Gametrailers The Orange Box video review


Gametrailers laat er in ieder geval geen twijfel over bestaan: je bent gek als je The Orange Box niet koopt. Meer waar voor je geld zul je dit jaar nergens tegenkomen. Maar ik weet het nog niet. Jullie moeten The Orange Box inderdaad allemaal kopen, maar ik? Ik ben nog nooit een First Person Shooter tegengekomen die ik echt leuk vond om te spelen. Het verhaal en de setting van Half Life 2 spreken me erg aan, maar het blijft een first person shooter. Als God had gewild dat ik cursors over het scherm bewoog met de rechter analoge stick, dan had hij mijn duim wel wat lager op mijn hand gezet.

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Monster Hunter 3 verhuist van PS3 naar Wii
- Sony reageert: weinig mensen gebruiken backwards compatibility

Lees ook:Left 4 Dead interview, gameplay beelden
Lees ook:Online spelletje: Second Person Shooter Zato
Lees ook:Hoe ik al na twee levels ophield met Half Life 2
Lees ook:Nieuwe trailer The Conduit (Wii first person shooter)
Lees ook:Zeldzame Japanse PSP heeft een verbeterde schuifknop

13 reacties op “Gametrailers The Orange Box video review

  1. MNC

    Zeker halen. Al is het maar voor Portal, wat niet eens zozeer een FPS is maar een puzzel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MNC

    Wel voor de PC dan he.

      /   Beantwoorden  / 
  3. pingu 007

    Ik haal em voor team fortress 2.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MetroidPrime

    Half-Life 2 is zeer zeker de moeite waard. Het is geen standaard FPS waar je bijna constant aan het knallen bent(alhoewel er wel stukken zijn die je zo speelt), maar er zijn ook vrij veel puzzels en soms zelfs wat Metroid Prime-achtige platform elementen.

    Mijn favoriete deel van het spel is nog altijd Highway 17. Highway 17 zit net tussen twee van de wat intensievere FPS stukken in, maar is een vrij lang stuk waar je in een roestige buggy over een lange kustweg rijd(vergelijkbaar met de auto in het filmpje uit Episode 2). Je kunt op bijna elk punt langs de route stoppen om de omgeving te gaan verkennen. Highway 17 is alleen al genoeg reden om Half-Life 2 een keer te proberen.

    Ik ben zelf absoluut geen FPS fan, Half-Life 1 kon mij zelfs absoluut niet boeien, maar de echte FPS stukken in HL2 zijn vaak ook wel de moeite waard. In één van de meest hectische stukken van het spel wordt je ingesloten en komen er ongeveer een kwartier lang van alle kanten vijanden op je af. Door gebruik te maken van de in-game physics en de gravity gun, kun je voorbij dit stuk komen zonder dat je ook maar 1 kogel hoeft af te vuren. Sterker nog, je kunt een kwartier lang wegblijven bij je PC/Xbox/Xbox 360/PS3 en als je terugkomt is het afgelopen en ben je 0 keer geraakt. Dat stuk kun je overigens op talloze verschillende manieren spelen, je moet in feite je eigen creativiteit gebruiken om er voorbij te komen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. ironlionX

    zeker een musthave, ik ga em zeker halen. twijfel alleen nog op wat voor platform ik em haal, pc of 360

    5 games voor 60 EURIE koopje toch :-)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mark

    Ik twijfel of ik The Orange Box of Metroid Prime 3 moet gaan halen… Welke eerder bedoel ik dan, want kerst komt er ook aan.

      /   Beantwoorden  / 
  7. MNC

    @ Mark: Ik heb orange box nog niet gespeeld, maar ik weet nu al dat met half life 2, ep 1 & 2, PLUS nog eens portal en TF2 dat je gebeiteld zit tot de kerst. Om dan nog een Metroid te halen… En Mario Galaxy natuurlijk :P

      /   Beantwoorden  / 
  8. Sjuul

    Erik, je moest je duim maar eens verplaatsen. Je zal zien dat richten met een analoge stick een stuk makkelijker is dan de overgevoelige Wiimote.

    Besides, dit is gewoon een briljante verzameling games. 5 Klappers voor 60 euro, daar kan met alle respect ook geen Metroid Prime tegenop. En dus al helemaal niet op het vlak van besturing.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    “Je zal zien dat richten met een analoge stick een stuk makkelijker is dan de overgevoelige Wiimote.”

    Maar ik heb al een aantal console first person shooters geprobeerd, en ik vond het telkens allesbehalve makkelijk spelen. Ik zal niet zeggen dat de Wiimote perfect is voor dit genre, maar Red Steel op de Wii was de enige die nog een klein beetje intuïtief aanvoelde. (Al vond ik dat nog steeds geen leuk spel).

    “daar kan met alle respect ook geen Metroid Prime tegenop. En dus al helemaal niet op het vlak van besturing.”

    Metroid Prime (1 en 2) zijn juist de enige first person spellen die ik ooit heb uitgespeeld. Automatic lock-on for the win! :p

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Ik zal The Orange Box evengoed wel kopen denk ik… hoe meer ik er over lees, hoe leuker vooral Portal me begint te lijken. De andere vier spellen zal ik dan vast ook nog wel een kans geven. MetroidPrime’s beschrijving van HL2 klonk erg veelbelovend… we zullen zien.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Erwin

    Ik wacht al een hele tijd op portal, denk dat het ongeveer een jaar geleden is dat het concept voor het eerste hoorde. HL2 en diens afleveringen zijn geniaal. EP1 heb ik met veel gekwijl… uitgespeeld. Maar ik weet niet wat ik van TF2 moet verwachten.. we zien wel, zodra Bol.com hem hier brengt!

      /   Beantwoorden  / 
  12. MetroidPrime

    “Erik, je moest je duim maar eens verplaatsen. Je zal zien dat richten met een analoge stick een stuk makkelijker is dan de overgevoelige Wiimote.”

    De FPS spellen die ik speel, speel ik op de PC. Het richten met een analoge stick is nog altijd een drama vergeleken met het richten met de muis. Ik heb net Bioshock uitgespeeld op de Xbox 360. In Bioshock zit een power-up die vergelijkbaar is met de gravity gun uit Half-Life 2. Die power-up gebruikte ik vrijwel nooit omdat je er niet goed mee kon richten met een analoge stick, terwijl de gravity gun in HL2 op de PC mijn meest gebruikte wapen was. Het enige wat vergelijkbaar is met het richten met de muis is juist de Wiimote, mits de makers van het spel het richten goed hebben geïmplementeerd. Ik heb zelf al spellen gespeeld waar het richten niet zo heel goed werkt (Call of Duty 3) en waar het richten fantastisch werkt(Resident Evil 4). Metroid Prime 3 zou qua besturing volgens vrijwel alle reviews juist gelijkwaardig zijn als het richten met een toetsenbord en muis en dus het richten met een analoge stick ruim achter zich laten. Ik het MP3 nog niet gespeeld, maar ik zal je over iets meer dan een week vertellen wat ik van de besturing vind.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Erwin

    En dat was Portal…. Geniaal… 100% zijn geld waard…. Straks EP2…….WOOOEEII

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.