Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch

Dat klinkt wellicht een beetje vreemd. Wat heeft Halo 3 tenslotte met de Playstation 3 te maken? Op het eerste gezicht helemaal niets. Maar iedereen die de grote spelcomputers een beetje volgt heeft vast wel gemerkt dat ze alledrie constant hun plannen op elkaar afstemmen. Als Sony met een Playstation 3 komt, wil Microsoft graag dat er tegelijkertijd ook een grote nieuwe Xbox360 titel in de winkel ligt. Halo 3 dus. Ik twijfel er niet aan dat Nintendo ook iets speciaals gepland heeft staan voor de releasedatum van de Playstation 3
Maar Robbie Bach van Microsoft heeft nu dus gezegd dat het nog niet zeker is of Halo 3 op tijd af is. "We weten nog niet precies wanneer Sony de PS3 begint te verkopen. Wat we wel weten is dat, zoals het er nu uit ziet, wij tegen die tijd een hoop ijzersterke en exclusieve titels op de Xbox360 zullen hebben. Halo 3 is iets dat we pas uitbrengen als het helemaal af is." En dat is goed nieuws! Er is niks zo erg als een spel dat afgeraffeld wordt omdat het voor een bepaalde datum in de winkels moet liggen.

Bron: Next-Gen

Zie ook:
Playstation 3 en Revolution pas eind 2006
Xbox360 pas vanaf februari weer fatsoenlijk verkrijgbaar

Lees ook:Gears of War vs. PS3
Lees ook:Xbox360 krachtiger dan Playstation 3, aldus Microsoft
Lees ook:GERUCHT: Nieuwe Xbox 360 prijsdaling in Europa
Lees ook:Microsoft: minder, maar wel betere games
Lees ook:Consoles spelen geen grote rol in de HD-race

21 reacties op “Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch

 1. Mithrandir

  Halo1 bracht qua multiplayer wel wat leuks naar de XB. Single player was echt superslecht :D Halo 2 vond ik meer van hetzelfde. Nog steeds wel leuke multiplayer. Wat ik alleen niet snap is waarom Halo zo ongelofelijk de hemel in geprezen word door Xbox fans. In multiplayer bied het zeker leuke gameplay voor een console maar zo bijzonder is het spel niet?

  Halo doet het sowieso goed omdat er op de consoles weinig concurrentie is wat dit soort games betreft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. MIcrotechs

  never played Halo, maar METROID blijft magisch voor mij ;) Mss Dat HAlo ook zo is voo XB fans

    /   Beantwoorden  / 
 3. Arthur

  Ben zelf enorm PS3 fan, maar Halo is zeker wel een goed spel. Heb het op de pc en en echt heel veel gespeeld. Maar microsoft heeft natuurlijk nu gezien dat de PS3 stukken beter wordt en proberen dan op zo’n manier de verkoop te manipuleren, erg jammer. Blij dat het niet lukt om Halo 3 op tijd uit te brengen, hoewel de PS3 toch wel gekocht wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. nima

  fuck jou Arthur…..
  Maar microsoft heeft natuurlijk nu gezien dat de PS3 stukken beter wordt en proberen dan op zo’n manier de verkoop te manipuleren,wie zegt dat de PS3 beter is dan de Xbox360?er zijn alleen maar een paar gegevens rijgekomen over de PS3 en jij beoordeeld nu al?sukkel

    /   Beantwoorden  / 
 5. R. Roestenburg

  Hallo,

  zou u een link exchange met mij willen opzetten?
  Het gaat om de site http://www.streetwarz.nl .
  Een MMORPG en wordt steeds beter bezocht.

  M.v.g.
  R. Roestenburg
  Eigenaar StreetwarZ.nl

    /   Beantwoorden  / 
 6. Mithrandir

  Erik: Helaas trekt je blog ook idioten aan de laatste week :(

    /   Beantwoorden  / 
 7. wesley

  ik vind het zielig dat ze halo 3 tegelijke tijd met ps3 gaat uitkomen als het hun lukt want als ik moet kiezen tussen ps3 en halo 3 dan wordt het tuurlijk ps3

    /   Beantwoorden  / 
 8. Mithrandir

  Waarom roept iedereen dat dit zielig is? Elk bedrijf doet dit al zolang commercie bestaat. Normaalste zaak van de wereld.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Erik

  Daar is niets zieligs aan, zoals Mithrandir ook al zegt. Toen de Xbox360 verscheen kwamen precies in die week ook “toevallig” GTA:Liberty City Stories van Sony, en Mario Kart DS van Nintendo uit. Gewoon een kwestie van zorgen dat de consument jouw bedrijfje niet vergeet. :)

  Eerlijk gezegd heb ik zelf niet zo heel veel met Halo (of first person shooters in het algemeen). Maar het valt niet te ontkennen dat Master Chief toch een soort van mascotte voor de xbox is geworden. Hij is ieder geval leuker als Blinx the Cat, die eigenlijk als mascotte gepland was. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 10. Erik

  Meneer Roestenburg, ik heb een link naar je site opgezet. Ziet er leuk uit. :) Doet me denken aan de tekstadventures die ik vroeger altijd zelf in Basic zat te maken. Mooie tijden waren dat. Ik heb vanavond nog vanalles te doen, maar ik kom later nog weleens uitgebreid kijken.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Makj0

  Nou ja, al kwam die wel op tijd, met zo’n stom spel als Halo 3 kun je echt niet concurreren met een meester console als de ps3.

    /   Beantwoorden  / 
 12. wesley

  mag ik het niet zielig vinden of zo ik vind het gewoon zielig dat ze proberen gelijk met ps3 tegelijke tijd in de winkels te komen en net als gta ja

    /   Beantwoorden  / 
 13. Mithrandir

  En Sony doet dat natuurlijk nooit.. ;) Ze noemen het marketing Wesley…

    /   Beantwoorden  / 
 14. Erik

  Wesley, als jij een bedrijf had dat spelcomputers maakte zou je vast hetzelfde doen. Je gaat toch niet achterover leunen en hopen dat mensen niet voor de PS3 zullen kiezen? Ze willen alledrie graag dat jij en ik hun spullen kopen. Van een afstandje bekeken lijkt het misschien kinderachtig, maar zo werkt het nu eenmaal. :)

    /   Beantwoorden  / 
 15. playstation 3 fan

  he onthoud wel dat met halo 2 er paar miljoen extra xbox en extar verkoxht waren.!!dat betekend dus dat de game iets heeft wat andere games niet hebben.
  Hopen dat ze killzone 2 dan maar beter dan het eerste deel maken

    /   Beantwoorden  / 
 16. naamloos denk ik

  komt halo 3 nou wel uit op de originele Xbox of niet???

    /   Beantwoorden  / 
 17. Mithrandir

  “dat betekend dus dat de game iets heeft wat andere games niet hebben.”

  Ja marketing en imago, want echt goed is Halo nou ook weer niet :D (De multiplayer is wel goed hoor, maar single..)

  Halo 3 komt volgens mij alleen op de 360. Ze willen toch ook dat iedereen naar de 360 verhuist..? :)

    /   Beantwoorden  / 
 18. erik

  Ik heb ook nog helemaal geen berichten gehoord dat hij naar de oorspronkelijke Xbox komt. In ieder geval verschijnt het spel op de 360. Eventueel zou ik me nog een grafisch gestripte xbox-versie voor kunnen stellen. Zoals bij King Kong. Maar dat kan Microsoft toch ook niet in de lengte van dagen met alle spellen blijven doen.

  Ik zou er in ieder geval niet op rekenen. :)

    /   Beantwoorden  / 
 19. CPE

  Voor diegenen die heel hard roepen dat ze een PS3 gaan kopen: de demo van Halo 3 is in realtime, kijk op http://www.bungie.net/ voor een toelichting. Dat is zeer indrukwekkend, zelfs als je Halo 3 niet leuk vindt. Als daarnaast bedacht wordt dat de PS3 minimaal 100 euro duurder dan de xbox 360 (met harddisk!), weet ik niet of ik een PS3 erbij ga kopen. Het gaat dan niet alleen om marketing, maar vooral om de spellen. Een spel dat er goed uitziet maar voor geen meter speelt, omdat te weinig tijd voor de ontwikkeling is geweest, is een slecht spel. Ik wacht het even af.

    /   Beantwoorden  / 
 20. timo

  mensen halo3 word gewoon een top spel. de ps3 word wel verkocht maar halo 3 is wel een spel wat veel mensen willen denk ik. en wat cpe zegt heeft gelijk als de ps3 duurder is dan 360 en dat de spellen zijn afgeraffeld zou ik toch maar gaan na denken wat je gaat kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Bjorn

  je bent een eikel je denkt dat je wat van games afweet dus niet halo is het beste spel wat ooit uit is gebracht en er zit tenminste een goed verhaal in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.