet) als er maar 1 controller wordt meegeleverd.

    Verder vind ik het ook allemaal vrij prijzig. De Wii wordt dus de duurste console die Nintendo ooit heeft gelanceerd… Vreemde opmerking van Nintendo dus dat ze een betaalbare console in de markt wilden zetten. Dan verwacht ik toch een andere prijsstelling. Maar goed, ik zal hem waarschijnlijk toch wel kopen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Datnodi

    190 euro vind ik een goede prijs!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Volgens mij is de “hoger dan verwachte” prijsstelling een gevolg van de vrij positieve ontvangst van de Wii onder media en gamers. Ik had min of meer de indruk dat men in eerste instantie de intentie had de prijs zo rond de USD 199,= te stellen. Pas na de E3 kon je tussen de regels van interviews met medewerkers van Nintendo (Reggie, Iwata en consorten) doorlezen, dat men de prijs misschien toch wel wat hoger zou stellen dan gebruikelijk bij Nintendo consoles (althans dat was mijn perceptie). Zit in de Japanse verpakking ook een exemplaar van Wii Sports? Ik dacht ergens gelezen te hebben dat Wii Sports alleen bij de Amerikaanse verpakking werd meegeleverd. Ik moet wel zeggen dat de prijs van Virtual Console games enorm meevalt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “De Wii wordt dus de duurste console die Nintendo ooit heeft gelanceerd… “

    Dat is wel een hele bizarre observatie ja. Had ik nog niet eens bij stilgestaan. o_0

    “190 euro vind ik een goede prijs!”

    Ik zou er maar ernstig rekening mee houden dat het 250 euro wordt. Zoals het er nu voorstaat zou het me zwaar verbazen als het minder dan dat wordt.

    “Volgens mij is de “hoger dan verwachte” prijsstelling een gevolg van de vrij positieve ontvangst van de Wii onder media en gamers.”

    Dat denk ik dus ook. In het begin toen alles net werd onthuld kreeg je echt het idee dat het een soort budgetconsole zou worden. Ik heb aan forumdiscussies meegedaan waarin het ging om de vraag of het 150 of 200 euro zou worden. :-/ 200 vonden de meeste mensen te duur!

    De belachelijk hoge prijs van de PS3 heeft Nintendo natuurlijk ook speelruimte gegeven om zelf wat hoger te gaan zitten. Erg ongelukkig allemaal. Het verschil met de Xbox360 is nu niet eens zo groot meer.

      /   Beantwoorden  / 
  5. ben

    - 2 Batterijen (De controllers gebruiken dus definitief standaard batterijen).

    ik weet niet hou jullie hier over denken maar ik vind dit een giga minpunt. zal je straks ook nog zien dat het net als mijn fotocamera alleen werkt op NIET opladbare baterijen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “ik weet niet hou jullie hier over denken maar ik vind dit een giga minpunt.”

    Als je gelijk krijgt en er mogen geen oplaadbare batterijen in, dan inderdaad. Dat zou bijna een reden zijn om geen Wii te kopen. Maar ik verwacht dat oplaadbare batterijen geen probleem zullen zijn, en dan is de ramp nog wel te overzien. Gewoon 4 oplaadbare batterijen kopen, zorgen dat er altijd twee volle exemplaren klaarliggen… en dan is er eigenlijk niks aan de hand.

      /   Beantwoorden  / 
  7. !nsane

    oke dan ben ik
    3x 40 euro
    3x 20 euro
    3x 20 euro

    240 euro kwijt aan alleen maar de controllers
    en dan nog de console erbij van 250 euro
    dat maakt 490 euro en dan heb ik geeneens een spel…
    maar de spellen schijnen maar rond de 40/50 euro te gaan kosten, dus minstens 10euro goedkoper dan de cube.

    dus als ik 12 tot 24 spellen heb gekocht heb ik die controllers er weer uit:P

    late release trouwens:(
    maarja, je krijgt er een echte top console voor terug;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. !nsane

    19 November is trouwens op een zondag…
    Beetje rare dag..

      /   Beantwoorden  / 
  9. Yoshi-Fan!

    Er kan altijd nog een accupack los worden uitgebracht. Volgens mij heeft Nintendo de losse accesoires en de prijzen daarvan nog niet volledig onthuld (zoals die gun waar de Wiimote inschuift) Anders denk ik dat er snel genoeg een 3rd party bedrijf met zo’n accu komt. En natuurlijk kunnen er gewoon oplaadbare batterijen in. Kan me niet voorstellen dat ze bij Nintendo zo’n stomme fout maken. Ze zijn nu erg goed bezig, denk niet dat ze dat laten verpesten door een paar batterijen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. denise

    oe, ik verhuig me er nu al op !

      /   Beantwoorden  / 
  11. Eim

    Kijk, zo kennen we Nintendo weer!
    Of je even je portemonnee wilt trekken voor al de noodzakelijke extra’s:

    - Extra controller + nunchuck.
    - Classic controller.
    - RGB-kabel
    - Memorykaart
    - Uitbreidingen voor de controller, ( dat stuurtje of dat duckhunt-pistool)
    - Natuurlijk spellen à 60,-

    Het is nog afwachten wat de officiele prijzen hier in Europa gaan worden.
    Maar dit is dus totaal niet goedkoop.
    Zoveel geld voor alleen een andere manier van spelen vind ik echt teveel gevraagd. Zeker ook omdat ze zich zo geprofileerd hebben als goedkoop alternatief.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mick

    Maar die amerikaanse datum is nog helemaal niet bevestigd toch? Alleen de Times en IGN schrijven dat dit zo is. Ik geloof het niet echt, en zoals !nsane al zei: Het valt op een zondag, wat me een vrij opmerkelijke launchdag lijkt.

      /   Beantwoorden  / 
  13. RubGameStar

    250 euro is een goede prijs als Wiisports er dan ook bij zit he en controllers en een memrycard

      /   Beantwoorden  / 
  14. Cailin Coilleach

    Tja…. Ik wacht wel een jaartje met het aanschaffen, totdat de prijs goed is gezakt. Eerst een reis naar Japan en dat soort dingen… Misschien dat ik er dan daar eentje haal. Een stuk goedkoper en tegen die tijd is de Wii vast ook al te modden :)

      /   Beantwoorden  / 
  15. Kikujiro

    @ Eim

    *LOL* EN niet te vergeten de absoluut noodzakelijke verlengkabel, omdat het kabeltje van de Classic controller waarschijnlijk zo kort is, dat je min of meer vlak naast de Wii moet gaan zitten om te kunnen gamen. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.