Gametrailers’ Fallout retrospective


Aanstaande vrijdag komt Fallout 3 uit. Een spel dat er in alle trailers en screenshots mooi uitziet en waar we ons volgens kenners hevig op zouden moeten verheugen. Maar op een paar veelbelovende details na (ik was vooral gecharmeerd toen ik hoorde dat het spel letterlijk begint bij de geboorte van de hoofdrolspeler, waarna je zijn jeugd in een nucleaire schuilkelder meemaakt als een soort tutorial) kan het voor fanatieke console-gamers – zoals ik – moeilijk zijn om te begrijpen waar al die gekke PC-gamers zo opgewonden over doen. Gametrailers schiet te hulp met een uitgebreide retrospective van de Fallout-serie. Hij duurt een kwartier en geeft een redelijk goed beeld van wat we al die jaren hebben gemist. Hopelijk kan een op intelligentie getrainde hoofdrolspeler de eindbaas in Fallout 3 ook weer overhalen zelfmoord te plegen.

Zie ook:
- Media Molecule nu al begonnen aan LittleBigPlanet vervolg
- De witte spelwereld van The Unfinished Swan

[games.blog forum]

Lees ook:Zelda retrospective deel 6: Zelda tijdlijn
Lees ook:Killzone 2 trailer: op de thuisplaneet van de Helghast
Lees ook:Tegenvallende vierde Zelda retrospective
Lees ook:Nieuwe Fallout speelt zich af in Las Vegas
Lees ook:De sombere toekomstvisie van Fallout: New Vegas

7 reacties op “Gametrailers’ Fallout retrospective

  1. Shitbull55

    Die retrospectives zijn altijd briljant!
    Vooral die van Zelda en Star Wars…

    Erg mooi om de geschiedenis van een reeks te zien. Je voelt je alleen een beetje een oude lul…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Erik, hou jij de release van Flower, Sun, and Rain een beetje in de gaten? De game zal binnenkort in de winkels komen te liggen en aangezien dit mij een spel lijkt dat erg moeilijk te verkrijgen zal zijn, even een reminder.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Goed punt ja. 7 November is de releasedatum en ik vrees ook dat hij erg zeldzaam zal worden. Het heeft ook nog één van de lelijkste hoezen die ik in een hele lange tijd heb gezien, en er staat zelfs niet in grote letters op dat het van dezelfde regisseur is als Killer7/No More Heroes. Het is alsof Marvelous HOOPT dat het spel flopt. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. koen

    huh, aanstaande vrijdag is de releasedatum? ik zag ‘em vandaag al liggen bij de media markt in rotterdam voor de ps3 en pc (en nee, geen pre-order doosje ofzo).

      /   Beantwoorden  / 
  5. tom

    Speciaal voor Fallout 3 ben ik een tijdje geleden begonnen met Fallout 1. Die beviel zo goed, dat ik onmiddelijk daarna aan Fallout 2 ben begonnen. Een geweldige serie. Je ziet ook meteen waar Bethesda de mosterd heeft gehaald voor Oblivion en het is ook gen verrasing dat deze ontwikkelaar heeft gekozen om Fallout 3 te maken. Ik ben sinds kort een ontzettende fan van de oude Fallout series, die volledig aan me voorbij zijn gegaan in de tijd dat ik Maniac Mansion, Monkey Island , Zak McCracken en al het andere van LucasArts volledig grijs heb gespeeld. Ik verheug me erg op de dag dat ik Fallout 3 uit de verpakking kan trekken en m’n sociale leven (weer) volledig overhoop kan gooien.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Als ik de post boven de jouwe bekijk is die dag al zo’n beetje aangebroken. ;) Veel winkels zijn blijkbaar al begonnen met verkopen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. tom

    Tja, jammergenoeg heb ik em besteld bij Amazon, en die zijn niet zo snel. Gelukkig zit FarCry2 nog in m’n console ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.