Square-Enix wil meer gaan patchen op de PS3

Dit is blijkbaar al twee weken geleden gezegd, maar vandaag is de eerste keer dat ik erover lees. Tijdens een persconferentie in Tokyo heeft Square-Enix president Yoichi Wada zijn visie op de toekomst gegeven. Naast dat hij heel erg geïnteresseerd is in het aanbieden van episodic content (om de paar weken een nieuw hoofdstuk van een spel downloaden), ziet hij ook een paar "interessante" mogelijkheden tot kostenbesparing.

"Tot op de dag van vandaag zijn spelontwikkelaars heel veel tijd en geld kwijt aan het ‘debuggen’ van spellen (spellen uitgebreid testen en alle foutjes eruit halen).", aldus Wada. "Wellicht kunnen we daar binnenkort flink op besparen…"

Hij heeft het uiteraard over het achteraf vrijgeven van "patches". Kleine stukjes code waarmee fouten uit spellen gehaald kunnen worden, zelfs al nadat ze gereleased zijn. Aangezien de PS3 ambitieuze online plannen heeft ziet Wada grote mogelijkheden op dit gebied. In plaats van speltesters maandenlang te betalen om spellen op alle mogelijke manieren uit te testen, kan hij nu gewoon het grote publiek laten betalen om het spel zelf uit te mogen testen. Mocht er op die manier een bug gevonden worden, wat ongetwijfeld zal gebeuren als er echt op het debuggen bespaard wordt, dan kan dat opgelost worden met een downloadbare patch.

Ik durf nog net niet te zeggen dat men willens en wetens onaffe spellen op de markt wil gaan brengen, maar er zou op die manier wel degelijk bewust een groot risico worden genomen. Bij PC-games gebeurt het trouwens al veel langer op deze manier. Haast niemand kijkt er daar nog van op, maar toch zie ik het liever niet terug op mijn spelcomputer. Als je het mij vraagt zijn het schandalige praktijken.

In het ergste geval kan een spel zelfs compleet vastlopen door een ernstige bug. Of stel je voor dat op die manier per ongeluk je savegame wordt gewist. Helemaal lachen bij de typische Square-Enix spellen waar je gerust 70 tot 80 uur over doet. Is het niet gewoon de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaars om een goed product af te leveren?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die PS3′s die nooit op het internet aangesloten zullen worden. Zelfs als het Sony lukt om 50% van de PS3 bezitters online te krijgen (wat trouwens een geweldige prestatie zou zijn), dan is er nog altijd die andere helft die geen enkele manier heeft om alle overgebleven bugs te patchen. Ik hoop werkelijk dat Sony hier een stokje voor steekt en een strenge kwaliteitscontrole eist voordat een game op de PS3 uitgebracht mag worden.

Bron: PS3Land

Zie ook:
- Nieuwe Heavenly Sword trailer
- De film en de game op één (Blu Ray) schijfje
- Over digitale distributie, Sony’s eigen Live Arcade
- Genj 2 screenshots
- Kojima en Nomura ondersteunen PS3, ondanks kritiek
- Sony zoekt Wipeout ontwerper

Lees ook:Nieuwe Little King’s Story screenshots
Lees ook:Playstation 3 stilste van alle Next Gen consoles
Lees ook:TurboGrafx klassiekers nu ook naar PS3 en PSP
Lees ook:Master! We’re in a tight spot!
Lees ook:Square-Enix: 2007 het jaar van de DS

4 reacties op “Square-Enix wil meer gaan patchen op de PS3

  1. denise

    lol, hoezo makkelijk doen,
    ohh, weet je wat we zetten een lege cd met het hoesje van het zelda spel dat over 20 jaar uitkomt alvast in de schappen, elke keer als we wat af hebben kunnen ze het dan downloaden …

    ik zie het al helemaal voor me, dan krijgen we spellen in onze handen die nog niet eens in de 3d uitgewerkte versie zitten..

    verder vind ik het wel heel orgineel bedacht ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    Erg origineel is het niet. De PS3 is dus gewoon een PC :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shakra

    Nee dat is het niet, hoewel het van mij best wat voordelen van de pc mag overnemen. Wat heb je tegen pc’s? De tijd dat elk apparaat verbonden is en multifunctioneel wordt komt steeds dichter bij. Als je geen vooruitgang wilt, ben je vrij je op te sluiten met je nintendo 8-bit.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Het introduceren van bugs is geen vooruitgang. Uit je post blijkt ook niet dat je weet wat de kracht is van consoles:

    1. Spel erin
    2. Console aan
    3. Spelen (bugvrij, of in ieder geval geen ernstige bugs)

    Consumenten zitten niet te wachten op console games die geupdate moeten worden. Op PC’s is dat veel normaler aangezien je met een PC een oneindige hoeveelheid hardware/software combinaties kan hebben waardoor bugvrij een game neerzetten haast onmogelijk is. Dit is met consoles heel anders. Ik zie verder ook totaal niet de link tussen dit bericht en het multifunctioneel zijn van een apparaat. (of connectiviteit bieden) Dat gebruik ik graag voor andere zaken zoals online gamen, extra content downloaden, etc. Niet om me games te patchen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.