Kijk dit: Sony’s nieuwe racestuur voor de PlayStation 3


Is dit de meest belachelijke controller aller tijden of juist een innovatief en comfortabel racestuur? Het PlayStation Move Racing Wheel maakt een slechte eerste indruk, maar bekijk vooral de video; ik denk dat je toch onder de indruk bent. Het ding heeft aangepaste knoppen, bredere triggers en twee extra rumble-motoren om realistisch mee te trillen met ieder spel. Hij is opvallend groot, maar daardoor volgens de ontwerper wel nauwkeuriger dan de vergelijkbare racestuurtjes van concurrenten. De handvatten kunnen bovendien uitklappen om het brede stuur van een bromfiets te simuleren. Ik weet niet of er überhaupt nog steeds bromfiets-spellen worden gemaakt, maar dit ding is er in ieder geval op voorbereid. En dat alles zonder extra batterijen. Het hele apparaat haalt zijn stroom uit de Move-controller die je in het midden plugt.

Het PlayStation Move Racing Wheel staat gepland voor later dit jaar en is dan in ieder geval compatible met LittleBigPlanet Karting, Gran Turismo 5, Need for Speed: Hot Pursuit, Burnout Paradise en MotorStorm Apocalypse. (Hé! Dus toch een spel met motorfietsen). De Amerikaanse prijs is 39,99 dollar. Omgerekend ongeveer 31 euro, al vrees ik dat SCEE bij ons alleen de $ zal vervangen door een €. Niet goedkoop, maar toch moet ik toegeven dat dit filmpje mij wel nieuwsgierig heeft gemaakt.

Kijken op Vimeo

[g.forum]

Lees ook:PSP Essentials: klassiekers voor een tientje
Lees ook:Slechte trailers voor goede spellen (Burnout Paradise)
Lees ook:Reclameposter voor LittleBigPlanet Karting gespot
Lees ook:Een nieuwe LittleBigPlanet voor de PlayStation 4
Lees ook:Burnout’s Big Surf Island wordt niet gratis

4 reacties op “Kijk dit: Sony’s nieuwe racestuur voor de PlayStation 3

  1. Kikujiro

    Ach… bromfiets-spellen… wie heeft ze vroeger niet gespeeld? Zündapp Outrun, Kreidler Challenge, Vespa Racing… *zucht* Dat waren nog eens tijden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. SuperDre

    Precies zoals je het zegt, op de eerste blik lijkt het bagger, maar na het horen van de uitleg en hoe die werkt lijkt me het een geweldige controller..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Vergeet ExcitePuch Maxi niet! ;)
    .
    En ja die eerste indruk… het is jammer dat Sony dit ding niet lanceert met een speciaal ervoor ontwikkeld spel. Dat blijft toch de beste manier om accessoires te verkopen. Je moet wel echte een fanatieke racegame-liefhebber zijn om dit ding los aan te schaffen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Albatros

    Lijkt me erg vermoeiend om dat ding langer dan een half uur omhoog te houden. @Erik: fanatieke racegamers kopen gewoon een vast stuurtje met pedalen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.