Playstation 3 krachtiger, maar John Carmack werkt liever op de Xbox360

John Carmack heeft eigenlijk geen introductie nodig. Als de drijvende kracht achter ID software heeft hij meegeholpen om de videogame-industrie te maken tot wat het nu is. Met name de technologie achter zijn games heeft enorm veel invloed gehad op ontelbaar veel andere games. Met DOOM heeft hij bovendien zo’n beetje het hele First Person Shooter genre gedefinieerd. Als zo’n man zich uitspreekt over de nieuwste spelcomputers dan wil je wel horen wat hij te zeggen heeft.
Heel politiek correct begint Carmack met de mededeling dat de Playstation 3 en de Xbox360 allebei krachtige systemen zijn die voor uitstekende games zullen zorgen. Maar hij heeft toch een lichte voorkeur voor de architectuur van de Xbox360. Op papier is de Playstation 3 dan misschien krachtiger, de Xbox360 is prettiger om op te programmeren. Daardoor wordt het makkelijker om de maximale prestaties uit het apparaat te halen. John verbindt daar verder geen conclusies aan. Het volgende grote project van ID software moet gewoon gelijktijdig uitkomen voor de 360, de PS3 en de PC.

Ik concludeer daaruit twee dingen. Ten eerste dat ID software bezig is met een groot nieuw spel voor alle platformen. (Het interview gaat verder vooral over John’s recente fascinatie voor spelletjes op de mobiele telefoon, waarbij hij zegt plannen te hebben voor minstens 6 hele nieuwe spellen. Dus het is goed nieuws om te horen dat er ook nog een groot ambitieus spel aankomt voor de ‘grote’ computers.) En ten tweede dat Carmack blijkbaar vindt dat de kracht van de Xbox360 totnutoe nog niet echt benut is. Het is een machine die voor uitstekende games zal zorgen, het wordt makkelijker om de maximale prestaties uit het apparaat te halen… hij heeft blijkbaar nog geen enkel spel gezien dat nu al zulke dingen doet. Dat belooft wat voor de toekomst.

Bron: Buzzscope

Zie ook:
Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
Xbox360 krachtiger dan Playstation 3, aldus Microsoft
Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Playstation 3 en Revolution pas eind 2006

Lees ook:John Carmack over de GBA
Lees ook:Bill Gates niet bang voor Playstation 3
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt
Lees ook:Xbox360 wordt verkocht met enorme verliezen
Lees ook:Xbox360 verkoopt maar 40% van totale voorraad in Japan

6 reacties op “Playstation 3 krachtiger, maar John Carmack werkt liever op de Xbox360

  1. Mithrandir

    Ach..beetje een debiel mannetje hoor. Hij heeft bijvoorbeeld de Revlution helemaal afgebrand..zonder dat hij het ding ooit gezien heeft en er ooit mee gespeeld heeft. Hij is erg narrow minder :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    *minded

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lieven Lemiengre

    Dat was niet John Carmack maar een gast van epic (van de unreal reeks)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Beide :) Alhoewel de berichten van john vooral aangedikt werden in de vertalingen van nieuwssites en het inderdaad wel meevalt. Iets wat ik later per mail nog met Erik besproken heb :)

    Je bedoeld Mark Rein trouwens, denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
  5. mark 46

    maakt mij niet uit wie die man is, gelijk heeft ie!!!!

    xbox 360 rulessssssssss

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mithrandir

    Ik vind er geen deuk aan anders. Soort Xbox 1,5. En de Xbox was al geen deuk aan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.