Gerucht: Sony Ericsson werkt aan een ‘PlayStation Phone’


“If you’re a gaming fan, this is exactly the kind of phone you’ve been waiting for. The device is described as cross between the Samsung Captivate and the PSP Go — in other words, it’s a landscape slider with game controls in place of the typical QWERTY keyboard. The D-pad is here, but instead of the small joystick, the device will have what was described as a “long touch pad” for analog controls, along with standard PSP buttons and shoulder buttons.”

Geruchten zijn stom (vooral als ik er enthousiast over heb geschreven en ze blijken later niet te kloppen) maar deze kan ik niet negeren: Volgens Engadget staat Sony op het punt een Android telefoon uit te brengen (Android = Google’s open source besturingssysteem voor mobiele telefoons) die speciaal is ontworpen om op te gamen. Zoals je in het citaat al kunt lezen heeft hij de vormgeving van een PSP Go en dus ook de karakteristieke AOXD-knoppen. Het interessantste deel van het gerucht is dan ook dat Sony overweegt de telefoon onder te brengen in hun PlayStation-lijn. En dat zou groot nieuws zijn. Je kunt je voorstellen dat de release van een ‘PlayStation Phone’ veel meer indruk maakt dan gewoon ‘een telefoon die spelletjes speelt.’ Qua rekenkracht is de nog niet onhulde smartphone volgens Engadget vergelijkbaar met de huidige PSP. Engadget benadrukt verder dat de informatie afkomstig is van een betrouwbare bron: “We can tell you now that this is not a random rumor — we have reason to believe that what we’ve heard and seen is real and coming to market.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

[g.forum]

Lees ook:Maak kennis met de PlayStation Phone
Lees ook:PlayStation Phone aangekondigd met bizarre reclame
Lees ook:Kijk dit: de Xperia Play (PlayStation Phone) in actie
Lees ook:Amerikaanse Nintendo-buttons om jaloers op te worden
Lees ook:3D Dot Game Heroes naar Europa

5 reacties op “Gerucht: Sony Ericsson werkt aan een ‘PlayStation Phone’

  1. Kikujiro

    Nu nog een touchscreen en een fatsoenlijke ‘store’ + de mogelijkheid een prepaid versie aan te schaffen (heb het niet zo op abonnementen) en ik wordt enthousiast…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Er staat nergens in het artikel een harde bevestiging, maar ik ga er vanuit dat het apparaat in ieder geval een touchscreen heeft. Hij wordt omschreven als een kruising tussen een PSP Go en de Samsung Captivate smartphone, en die Captivate heeft in ieder geval wél een touchscreen.
      .
      Prepaid vind ik ook belangrijk (zelfde reden als jij), maar de indeling van de Store maakt me niet zoveel uit (tegenwoordig houdt het internet me toch wel op de hoogte van wat interessant is). Ik hoop vooral dat de devkit net zo toegankelijk wordt als die van de iPhone. Zodat iedereen er goedkoop spelletjes voor kan ontwikkelen. Ik ben benieuwd.

        /   Beantwoorden  / 
  2. altasia

    Dit is wel een echte 1+1=2. Ja er word gewerkt aan de ‘playstation phone’ en Sony weet dat elke minuut die ze te laat zijn hebben ze minder kans om de markt te domineren.

    Het ‘probleem’ met dit idee is dat andriod zelf een market heeft ala istore. Het zou hier om een store gaan naast de marketplace(waar nu al veel games + apps zijn te vinden). Een playstation store dus, het probleem zit hem alleen in de potentie die Sony Ericsson heeft met een toestel(len) neer te zetten die genoeg markt kunnen pakken.
    Tevens is het de vraag waarom niet gewoon te gamen op je android phone ala iphone en wat de meerwaarde daar echt van is.

    Kan hier nogwel even overdoor hoeren maar komt er op neer dat er van sony een bijzondere lijn telefoons maakt die gespecialiseerd zijn in games (Dus met knopjes :) ) en waar ‘exclusieve’ games maar vooral games die beide(gewone en PS-phone)speelbaar zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Twee downloadwinkels naast elkaar lijkt me op zich niet zo’n probleem. Een Android Store voor kleine 99cent spelletjes, en een PlayStation Store voor de wat duurdere exclusieve content. Misschien juist wel goed om die twee niet rechtstreeks met elkaar te laten concurreren. Ik hoop alleen dat de hobbyprogrammeurs in dat geval ook toegang krijgen tot de knoppen op de telefoon ipv alleen afhankelijk te zijn van het touchscreen.
      .
      “het probleem zit hem alleen in de potentie die Sony Ericsson heeft met een toestel(len) neer te zetten die genoeg markt kunnen pakken.”
      .
      En daar zou de merknaam PlayStation dus van pas kunnen komen. Daar zitten natuurlijk ook risico’s aan, maar door zo’n simpel logo boven het scherm nemen miljoenen gamers die telefoon wel ineens serieus als gameplatform.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Tom

    Die wil ik dan wel hebben. Maar beter wel android er op!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.