Offer je eigen lichaamsdelen op in Soul Sacrifice voor de PlayStation Vita


Heb je ooit je eigen ruggengraat door je mond naar buiten willen trekken om hem te gebruiken als zwaard? Het kan in Sony’s nieuwste actiespel voor de PlayStation Vita. Als ik het bizarre concept goed begrijp bestuur je in Soul Sacrifice geen tovenaar, maar een gewone soldaat die alleen magie kan gebruiken door offers te brengen. Voor kleine aanvallen nemen de goden genoegen met stenen of stukken hout, maar om krachtige magie te gebruiken moet de soldaat delen van zijn eigen lichaam opofferen. Zoals een oog, een arm of een complete ruggengraat. (Hoe hij vervolgens herstelt van al die offers wordt mij niet duidelijk. Kost het mij als speler alleen een stukje levensbalk, of blijft mijn personage na zo’n ruggengraataanval de rest van het spel mank lopen?)

Van de officiële trailer worden we niet veel wijzer, maar misschien geven de onderstaande screenshots een beter idee van wat we ongeveer kunnen verwachten. De plaatjes deden mij in eerste instantie denken aan Demon’s Souls en Dark Souls, maar ontwikkelaar Marvelous noemt Soul Sacrifice nadrukkelijk een actiespel. Zo zwartgallig als de “Souls”-serie zal het dus wel niet worden, al hoop ik dat Marvelous Soul Sacrifice ook niet té lichtvoetig maakt. Een hoofdrolspeler die zulke grote offers brengt verdient een duister en deprimerend spel. Hopelijk kan regisseur Keiji Inafune (Resident Evil, Dead Rising) zijn melige gevoel voor humor deze keer thuislaten.

Enniewee, het komt er op neer dat niemand op dit moment weet wat voor spel Soul Sacrifice precies wordt. De screenshots zijn veelbelovend (Levende bomen! Lachende vulkanen! Wollige draken! Bergen met vleugels!), maar ik heb een gameplayfilmpje nodig om echt enthousiast te worden.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Griezelen op het Wii Balance Board
Lees ook:Omgekeerd levelen in actie-RPG Sinner: Sacrifice for Redemption
Lees ook:Nieuwe trailer: Hellblade: Senua’s Sacrifice
Lees ook:Kerstaanbiedingen in de PlayStation Store
Lees ook:Nieuwe trailer indiegame Titan Souls

Eén reactie op “Offer je eigen lichaamsdelen op in Soul Sacrifice voor de PlayStation Vita

  1. Randolph

    +1 voor enniewee!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.