Grasshopper’s “Heroes” voor de Wii

The Wiire heeft een interview gehad met Suda51 (het brein achter Killer7) en Nobuhito Nakamura, de regisseur van Heroes. En dat spel, Heroes, is waar The Wiire met name in geïnteresseerd was. We hebben er nog weinig over gehoord omdat Grasshopper dit jaar geen stand had op E3. Het is het nieuwe project van de studio en wordt gemaakt voor de Wii. Eén van de weinige feitjes die The Wiire weet los te peuteren is dat het nog niet zeker is of dit spel ook exclusief voor de Wii verschijnt. Suda en Nakamura gaven aan dat dat volledig afhangt van de uitgever. Zij zijn alleen maar de ontwikkelaars.
Dat klinkt een beetje apathisch, en zo komen ze eigenlijk in het hele interview over. Op de vraag waarom Heroes niet is getoond op de E3 gaven ze bijvoorbeeld als antwoord: "I’m afraid to say this, but we don’t know actually why the Heroes wasn’t revealed at this show."

Lag het misschien aan Marvelous Interactive en Spike? (De uitgevers van Heroes). "Maybe. We don’t know that. I think [the] publishers also don’t know why." Juist. Leuk dat jullie zo gepassioneerd overkomen jongens. Als het jullie niks kan schelen, waarom zou het ons dan wat moeten schelen?

Gelukkig voor Suda kan het mij wel wat schelen, dus las ik toch nog een soort van enthousiast verder.

The Wiire vroeg of Heroes een vervolg was op Killer7, wat Suda51 ontkende. "No. Heroes is not sequel to Killer 7. [It is a] completely new story and new game of Grasshopper" Okee. Maar kunnen we dan wel een soortgelijk spel verwachten? Killer 7 veroorzaakte nogal wat ophef met een plot dat onder andere ging over de duistere kanten van politiek en religie. "You can expect social matter, not political. You can expect a various theme in the game."

Het spel zal ook minder bloederig dan Killer 7 worden. Al is dat niet zo heel moeilijk. Het rode spul droop in Killer 7 al haast uit het hoesje. Eén van de hoofdpersonen liep gedurende het hele spel rond in een jurk met bloedvlekken, vijanden ontploften in een fontein van bloed, je verzamelde bloed om speciale krachten te unlocken en in één van de meest memorabele scenes regende het zelfs bloed. "We want Heroes to be more wide-ranged… [I] want more range of ages. Maybe include some violence and language." Hij wil in ieder geval vermijden dat Heroes weer de "M for Mature" rating krijgt.

Nintendo is erg behulpzaam geweest bij het programmeren voor de Wii. Het was al niet zo moeilijk omdat het sterk lijkt op programmeren voor de Gamecube, maar bij alle technische problemen waar ze toch nog tegenaan liepen schoot Nintendo onmiddellijk te hulp. Al wil Suda wel benadrukken dat Nintendo verder niks te maken heeft gehad met de inhoud van het spel. "Only we, Grasshopper, [are] developing Heroes. Nintendo gave us [a] developing kit and we developed." Ongeveer de helft van de Grasshopper studio houdt zich momenteel bezig met dit spel, de andere helft werkt aan Blood+, een nieuwe PS2-titel.

Over de speaker in de controller kregen ze net als u en ik pas te horen tijdens Nintendo’s persconferentie. Maar Suda51 zegt er nu al een paar leuke ideëen voor te hebben die hij in Heroes wil verwerken. En toen The Wiire hem botweg vroeg welke Next Gen controller hem het meeste aansprak schijnt Suda lachend "Wii. Wii." geantwoord te hebben.

Zoals het er nu naar uitziet krijgen we in de zomer meer te weten over het mysterieuze spel: ""We are thinking about the reveal date. So, we are planning now. So maybe this summer… we are going to show the world." Dat kan dus al vrij snel zijn. Ik hoop het!

Nog een laatste boodschap van Suda51 aan zijn fans: "After publishing Killer 7 in North America and Europe, [we received] very many e-mails from fans. So please look forward to Heroes. [It] will be extreme game that no one has seen before. Everyone can be surprised about Heroes…[I] want [the game] to make [a] big piece. So many people can play Heroes, but [it's] a completely new game. Many people can play, but extremely new."

We houden onze oren en ogen open voor meer informatie.

Bron: The Wiire

Zie ook:
- Michel Ancel’s konijnenprobleem
- Satoru Iwata: goedkoop betekent niet duurder dan onze vorige consoles
- Hebben third parties de Wii-boot gemist?
- Zes minuten Sonic Wild Fire
- Elebits gameplay video
- Peter Moore hoopt op succes voor Wii
- Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo
- Nog meer Super Mario Galaxy filmpjes

Lees ook:Suda51′s Heroes, eerste trailer
Lees ook:Heel veel Touch Detective plaatjes
Lees ook:Alweer een nieuw spel van Grasshopper Manufacture: Black Knight Sword
Lees ook:Ben ik nou gek of…
Lees ook:Geen vervolg op Killer7, wel een nieuw spel van Suda51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.