Square-Enix brengt Thexder naar PS3 en PSP


Square-Enix heeft een comeback gepland voor Thexder, een obscure klassieker voor de MSX computer die later werd geport naar talloze andere platformen. Ik persoonlijk herinner me dat ik het lang geleden speelde op de pc. Echt leuk vond ik het niet, maar Thexder was wel een interessant spel. In een Metroid-achtig doolhof ging je op zoek naar de uitgang met een robot die kon transformeren tot een vliegtuig. Vooral als vliegtuig was hij lastig te besturen, maar ik stel me voor dat Square-Enix daar in een remake aan kan sleutelen. De robot kon ook schieten, maar het richten gebeurde vreemd genoeg automatisch. Je hield dus gewoon de spatiebalk ingedrukt totdat alle vijanden dood waren. Op de één of andere manier was dat toch lastiger dan het klinkt, want ik ben vroeger nooit voorbij het tweede level gekomen. De nieuwe Thexder staat gepland voor de PS3 (ik vermoed PSN) en de PSP. Iedereen die hem vroeger heeft gespeeld kan hieronder nostalgisch herinneringen ophalen met een filmpje.


Directe Link

[games.blog forum]

Lees ook:Thexder Neo downloadable voor de PSP, speelt nog steeds als Thexder
Lees ook:Maker van Strider en Square-Enix presenteren Necromachina voor PSN/XBLA
Lees ook:Square-Enix klassiekers in Japanse PlayStation Store
Lees ook:Final Fantasy XIII op z’n vroegst 2010 in Europa
Lees ook:Square-Enix: 2007 het jaar van de DS

2 reacties op “Square-Enix brengt Thexder naar PS3 en PSP

  1. stone

    ik heb het als kind vrij veel gespeeld op de msx. als kind van de jaren tachtig was alles wat op transformers leek geweldig. het feit dat je niet hoeft de richten was op die leeftijd meer in het voordeel, dan een nadeel van het speel. maar ook ik kan mijn niet herrinneren dat ik ver ben gekomen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Haha, inderdaad. Wat mij als eerste aansprak was ook dat die robot zoveel op een transformer leek. De animatie als hij transformeerde was ook erg goed uitgewerkt. Ik ben wel benieuwd of Square-Enix het automatisch richten erin houdt. Het hoort heel erg bij Thexder, maar ze zullen dan toch een andere manier moeten verzinnen om de gevechten interessant te maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.