In Japan: PS3 verslaat Wii voor 2e week, DS doorbreekt twintig miljoen grens


Voor de tweede week op een rij heeft de Playstation 3 vorige week in Japan meer exemplaren verkocht dan de Wii. Volgens Famitsu zijn er 53.000 van verkocht in één week, terwijl Media Create het houdt op 39.178 exemplaren. Dat is nogal een vreemd verschil, maar Famitsu en Media Create zijn het er wel over eens dat de Wii maar 36.230 keer is verkocht.

Het lijkt erop dat Sony met de 40GB PS3 (verkrijgbaar in Ceramic White en Piano Black) voor 39.980 Yen eindelijk de "sweet spot" heeft gevonden waarop Japanners bereid zijn er eentje aan te schaffen.

Next-gen.biz schijnt te denken dat de Japanse release van Heavenly Sword er ook iets mee te maken heeft, maar daar geloof ik weinig van. Dat spel heeft in zijn eerste week maar 14.587 exemplaren verkocht en is volgende week vast alweer uit de top 10 verdwenen.

De release van Dynasty Warriors 6 is een logischere verklaring. Dat spel verkocht, toen het vorige week uitkwam, 264.000 exemplaren en deze week komen daar nog eens 75.515 bij. Het kan bijna niet anders of een groot deel van de nieuwe Playstation 3 bezitters hebben hem speciaal gekocht voor hun geliefde Shin Sangoku Musou (de Japanse titel).

Andere opvallende cijfers:

Mario Party DS staat nog steeds bovenaan de software charts met deze week opnieuw 115.680 exemplaren. Super Mario Galaxy zakt verder weg (zesde plaats) met deze week nog maar 39.500 exemplaren. :(

De PSP beleefde één van zijn beste weken ooit en verkocht 65.609 exemplaren. In totaal zijn er in Japan nu al bijna zeven miljoen draagbare Playstations verkocht.

Maar dat is nog niks vergeleken met de Nintendo DS die deze week de grens van twintig miljoen doorbrak. Ja, je leest het goed. Sinds vorige week zijn er in Japan 20.042.862 Nintendo DS'en verkocht. Krankzinnig. De Playstation 2 staat momenteel op 20.822.487 exemplaren, dus ga er maar vanuit dat de DS vanaf volgende meer exemplaren heeft verkocht (sinds 2004) dan de Playstation 2 die al vanaf het jaar 2000 te koop is.

Bronnen: Next-Gen / NeoGAF Media Create thread

Zie ook:
- Nieuwe White Knight Story scans
- 1UP klaagt over framerate PS3-versie Orange Box

Lees ook:Xbox 360 verslaat Playstation 3 in Japanse Weekly Sales chart
Lees ook:PSP verslaat DS
Lees ook:Verkopen PS3 met 300% gestegen
Lees ook:PS3 voor het eerst bovenaan Japanse software chart
Lees ook:De honderdmiljoenste Nintendo DS is verkocht

2 reacties op “In Japan: PS3 verslaat Wii voor 2e week, DS doorbreekt twintig miljoen grens

  1. Noroimusha

    Echt absurd dat Mario Party DS meer verkoopt dan Super Mario Galaxy :O

      /   Beantwoorden  / 
  2. nathan

    ik zal het nog een keer zeggen noroi: sunshine viel tegen, jappaners zijn nu een beetje terugtrekkend op de opvolger

    en ps3 verkoopt nu nog meer, alleen verkoopt de ps3 vergeleken met vorige week 16000 stuks minder en de wii 2000 meer, dus volgende week is alles weer normaal

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.