Gears of War vs. PS3


Toch knap. Oorspronkelijk was Microsoft van plan om Halo 3 tegenover de Playstation 3 launch te zetten, maar dat bleek voor Bungie toch niet haalbaar. En nu mag Gears of War een poging wagen om zoveel mogelijk aandacht van de concurrent af te leiden. Het spel verschijnt in Amerika nog net voor de PS3 op 12 november en in Europa tegelijkertijd met de nieuwe Playstation op de 17e. Daarmee zet Microsoft dus een bij het grote publiek onbekende nieuwe franchise in tegenover het grote Japanse gevaar. Gewaagd?

Voorop staat dat Gears of War natuurlijk niet zomaar een onbekende nieuwe franchise is. Het is ten eerste hét nieuwe spel van ontwikkelaar Epic (Unreal), en ten tweede ziet het er meer "Next Gen" uit dan alle voorgaande Xbox360 titels. Mensen die hun gepre-orderde Playstation3 komen afhalen zullen op z’n minst even blijven staren naar de Xbox360 demopod als dit spel er op draait.

Of iedereen die niet zo handig is geweest om een PS3 te reserveren dankzij Gears of War begint te twijfelen of ze toch niet beter een Xbox360 kunnen kopen, is dan nog zeer de vraag, maar het is in ieder geval wel een dappere poging van Microsoft.

Bron: 1UP

Zie ook:
- Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
- Halo 3 komt naar de Xbox360 in maart 2007
- Nieuwe Army Of Two beelden
- "Entitlements" score-systeem in PS3 games?

Lees ook:Bungie’s nieuwe Halo 3 trailer
Lees ook:Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
Lees ook:Microsoft: minder, maar wel betere games
Lees ook:GERUCHT: Nieuwe Xbox 360 prijsdaling in Europa
Lees ook:Mad World scoort dankzij Gears of War

18 reacties op “Gears of War vs. PS3

  1. zeekoe

    hoe dan ook dit word mijn game

      /   Beantwoorden  / 
  2. ivo-ps3

    een game tegen een console ???? volgens mij moet je game met game bestrijden en console met console

      /   Beantwoorden  / 
  3. mumu

    Gelukkig wordt er dankzij de console-besturing weer klungelig gericht in 1st/3rd person shooters. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mono

    Jezus man, xbox 360 is gewoon een super vette console. sony die eerst nog zei dat ze wilden dat microsoft is een keer niet ideeen steelt komt nu met copycats online achievements en shit, te zielig voor woorden gewoon. ook is een feit dat de ps3 helemaal niet meer zoveel support krijgt van developers en de games zijn ook helemaal niet mooier dan de games op de xbox360. het draait nu gewoon om welke console heb je en welke games worden er voor die console gemaakt. als je slim bent koop je een 360 want die gaat gewoon feitelijk meer kwaliteit games krijgen dan de ps3.

    mensen van deze site beetje ps3fanboy gedrag misschien?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Moonblade

    “als je slim bent koop je een 360 want die gaat gewoon feitelijk meer kwaliteit games krijgen dan de ps3.”

    En als je nu nog slimmer bent weet je dat dit enkel een kwestie van smaak is. Dring uw mening niet zo op.

      /   Beantwoorden  / 
  6. wesley

    Nou of microsoft niks steelt en ik vind ps3 beter met qua games omdat veel meer mijn type games voor mij zijn en ik heb zelf ook xbox 360 en vind hem best cool maar ik had hem eigelijk veel beter verwacht maar dat komt later wel goed en ik kies tussen Gears of war vs Ps3 natuurlijk Ps3 en gears of war komt wel later

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik >>>

    “mensen van deze site beetje ps3fanboy gedrag misschien?”

    Ik ben gewoon een kritische consument. Altijd als ik het waag om iets negatiefs te zeggen over één van de consoles krijg ik meteen te horen dat ik dan wel een fanboy moet zijn voor de andere console.

    “het draait nu gewoon om welke console heb je en welke games worden er voor die console gemaakt.”

    Ging het daar altijd al niet om? Ik zou geen andere reden weten om een console aan te schaffen behalve dat de spellen je aanspreken.

      /   Beantwoorden  / 
  8. PlayStation3

    Heeft een tijdje geduurd maar eindelijk krijgt de Xbox360 een waardige game. lol

      /   Beantwoorden  / 
  9. Charly

    Ik zeg ook FUCK playstation 3 al is dat omdat ik een 360 heb. playstation is gewoon op de fucking jat toer geslagen, stelletje zielepieten. Gears of war gaat zwaar rocken en mensen die het daar niet mee eens zijn………. FUCK JULLIE PLAYSTATION BITCHES!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  10. edjevink

    Ik snap niet waarom Epic Games/Microsoft dit spel tegelijk uitbrengt met de PS3. De PS3 zal toch wel uitverkocht raken bij de launch. Dit gebeurt eigenlijk altijd met alle consoles. Dit zal dus nu ook niet veranderen. Epic Games/Microsoft lopen nu alleen het risico dat er mensen zijn die de PS3 boven Gears of War verkiezen. Andersom zal dat ook zo zijn, maar dan zijn er nog altijd genoeg mensen die ervoor zorgen dat alle consoles tijdens de launch verkocht zullen worden. Kortom, ik vindt het een hele rare zet van Epic Games/Microsoft.

    @Mono: Het liefst verlaag ik me niet tot jouw niveau maar ik moet het toch even kwijt. Je zegt wel van de site dat ze sony fanboy gedrag vertonen…ben JIJ hier niet degene die wel overduidelijk laat merken dat je een Xbox360 fanboy bent met ontzettend slechte en ongegronde argumenten.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Bakker

    Ik vind het persoonlijke een domme zet, net als er zoveel aandacht is voor een nieuw hardware platform wil je een echte hit gaan uitbrengen. Ik denk niet dat het verstandig is van Epic om dit zo te doen.

      /   Beantwoorden  / 
  12. ikke

    slimme zet van epic!

      /   Beantwoorden  / 
  13. pieps

    Zo zullen mensen zien dat de grafische kwaliteiten van de xbox360 zeker niet moeten onderdoen voor de PS3. Het zal beter zijn dan alle PS3 launchgames samen…
    Zet er van nog es een paar demo-podjes bij van andere spelen zoals Oblivion en ‘t is helemaal gebakken.

      /   Beantwoorden  / 
  14. chico

    komt gears of war nou ook op ps3? hoe zit dat eigenlijk dit is het enige beste spel van de xbox360.Ik hoop dat die ook naar ps3 komt.wie iemand er meer over?

      /   Beantwoorden  / 
  15. bellini

    wat een fanbonboys hier toch stelletje mietjes,de ps3 is nog niet eens uit, en mensen zeggen nu al dat xbox360 betere spellen krijgt.w8 maar als de ps3 uit die console krijgt echt wel nog meer goede spellen erbij,dus 360 fanboys zeg nu nog maar niet dat de 360 gewonnen heeft.Die het eerst lacht lacht het laatst! by the way de xbox360 is ook al bijna een jaar uit, logisch dat die meer spellen heeft nu.Maar goed let maar eens op wat ik zeg!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  16. giro

    gears of war wat denken jullie nou met dit spel te bereiken? het spel komt zowiezo ook nog wel eens op de ps3 (misschien deel 2 wel)en een spel als killzone (PS3)gaat hier ook al overheen.
    1 spel kan het aankomend succes van de ps3 niet tegenhouden hahahah.Dus het is nogal een domme zet…en meer kwaliteits games op de xbox360? hoe kom je daar nou weer bij? de ps3 krijgt echt nog wel goede spellen en met de hulp van BR gaat dit wel lukken.

      /   Beantwoorden  / 
  17. erik

    “Die het eerst lacht lacht het laatst!”

    :’)

      /   Beantwoorden  / 
  18. nick

    wat denken jullie wel nie hee, de play 3 is gwn klote, sony pakt af van MS en nintendo, sony fan boys opgelet, de xbox zal jullie keihard naaien, let mar op, tog xboxers, jullie zijn het met me eens he,eerst was play 2 beste, daarna kwam xbox, bam, weg was playstion, zelfde gebeurt weer, xbox beste console 4-life, peace nick

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.