Korea krijgt 80GB


Het bewijs begint zich steeds verder op te stapelen. Van foto's (zie boven) tot specificaties op Sony's Koreaanse site: Korea krijgt een harde schijf van 80GB in hun Playstation 3 (die daar wordt gelanceerd op 16 juni).

Wordt Korea voorgetrokken (al kun je je afvragen waarvoor gamers eigenlijk tachtig gigabyte nodig hebben) of krijgt de rest van de wereld op een gegeven moment ook een Playstation 3 Elite, Playstation 3 Extra of wat voor benaming de marketing-afdeling ook voor zoiets zou verzinnen? Ik vermoed dat Sony het zelf nog niet eens weet. Ik kan alleen maar denken dat een nóg krachtigere, nóg duurdere versie van de PS3 misschien niet de meest geschikte oplossing is voor Sony's huidige problemen.

Bron: Kotaku

Zie ook:
- De Playstation 3 verkoopcijfers
- Ratchet & Clank overtuigen

Lees ook:80GB Playstation 3 misschien ook in andere regio’s
Lees ook:Playstation 3 officieel vertraagd
Lees ook:Sony’s uitverkoop: Sixaxis bundels
Lees ook:Goedkoop games bestellen uit Engeland
Lees ook:Willekeurig geselecteerde gamers krijgen Motorstorm Pacific Rift demo

3 reacties op “Korea krijgt 80GB

  1. Kikujiro

    Dit creëert alleen maar onzekerheid bij mensen die van plan zijn op korte termijn een PS3 aan te schaffen (naast het gerucht van een “vernieuwde” PS3, die in de planning zou liggen).

      /   Beantwoorden  / 
  2. maikeru

    “Ik kan alleen maar denken dat een nóg krachtigere, nóg duurdere versie van de PS3 misschien niet de meest geschikte oplossing is voor Sony’s huidige problemen.

    Haha, mooie opmerking, Erik.

    Voor zover ik me kan bedenken waarom er 80Gb in de PS3 zou komen te zitten is wellicht het feit dat de 80Gb schijven goedkoper leverbaar zijn voor Sony dan de 60Gb schijven. Sony zal wel stom zijn om dan de duurdere uitvoeringen te gebruiken terwijl deze kleiner zijn. In IT-land heeft dit fenomeen zich al (veel) vaker voor gedaan namelijk. Het enige wat er dan vaak gebeurde was dat de hardware beperkt werd zodat het leek alsof dezelfde hardware als eerder gebruikt werd, maar tegenwoordig zou men dat zo snel doorhebben dat die tactiek geen nut zou hebben, dus dan maar de grotere schijf erin knallen.

    En ach, in de handleiding van me broertje zijn PS3 zag ik de beschrijving staan hoe je zelf de harde schijf simpel kunt vervangen dus Sony doet niet zo moeilijk over de opslagcapaciteit van de harddisk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    80gB is nog veel te kort met HD content. Schandalig kleine schijf weer voor zo’n gigantisch bedrag. Er moet gewoon 320gB in ofzo. 2 HD films nemen al je hele schijf in beslag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.