72 Pins verandert nieuwe spellen in retro-klassiekers


Kijk: moderne klassiekers als spelcassettes voor het Nintendo Entertainment System. Het is een goedkope aanval op mijn nostalgie, maar toch – ik kan er niets aan doen – doet het me wat. Ik mis spelcassettes! Ik mis hoe je in een oogopslag ziet dat er computerspelletjes op deze foto staan. Bij een stapel compact discs is het altijd maar de vraag of ze een spel, een film of een verzameling liedjes bevatten.

  • Het goede nieuws is dat al deze spelcassettes te koop zijn op de site van 72 Pins (vernoemd naar het aantal connectoren op een NES-cartridge). Een paar zijn er zelfs al uitverkocht, dus er is blijkbaar vraag naar.
  • Het slechte nieuws is dat ze niet echt 8-bit remakes van de genoemde spellen bevatten. 72 Pins plakt simpelweg nieuwe stickers op bestaande spelcassettes. Je koopt dus wel degelijk een spel, maar je weet van tevoren nooit welke. Dan is 20 dollar toch een beetje aan de prijzige kant. Al zou die Shadow of the Colossus-cartridge wél fantastisch hangen aan mijn muur.

Het grappige is dat bijna alle kunstenaars die zijn betrokken bij dit soort projecten kiezen voor de iconische “zwarte rand met schuin geschreven titel in hoofdletters”-vormgeving. In werkelijkheid zag bijna geen enkel NES-spel er zo uit. Alleen de allereerste lading met primitieve arcade-overzettingen (Balloon Fight, Excitebike, etc). Meteen daarna gaf Nintendo de vormgeving vrij en mochten ontwerpers de sticker inrichten zoals ze zelf wilden.

[g.forum]

Lees ook:Japan krijgt zwarte Wii
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 168
Lees ook:Foto’s van een PlayStation Vita spellendoosje
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 24
Lees ook:Bandai’s Nintendo Transformers uit de jaren tachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.