Geen Start-Up disc bij Wii


Nog niet zo lang geleden leek het erop dat Nintendo de Wii zou verschepen met een speciale Start-Up disc waarop de laatste firmware-update stond. Maar zoals duizenden Amerikaanse kopers gisteren ontdekte, er zit geen Start-Up disc bij de Wii. Nintendo heeft het nog voor elkaar gekregen om de software op de consoles te zetten voordat die verscheept werden.
Nintendo’s reactie:

"The boxes in question (the ones that referenced a startup disc) are early-production boxes that were being used for display purposes only. The final Wii product boxes will not have any disc other than the free copy of Wii Sports, and the final packaging will not contain a reference to the startup disc."

Perfect is dat overigens niet gegaan, er zijn Wii’s verkocht die eenmaal aangesloten bij de mensen thuis alsnog vroegen om een Start-Up disc. Die was er niet, dus zullen die Wii’s vervangen worden. Dat doet Nintendo kosteloos, maar fijn is natuurlijk anders.

Als je denkt dat wij het zwaar hebben met onze 18 dagen wachttijd, denk dan eens aan deze arme zielen die de Wii in huis hebben, de verpakkingen uitgebreid kunnen bestuderen, de controllers vast kunnen houden, maar die toch moeten wachten tot donderdag voordat UPS hun vervangende exemplaar komt brengen zodat ze eindelijk aan de slag kunnen. Wat een Tantalus kwelling.

Bron: Kotaku

Zie ook:
- Nogmaals de Wii Would Like To Play campagne
- Wii has been smashed!

- Red Steel video review
- Gametrailers’ drie Wii launch guide filmpjes
- Wiimote slurpt batterijen
- Een Virtual Console game downloaden filmpje
- Speciale Wii memory cards

Lees ook:Toch een echte Wii Startup Disc?
Lees ook:Virtual Console technische details
Lees ook:Online spelletje: Disc Gunship
Lees ook:Homemade Wii spelletjes op Wiicade.com
Lees ook:DVD-editie Wii ook buiten Japan

6 reacties op “Geen Start-Up disc bij Wii

  1. Benny

    Nou, zo’n gevangen Wii mogen ze best bij mij onderbrengen. Ik zorg wel voor goede TBS :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Wel een beetje slordig… maar goed, ‘t heeft blijkbaar toch z’n voordelen dat de Wii hier iets later uitkomt. ‘t Verbaast me trouwens nog steeds dat Nintendo Nederland niet heeft kunnen bewerkstelligen dat de Wii hier voor Sinterklaas in de winkels ligt… wel een beetje een marketingmisser. Leuke link naar die Tantalus kwelling trouwens… hoor je niet vaak.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “t Verbaast me trouwens nog steeds dat Nintendo Nederland niet heeft kunnen bewerkstelligen dat de Wii hier voor Sinterklaas in de winkels ligt… wel een beetje een marketingmisser.”

    Och, ik verwacht eigenlijk dat de eerste lading toch wel zal uitverkopen, Sinterklaas of niet. Het was inderdaad leuk geweest, maar ik denk dat Nintendo er geen console minder door verkoopt.

    “Leuke link naar die Tantalus kwelling trouwens… hoor je niet vaak.”

    Ja, dat verhaal was een stuk gruwelijker dan ik altijd had gedacht.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rippie

    Ja en nee. Wel een ergere kwelling, maar ik genoeg vrienden die hem ook aanschaffen. Ga ik toch lekker naar hun toe! … Dat kunnen wij dus niet voor de komende 2.5 week.

      /   Beantwoorden  / 
  5. anthony_kapitein_koekje

    he, ik ben ineens niet meer zo jaloers :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. jumbo

    gaaf filmpje dude

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.