Afbeeldingen importeren naar LittleBigPlanet lijkt iets dichterbij


Op dit moment is de PlayStation Eye-camera de enige manier om zelfgemaakte afbeeldingen te importeren naar LittleBigPlanet. Dat is een aardige gimmick, maar nauwelijks een serieuze optie voor gamers die hun creativiteit écht de vrije loop willen laten in hun zelfgemaakte levels. Gelukkig liet één van de ontwikkelaars tijdens een lanceerfeestje in Engeland weten dat de optie alleen 'wegens tijdgebrek' uit het spel was weggelaten, en dat Media Molecule er naar streefde om het zo snel mogelijk alsnog toe te voegen. 'By Christmas,' beloofde Alex Evans.

Eind goed al goed, dachten iedereen, totdat Sony's Senior Community Development Manager Sam Bennett op het officiële PlayStation-forum liet weten dat Sony 'for a variety of reasons' helemaal geen plannen heeft om een dergelijke optie aan LittleBigPlanet toe voegen.

(Wedden dat minstens één van die redenen bestaat uit alle PlayStation camera's die Sony over de rug van LittleBigPlanet hoopt te verkopen).

Maar nog niet alle hoop is verloren. Een oplettende schrijver van Kotaku ontdekte vandaag een onthullende screenshot op de persoonlijke flickr-account van diezelfde Media Molecule medewerker. Het plaatje laat weinig aan de verbeelding over en toont duidelijk een functie waarmee afbeeldingen rechtstreeks vanaf de PS3 harddisk geïmporteerd kunnen worden als sticker. Kotaku noemt het al een 'safe bet' dat de functie uiteindelijk als patch wordt aangeboden en ook wij zouden er bijna hoopvol van worden. Want voor een spel dat creativiteit zo fanatiek aanmoedigt als LittleBigPlanet is die functie toch eigenlijk onmisbaar.

Zie ook:
- Japanner bouwt Gradius-level in LittleBigPlanet
- GamesRadar's geweldige 8-bit remakes in LittleBigPlanet

[games.blog forum]

Lees ook:LittleBigPlanet 2: meer dan alleen platformspellen
Lees ook:Eén miljoen LittleBigPlanet levels
Lees ook:Online levels maken nog niet beschikbaar tijdens lancering LittleBigPlanet
Lees ook:Een baan vinden dankzij LittleBigPlanet, deze jongens deden het
Lees ook:Een nieuwe LittleBigPlanet voor de PlayStation 4

7 reacties op “Afbeeldingen importeren naar LittleBigPlanet lijkt iets dichterbij

  1. Gulzt

    Sja, we zullen zien. Die camera zou moeten verkopen samen met “Eye of Judgment”. De kaart-verzamel hype zou de rest moeten doen voor de verkoop. In plaats daarvan bieden ze dat spel voor €90 euro aan met camera(overigens in NL niet eens meer te krijgen) en kun je het pas tegen een vriend offline spelen als je voor een tweede persoon een deck kaarten hebt. Dat kost al weer €13,- meer, of wel €103 euro voor het “basis 2player pakket”.

    Voor €60,- dat spel met camera, hadden die dingen als broodjes over de toonbank gegaan. Die camera is absoluut niet zo bijzonder dat het €50,- zou moeten kosten. Wie wil dat nou neerleggen terwijl een plaatjes importeer functie zóo voor de hand ligt…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Dat Eye of judgement hebben ze zich een beetje in vergist. Net als onze vrienden van nintendo die zich heel erg vergisten in de Card Reader. Een computer spelletjes fan gaat geen kaartjes sparen. En een kaartjes spaar freak gaat geen spellen spelen over die kaartjes. (ik heb nog geen leuk spel over magic the gathering gezien die is aangeslagen bij ‘t grote publiek.)

    Die werelden passen niet echt bij elkaar. Nouja het voordeel van die kaart spelletjes voor onder de webcam is dat je ze makkelijk zelf kan uitprinten en dus het hele koop kaarten en speel een tof spel systeem ineen keer onderuit haalt :)

    Even een jpg importeren betekend wel dat er veel levels komen met porno erin. Dat is nu net even wat moeilijker…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    ik had wel verwacht dat er een freeware versie van het eye spel zou komen trouwens en dat heb ik nog nergens op internet kunnen vinden. Aangezien het concept in mijn ogen echt geniaal is :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Shitbull55

    “(ik heb nog geen leuk spel over magic the gathering gezien die is aangeslagen bij ‘t grote publiek.)’

    Je hebt gelijk, maar ik zou een moord doen voor een goede DS versie!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Randolph

    Nice!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    “Een computer spelletjes fan gaat geen kaartjes sparen.”

    Klopt niet helemaal. In het Westen misschien. In Japan zijn dergelijke spellen echter wel populair. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de distributie van de kaarten zelf daar beter geregeld is. Zo kun je in de meeste “konbini” (zie: http://www.japan-guide.com/e/e2071.html) kaarten kopen.

    Zo heb ik in 2006 voor mijn Japanse nichtje van zes een DS met het spel “Oshare Majo: Love and Berry” gekocht (zie: http://kotaku.com/gaming/ds-lite/the-must-have-ds-game-for-little-japanese-girls-177537.php). Dit spel is eigenlijk een soort virtuele Barbie, waarbij je via kaarten extra kledingstukken en accessoires kunt verzamelen, die je vervolgens via de cardreader in kunt scannen, zodat je ze in het spel kunt gebruiken. Dit spel en alle merchandise er omheen was destijds, en volgens mij nog steeds, enorm populair. Écht ongelooflijk. Er is ook een arcade versie en in totaal zijn er al meer dan 153 miljoen kaarten verkocht.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hamtier

    in japan zijn kaarten inderdaad beter georganiseerd.in megaman starforce 2 haden ze ook zoiets.een kaart kocht je dan en dan kon je battle cards op blank cards gebruiken en diverse forms kon je dan aannemen(alhoewel dat laatste het spel online gebroken maakte).ook waren er kaarten die je kon gebruiken op diverse megaman merchendise duss :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.