Jazz Jackrabbit bijna een soort van op de iPhone


Hier gaan een paar mensen heel blij van worden, maar meteen daarna heel teleurgesteld. Om met de deur in huis te vallen: dit is een screenshot van een nieuwe Jazz Jackrabbit-game voor de iPhone. Het slechte nieuws: hij bestaat niet echt. Dit spel is alleen onderdeel van een tutorial die ontwikkelaars leert om Epic’s Unreal Engine te gebruiken in iOS. Om alle mogelijkheden van de grafische engine duidelijk te maken bouw je tijdens die tutorial een simpel schietspelletje rondom Jazz Jackrabbit.

Dat is grappig omdat Cliff Bleszinski (medewerker bij Epic, bedenker van Gears of War) in de jaren negentig twee beroemde Jazz Jackrabbit-spellen maakte voor de pc. Vooral gamers die vroeger geen spelcomputer hadden zijn vaak erg enthousiast over Jazz. Ikzelf kreeg er hoofdpijn van omdat dat konijn altijd in het midden van het scherm bleef plakken. Ook tijdens sprongen, waardoor het beeld alle kanten op stuiterde. Hieronder een filmpje van de tech demo. Met het oorspronkelijke platformspel heeft het weinig te maken, maar de sfeer is herkenbaar genoeg om nostalgisch van te worden… als je vroeger geen SNES of Mega Drive had.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Indiegame Lumo is een ouderwetse isometrische platformer
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 45: Op safari
Lees ook:Dus er bestaat een officieel F-Zero jazz-album…
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 308
Lees ook:Final Fantasy XIII wordt ontwikkeld op een cross-platform engine

Eén reactie op “Jazz Jackrabbit bijna een soort van op de iPhone

  1. piratus

    toevalig speele ik jazz jack rabbit de vorige 3 dagen online met ‘n vriend van mij (ja er spelen nog steeds mensen online)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.