Capcom’s klassieke 1942 voor een nieuwe generatie


Een winkel bij mij in de buurt heeft al maandenlang een PlayStation 2-compilatie van Capcom's 1942-spellen in het rek liggen. Ik heb hem in de loop van een paar maanden in prijs zien dalen van 20 Euro naar 15 Euro en laatst kostte hij nog maar 10 Euro. Blijkbaar heeft helemaal niemand er belangstelling voor. Zelfs ik niet, terwijl vertical scrolling shoot'em ups bij mijn favoriete genre horen. Dat heeft er vooral mee te maken dat 1942 een realistisch schietspel is. Een echt vliegtuig die het opneemt tegen andere vliegtuigen, dat spreekt toch minder tot de verbeelding dan een groot buitenaardse wezens met meterslange tentakels.

En nu komt Capcom dan met 1942: Joint Strike voor PSN en XBLA. Een remake van de allereerste 1942. Ik kan niet zeggen dat het idee me nu al een warm gevoel van binnen geeft, maar die nieuwe graphics zijn wel erg fraai. En zoveel shoot'em ups komen er tegenwoordig ook niet meer uit… ik vrees dat Capcom mij misschien toch gaat verleiden met deze remake.

Zie ook:
- Zie Super Street Fighter II Turbo HD Remix in beweging
- Nieuwe plaatjes Lego Indiana Jones

Lees ook:Nieuwe plaatjes Lego Indiana Jones
Lees ook:Nieuwe trailer voor Resident Evil 5
Lees ook:Namco Museum Remix trailer
Lees ook:Capcom port rustig verder: Resident Evil 0
Lees ook:Kijk dit: handgemaakte shoot’em up The Blue Flamingo

Eén reactie op “Capcom’s klassieke 1942 voor een nieuwe generatie

  1. Will

    1942 :D

    Die vond ik op m’n C64 echt helemaal te gek, en ook in het lokale jongerencentrum heeft tijden een 1942 kast gestaan… Memories :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.