Sony wil voorlopig nog niet aan de prijsdaling


Op gametrailers is momenteel een een amusante top 10 te zien van beste consoles allertijden. De Playstation staat comfortabel op de eerste plaats, en ook de Playstation 2 is bij de bovenste vijf terechtgekomen. Tot zover niks vreemds, maar bij het het lezen van twee nieuwsberichten vandaag begin je je onwillekeurig toch af te vragen of de Playstation 3 over vijf jaar ook zo hoog zal eindigen.

Een langzaam begin

Ik weet dat Sony spelcomputers traditioneel langzaam op gang komen (gametrailers vermeldt het zelfs nog specifiek bij de Playstation, die volgens dit filmpje zijn succes grotendeels heeft te danken aan twee specifieke spellen op de juiste plaats en het juiste moment) maar toch, het is zenuwslopend om de Playstation 3 nu in de gaten te houden. Zal hij het redden of wordt dit Sony's eigen N64?

Wacht maar…

Misschien ben ik zelfs wel zo sceptisch omdat ik de Nintendo64 en de GameCube heel bewust heb meegemaakt. Opgegroeid met Nintendo-spelcomputers ben ik Mario en Zelda ook in de magere jaren trouw gebleven. Ik speelde de spellen, ik las de sites, ik bezocht de messageboards en wat ik daar allemaal las komt me nu af en toe griezelig bekend voor. Blijven wachten op dat ene grote spel dat de console moet komen redden. "Nee nu loopt hij nog niet zo lekker, maar wacht maar totdat Zelda/Metroid/Mario Kart/Metal Gear Solid 4/Final Fantasy XIII uitkomt." Bij Nintendo is die ene reddende titel uiteindelijk nooit gekomen, krijgen Hideo Kojima of de producers van Square-Enix het wel voor elkaar?

Geen prijsverlagingen

Next-Gen bericht vandaag in ieder geval dat Sony de geplande zes miljoen verkochte PS3's in het eerste fiscale jaar niet gehaald heeft. Volgens analisten is de teller blijven steken rond de vier miljoen. Het advies aan Sony luidt dan ook om zo snel mogelijk een prijsverlaging door te voeren.

Sony heeft al laten weten dat daar voorlopig absoluut nog geen sprake van zal zijn.

Engelse internetwinkels hebben ondertussen geen zin meer om daarop te wachten en hebben op eigen houtje alvast besloten om wat prijsverlagingen door te voeren. Naar eigen zeggen omdat: "het niet gezond is voor een bedrijf om heel veel PS3 consoles stof te laten verzamelen in een magazijn."

Stof verzamelen? Wow.

Hadden de PS1 en PS2 het in het begin ook echt zó moeilijk?

Top 10

Bronnen: MCV, Next-Gen

Zie ook:
- Sony overweegt "Playstation 3 Elite"
- Warhawk trailer zonder vliegtuigen

Lees ook:Grootscheepse Playstation 3 lancering, nog 71 dagen
Lees ook:Sony overweegt om samen met Microsoft aan games te werken
Lees ook:Eén miljoen PS3′s
Lees ook:Met hoe weinig consoles lanceerde PS3 in Amerika?
Lees ook:Productie Wii ligt voor op schema

5 reacties op “Sony wil voorlopig nog niet aan de prijsdaling

  1. Kojima-san

    Voor de miljoenste keer: ZE GAAN NOOIT TOEGEVEN DAT ZE DE PRIJS GAAN VERLAGEN, want dan weet iedereen hoelang ze moeten wachten om het goedkoper te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. melvin

    Ik heb een website gevonden waar ze gratis kado’s weggeven! Ze hebben tot nu toe al meer dan 125.000 EURO weggegeven!

    Surf naar http://www.gratiskados.nl/index.php?ref=45363 en meld je gratis aan. Bestel een Antenne Booster voor slechts € 19,95 en kies een gratis kado! Ik krijg mijn Sony Playstation 3

      /   Beantwoorden  / 
  3. benjamin

    Er zijn genoeg economische redenen om het aan te pakken zoals nu, hoor.

    De wii is nu zo’n 6 miljoen keer over de toonbanken gegaan, de playstation maar de helft van dat aantal. Er waren meer productieproblemen met de Playstation dus we kunnen ongeveer veronderstellen dat ze met 1,5 miljoen playstations zitten die nog niet verkocht zijn.

    Waarom de prijs nu nog niet verlagen?
    1. Als je de prijs verlaagt en je komt zonder voorraad te zitten dan heb je zit je weer met een ander probleem. De mensen kunnen je product niet kopen en je maakt minder winst (of meer verlies). Ze zullen dus zeker alleen de prijs verlagen als ze weten dat ze de vraag die daarop volgt aankunnen.
    2. Het voordeel aan de huidige periode is dat de Playstation III bekend komt te staan als een exclusiever product. (zelfs onafhankelijk van de kwaliteiten van het product) De mensen willen het hebben, maar vinden het te duur. Als je te vlug de prijs verlaagt, verlies je dat cachet. Als ze de prijs verlagen in een periode waar er veel vraag naar consoles is, kunnen ze een veel grotere slag slaan dan nu het geval is en een buzz creëren.

    Ik verwacht een prijsverlaging ofwel in een drukke koopperiode ofwel samen met de lancering van een topgame.

      /   Beantwoorden  / 
  4. wentelteef

    zn het gaat zeker niet slecht vergeet niet dat ze 1 miljoen consoles geleverd hebben voor europa dat is de reden waarom de winkels overschotten hebben van de wwi werden er maar 300000 stuks geleverd (denk ik)

      /   Beantwoorden  / 
  5. jay wii

    Ik denk dat de PS3 het in Europa heel moeilijk gaat krijgen. Hoge prijs en voegt op dit moment weinig toe aan de 360 terwijl die goedkoper is.
    In japan denk ik dat het een succes zal blijven en in Europa gok ik dat Sony en Microsoft ongeveer een gelijk marktaandeel zullen krijgen met nintendo wii als de winnaar omdat die met een simpele maar innovatieve manier de grootste markt pakken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.