Parodius komt naar PSP


Wat zal de amateurchefkok die zijn PSP onlangs verwerkte in een omelet nu spijt hebben! Konami heeft in het Japanse tijdschrift Famitsu aangegeven dat er een Parodius Portable aan zit te komen. Het is in eerste instantie een compilatie van de vier bekendste Parodius-spellen, maar daarnaast komt er ook nog een mysterieus vijfde spel op het schijfje dat Konami nu nog geheim wil houden. Zou het kunnen dat… een nieuwe Parodius?

Parodius (1990)


Gokujou Parodius! (1994)


Jikkyou Oshaberi Parodius (1995)


Sexy Parodius (1996)

Ik mis deze kant van Konami nog steeds heel erg. De maffe cartoony games die onder hun schattige uiterlijk vaak wel degelijk hele diepe gameplay en een bikkelharde moeilijkheidsgraad hadden. Tegenwoordig is Konami vooral bezig met dingen als Metal Gear Solid, Silent Hill, Yu-Gi-Oh! en Rumble Roses, maar ik ben Parodius, Twinbee en Goemon nog lang niet vergeten!

Als de mysterieuze vijfde game daadwerkelijk een nieuwe Parodius is wordt het misschien zelfs tijd om toch maar eens die PSP aan te schaffen. In januari (verwachte releasedatum in Japan) weten we meer.

Bron: gamefront

Zie ook:
- Heatseeker… Burnout met vliegtuigen?
- Metal Slug Anthology trailer
- Killzone Liberation wapen demonstratie filmpje

Lees ook:Twinbee, Salamander & Parodius Portable. Screenshots + Bonus Games bekend
Lees ook:Een aantal Wii games van Konami onderweg
Lees ook:Konami’s uitgerekte PSP Shooting Collections (Twinbee, Salamander, Parodius)
Lees ook:MGS: Portable Ops, video review
Lees ook:Otomedius = Sexy Gradius

12 reacties op “Parodius komt naar PSP

  1. Benny

    Woohoo, fokking gaaf. Die spellen zijn echt zo blij. Het gaat echt compleet nergens over, de humor kun je geen pijl op trekken. Maar toch hadden die games ergens iets waarvan je echt blij wordt.

    Dat vliegende piratenschip met die kop van die kat, een octopus die zijn haar staat te wassen, van die Paaseiland hoofden als hoofdvijand, een zingende panda in een tutu. Zelfs een heel moederschip was gebaseerd op Paaseilandhoofden in het eerste deel.

    Tevens altijd gekenmerkt met klassieke nummers uit de tijd van Beethoven en al die andere componisten. In Jikkyou Oshaberi Parodius zit ook bijvoorbeeld “That’s the way-uhuhuhuh I like it “. Vraag me even niet wie dat nummer gemaakt heeft.

    Ook op de DS aub Konami.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “”That’s the way-uhuhuhuh I like it “. Vraag me even niet wie dat nummer gemaakt heeft.”

    KC & The Sunshine-band :p

    Jikkyou Oshaberi is mijn favoriet van de 3 SNES afleveringen. Die commentator (ik versta er geen woord van) gaat ook af en toe compleet uit z’n dak. Daarnaast zijn de graphics mooier dan ooit en is het spel nog nét een tikkeltje krankzinniger dan de vorige twee.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Benny

    Er komen ook Twinbee compilaties uit, even als Salamander (Life Force)

    Salamander Portable, Jan, 4179 yen
    - Salamander
    - Life Force
    - Salamander 2
    - Xexex
    - 1 secret game

    Parodius Portable, Jan, 4179 yen
    - Parodius da!
    - Gokujou Parodius
    - Sexy Parodius
    - Jikkyou Oshaberi Parodius
    - 1 secret game

    Twinbee Portable, Jan
    - Twinbee
    - Deta na Twinbee
    - Twinbee Yahho!
    - Pop’n'Twinbee
    - 1 secret game

    Toch een PSP kopen ?

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Hangt heel erg af van die Secret Games… maar het zijn wel erg aantrekkelijke compilaties! :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. denise

    ik ken die spellen helemaal niet :O

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “ik ken die spellen helemaal niet :O”

    Je bent er denk ik een beetje te jong voor. :0

    Maar wat een fantastische spellen waren dat toch. :) Ik maakte voor het eerst kennis met Parodius tijdens een vakantie waar ik voor een paar gulden de (Zwart/Wit) GameBoy versie uit de budgetbak haalde… de dagen daarna heb ik niks anders gedaan dan Parodius spelen. Mijn ouders weten zich dat vast ook nog heel goed te herinneren. ;) Die piep piep piep pieeeep versies van klassieke nummers de godganse dag, haha! Pas later kwam ik erachter dat de GameBoy versie maar een slap aftreksel was (hoewel toch nog behoorlijk indrukwekkend!) van de SNES versie.

    En nog weer later kocht ik Pop’n Twinbee, dat is helemaal de overtreffende trap als je het mij vraagt. Misschien iets minder bizar, maar wel 3x zo schattig. :p En met af en toe echt belachelijk veel vijanden tegelijk op scherm… maar allemaal zo schattig. Ik had gewoon medelijden met de eindbaas van het eerste level. Een piratenschip met een hele schattige kapitein, en allemaal nog schattigere baby-kapiteintjes. :p En als je ze dan verslagen hebt zie je ze helemaal zwartgeblakerd omlaag storten.. ahhhhh…

    De muziek in dat spel ook… als ik het nu weer speel krijg ik tranen in m’n ogen. Zulke prachtige optimistische muziek. Typisch Japans, maar echt schitterend. Wat een spel. :’)

      /   Beantwoorden  / 
  7. denise

    dankje voor de steun erik ;)
    ik hoop nogsteeds heel snel ouder te zijn..

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kikujiro

    Wooohaaaa!!! PARODIUS!!! *blaast het stof van z’n PSP*

      /   Beantwoorden  / 
  9. denise

    er is nog helemaal niks zeker toch ?

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    “er is nog helemaal niks zeker toch ?”

    Het is alleen nog niet zeker of ze ook buiten Japan verschijnen. (Sommige van die games zijn nooit eerder buiten Japan verschijnen, dus echt vanzelfsprekend is het eigenlijk niet. :( Het zou een hoop extra werk voor Konami betekenen. Zeker bij Jikkyou Oshaberi Parodius, want dat spel is voorzien van een Japans sprekende commentator. Daar zou dan eerst een Engelstalige versie van opgenomen moeten worden… of ze schrappen de commentator buiten Japan).

    Maar verschijnen zullen ze, in ieder geval in Japan.

      /   Beantwoorden  / 
  11. denise

    oww, nu snap ik het ;) die vier spellen komen uit op een soort re-make manier ener komt nog een bonus *geheim* spel bij…

      /   Beantwoorden  / 
  12. erik

    Juist! :p

    En zoals Benny ook al opmerkte, er komen dus ook nog van dat soort verzamelschijfjes voor Twinbee (Yes!) en Salamander (…ook leuk… al vind ik de andere 2 veel leuker).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.