De Revolution bedienen met je voeten?

Dit is verreweg het meest bizarre gerucht over de Revolution dat ik ooit ben tegen gekomen. Ik post het meer vanwege het hoge amusementsgehalte dan voor de nieuwswaarde. Maar goed, door willens en wetens te blijven hinten naar "geheime mogelijkheden waar niemand nog vanaf weet", zonder ook maar iets te bevestigen of ontkennen heeft Nintendo dit soort verhalen natuurlijk wel zelf in de hand gewerkt.

En zo kon het gebeuren dat Kotaku post kreeg van iemand die iemand kende die voor een niet nader te noemen 3rd party aan accessoires voor de Revolution werkte. En deze ongetwijfeld hoogst betrouwbare bron wist te melden dat Nintendo van plan is een heuse voet-controller uit te brengen onder de naam "Kick Stick".
"De code naam is op dit moment ‘Kick Stick’. Het is een apparaat dat je op de grond plaatst vlak voor je stoel. Er zijn twee uitsparingen in gemaakt voor allebei je voeten (in grootte verstelbaar). En wat ik ervan heb begrepen is dat je vervolgens met je voeten over dat apparaat heen kunt wrijven om een spel te besturen.

Hij noemde als voorbeeld een first person shooter. In de ene hand heb je de analoge stick (nun-chuck-attachment) om te draaien en om je heen te kijken. In je andere hand heb je de Revolution controller om te richten en in te zoomen. En de Kick Stick is wat je gebruikt om te lopen. Als je bijvoorbeeld rustig naar voren wilt lopen schuif je je voeten een klein stukje naar voren. Om te rennen moet je je voet nog verder naar voren plaatsen. Om opzij te stappen hou je 1 voet stil en beweeg je de andere in de richting waarin je wilt stappen.

Hij zei dat het is ontworpen om bediend te worden terwijl je zit, en dat het oppervlak voor je voeten een beetje schuin staat, zoals een voet masseer machine."

Let maar op, dit is zo’n verhaal dat over 5 jaar weer opduikt als Nintendo een terugblik op de Revolution op haar site plaatst. "In de aanloop ernaar toe werd de internetcommunity haast gek van nieuwsgierigheid. De meest bizarre geruchten over de mogelijkheden van de Revolution doken op. Van virtual reality helmen tot controllers die je met je voeten zou bedienen."

Bron: Kotaku

Zie ook:
Er bestaan geen console wars
Revolution-column van Reggie
Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Nintendo gaat weer een Official Magazine uitgeven
Lunch met Reggie
Nintendo interview: "Concurrentie mag ons deze keer niet immiteren."

Lees ook:Revolution-column van Reggie
Lees ook:Virtueel voetbal met je eigen voet
Lees ook:Goedkope Revolution in 2006? Aandeel Nintendo schiet omhoog
Lees ook:Concept-art Revolution
Lees ook:Nintendo heeft geen behoefte aan 3rd party klassieke spellen op de Revolution?

Eén reactie op “De Revolution bedienen met je voeten?

  1. Erik

    ik dacht dat met de komst van de revolution de controls niet afschrikwekkend moesten gaan werken, maar en lopen…en zwaaien met je arm…en je controlstick gebruiken is nou niet wat je zegt het meest toegankelijke concept dat ik me kan bedednken…

    Maar mijn vertrouwen in nintendo zegt dat ze hier wel wat mee kunnen doen…het is enkel afwachten wat we kunnen doen….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.