PS3 prijs gaat minder snel dalen dan PS2 prijs


Ja ja, arme studenten en mensen die om andere redenen geen geld hebben, volgens Sony’s Amerikaanse topman Jack Tretton zit een goedkopere Playstation 3 er voorlopig nog niet in. Een prijsdaling zal minder snel plaatsvinden dan destijds bij de Playstation 2 omdat: “het bij de PS3 een stuk minder makkelijk is om op de kosten te besparen. Er zitten veel meer dure onderdelen in en het kost ons gewoon meer geld om hem in elkaar te zetten.

Dat zou ik ook zeggen als ik hem op dit moment nog voor 599 dollar probeerde te verkopen.

Joystiq herinnert ons eraan dat het bij de Playstation 2 565 dagen duurde voordat er in 2002 honderd dollar van de prijs af ging. Volgens Jack Tretton’s uitspraak blijft de PS3 dus op z’n minst tot en met 4 juni 2008 net zo duur als hij nu is. Geloof jij het?

Met een minder succesvolle lancering dan verwacht? Met een directe concurrent die zijn product 200 dollar goedkoper verkoopt? En met een andere, iets minder directe concurrent die zijn succesvolle Wii voor 249 dollar de deur uit ziet vliegen? Ik geloof er weinig van.

Zeker als we ons bedenken dat de Xbox360 waarschijnlijk op dit moment zonder verlies verkocht kan worden, waardoor het voor Microsoft heel gemakkelijk wordt om 50 of 100 dollar van de prijs af te halen, zou Sony wel gek zijn om aan de 499/599 prijskaartjes vast te houden. Nog dit jaar een prijsdaling? Vergeet niet waar je het als eerste hoorde!

Bron: joystiq

Zie ook:
- Playstation 3 in de uitverkoop
- Nooit meer artistiek verantwoorde games?

Lees ook:CNN voorspelt prijsdaling PSP
Lees ook:Xbox 360 prijsdaling: €199,95 / €299,95 / €399,95
Lees ook:Gerucht: volgende week grote prijsdaling Xbox 360
Lees ook:Microsoft: 199 dollar is de perfecte prijs voor een console
Lees ook:10 oktober: 40GB PS3 en Europese prijsdaling

3 reacties op “PS3 prijs gaat minder snel dalen dan PS2 prijs

  1. Martin

    Haha proberen jullie mensen weg te houden bij de PS3 om daar een 360 voor in de plaats te kopen? Prima doe maar, is de kans groter dat de PS gamefans bij launch het apparaat in handen krijgen… Dan niet zeuren als straks MGS4 uitkomt of GT5 op de PS3 en jij beteuterd naar je geupscalde PGR4 zit te staren… had ik maar… Als je dan toch een hoop geld gaat uitegeven (400 is ook een hop geld) geeft het dan uit aan de meest veelbelovende machine met superieure PS games + alle multiports.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Luie Wolf

    Oh god, weer zo’n treurig console puristje die zijn hart heeft vast gespijkerd aan de PS3. Treurig als mensen gedegen kritiek niet meer kunnen filteren of überhaupt de geboden opinie proberen te reflecteren op de werkelijkheid en daar dan een nuttige tegen opinie bij bedenken. Waarom ga ik hier op in? Ohja…

    Nintendo rules!!! nee… grapje… ben gewoon dat “consolewar” gezeur zat. Ga bij de kukluxklan of een terroristische organisatie als je zo graag wat uit te vechten hebt, maar kunnen we entertainment simpel entertainment houden?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    De PS3 is volop te verkrijgen hoor ;) Sommige winkels hebbn er een stuk of 30-40 liggen in de VS :)

    Grafisch en Physics wise zal de PS3 weinig meer dan de X360 brengen. Dat mensen door de marketingmachine van Sony zo verschrikkelijk blind gemaakt zijn is echt ongelooflijk. Sterker nog op multiplatform games zal hij het haastje zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.