De film en de game op één (Blu Ray) schijfje

Dat is in ieder geval de toekomst als het aan Dreamworks (Shrek, Shark Tale, Madagascar) ligt. "Er is absoluut een kans dat Over the Hedge ‘de film en de game’ straks al op één Blu Ray schijfje verkocht gaan worden," aldus Rik Recketal, die gaat over de licentierechten bij Dreamworks. "Distributiekanalen veranderen in een hoog tempo, en wij zijn daar nu al mee bezig."

(Blijkbaar veranderen de kanalen zelfs in zo’n hoog tempo dat dat Recketal het zelf ook niet meer allemaal bij kan houden. Over the Hedge ‘the game’ ligt al lang en breed in de winkels voor oa. de Playstation 2, terwijl pas de opvolger daarvan, de Playstation 3, gebruik gaat maken van Blu Ray. Slecht gekozen voorbeeld dus. (Tenzij men wil proberen om de (matig ontvangen) PS2 game nogmaals te verkopen aan het PS3 publiek? Dat lijkt me niet echt een geweldig plan).
Interessanter wordt het om te zien hoe straks de game van Shrek the Third eruit zal zien (en ook hoe het gedistributeerd gaat worden). Onze groene vriend Shrek krijgt de primeur om als eerste Dreamworks-personage in een next-gen spel verwerkt te worden. Hoewel het op de Playstation 3 nog niet mogelijk zal zijn om exact dezelfde 3D modellen als in de film te gebruiken (dat kan volgens Recketal misschien vanaf de Playstation 4), moet het verschil tussen film- en game-beelden in de komende generatie wel een stuk kleiner worden.

"Een veelgehoorde marketingkreet die gebruikt wordt bij licentiegames is dat je de film eerst ziet, en hem daarna speelt. Tot nu toe was dat inderdaad niet meer dan dat, een holle marketingkreet. Iedereen kon zien dat er nog een behoorlijke kloof zat tussen films en games. Maar in de nuvolgende generatie gaan we dat wel waarmaken. Simpel gezegd, the sky is going to be the limit."

En met de bijna obscene hoeveelheid opslagruimte die een Blu-Ray schijfje biedt is Dreamworks dus van plan om zowel de film als de game op één en hetzelfde schijfje te verkopen. (Dat zou dan dus alleen maar gaan om de Playstation 3 versie). Ik weet nog niet echt precies wat ik me daarbij voor moet stellen. Het lijkt me in ieder geval uitgesloten dat het spel gratis weggegeven wordt bij de film, en andersom lijkt ook al niet erg waarschijnlijk. Dus hebben we het over een speciale versie van de game/film die ongetwijfeld duurder zal zijn dan een schijfje met alleen de film of de game. Wie gaat dat aanschaffen, en wat is de grote meerwaarde? Indien men dat zou willen had er bij de Playstation 2 versie van Over the Hedge ook heel gemakkelijk een 2e, DVD, schijfje gestopt kunnen worden met daarop de film. Schijfjes kosten maar een paar cent om te produceren.

De enige manier waarop ik deze ontwikkeling echt interessant zie worden is als een getalendeerde ontwikkelaar het voor elkaar krijgt om de film en de game op een één of andere manier met elkaar te verweven op een manier zoals we die nu nog niet kennen. Misschien raak zelfs ik dan overtuigd dat we Blu-Ray ook daadwerkelijk nodig hebben.

Bron: Kikizo

Zie ook:
- Zo gaat-ie heten: Shrek the Third (via animatie.blog)
- Puss in Boots krijgt eigen film (via animatie.blog)
- Over digitale distributie, Sony’s eigen Live Arcade
- Genj 2 screenshots
- Kojima en Nomura ondersteunen PS3, ondanks kritiek
- Sony zoekt Wipeout ontwerper

Lees ook:Trailer Shrek The Third, the videogame
Lees ook:Pirates of the Carribean: Dead Man’s Chest trailer
Lees ook:WipEout HD: Fury op 16 oktober te koop als Blu-ray schijfje
Lees ook:Ratched & Clank/Uncharted bundels voor PS3 + rode PSP bundel
Lees ook:Alien: Isolation reünie-trailer met de cast van de film

Eén reactie op “De film en de game op één (Blu Ray) schijfje

  1. Jelle

    Lijkt me niet echt handig, zon Blu Ray schijfje zal wel een paar euro (ik schat 5) kosten en dan de film (€20) en het spel (meestal €45) en dus betaal je €70! Dan zou je beter de film en het spel apart kunnen kopen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.