Installeer Genji, wuif gedag tegen laadtijden


Wat gaan we in hemelsnaam doen met 60GB aan schijfruimte? De luxe uitvoering van de PlayStation 3 heeft immers echt een harde schijf van 60 gigabyte tot zijn beschikking. Het leek een beetje overdreven, totdat Stephen Totilo van MTV zag dat het optiemenu van de game Genji: Day Of The Blade ook de optie "INSTALL" aanbood. Installeer de game op je harde schijf, en geniet tijdens het spelen van drastisch verminderde laadtijden.
Op die manier heb je nog eens plezier van je harde schijf! Een Sony medewerker legde uit dat het eenmalig drie minuten duurt om de installatie uit te voeren, en daarna worden de laadtijden tijdens het spel verkort van ongeveer 15, tot een luttele 4 seconden. Het is een uniek voordeel van de PlayStation 3 aangezien het de enige console is die in elke uitvoering standaard met een harde schijf wordt geleverd.

De installatie is overigens optioneel. Als je de schijfruimte liever ergens anders voor gebruikt kan Genji ook nog gewoon vanaf de Blu-ray disc gespeeld worden. Maar waarom zou je? Alle middelen om wachttijden te verkorten moeten worden aangegrepen! Hoe meer PS3 titels deze optie aanbieden, hoe beter. Mijn allergrootste PS2 ergernis zijn altijd de wachttijden (de GameCube heeft er om mysterieuze redenen veel minder last van), als ik daar op de PS3 minder last van hoef te hebben dan graag.

(En als we toch zo goed bezig zijn, kan Sony ontwikkelaars ook niet meteen verplichten om spellen rechtstreeks bij het titelscherm te laten beginnen? Die 5 of 6 geanimeerde logo’s waar ik altijd langs moet klikken bij de grote games kan ik eerlijk gezegd makkelijk missen. Als kiespijn.)

Bron: MTV (duurt een eeuwigheid om te laden, een betere optie is om de samenvatting te lezen op kotaku)

Zie ook:
- Sony reageert op kritiek misleidende vergelijking
- Blast Factor gameplayer trailer
- Tegenvallende Mobile Suit Gundam: Crossfire trailer
- Resistance: Fall of Man trailer
- Losse PS3 controllers $49.99

Lees ook:This Is Living: Opslagcapaciteit
Lees ook:Komt Sony volgende week met een PS3 Super Slim?
Lees ook:Installeer Ninja Gaiden Sigma – weg met laadtijden
Lees ook:Playstation 3 wordt standaard verkocht met de 60GB harde schijf
Lees ook:Japanse gamers kunnen Bayonetta vanaf morgen installeren op hun PS3

4 reacties op “Installeer Genji, wuif gedag tegen laadtijden

  1. Wisse

    De Gamecube had inderdaad erg weinig laadtijd maar ze zeggen (had ik ergens gelezen, weet alleen niet waar) dat de Wii nog minder laadtijd heeft dan zijn voorganger :O

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Ook Ridge Racer 7 gaat dit ondersteunen. Heb ik op gamespot gehoord… Ik vind die een erg goede ontwikkeling, ik ben benieuwd wat ontwikkelaars nog meer gaan verzinnen om gebruik te maken van de standaard Harddisk van de PS3.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “De Gamecube had inderdaad erg weinig laadtijd maar ze zeggen (had ik ergens gelezen, weet alleen niet waar) dat de Wii nog minder laadtijd heeft dan zijn voorganger :O”

    Ja dat klopt inderdaad. Nintendo heeft er alles aan gedaan om de laadtijden zoveel mogelijk te beperken.

    Maar met hun sobere hardware hebben ze het deze keer natuurlijk wel veel makkelijker dan Sony en Microsoft.

    Daarnaast krijgt de Wii ook een slaapstand, net zoals de DS. Wat inhoudt dat je hem middenin een spel kunt uitzetten, en de volgende dag zonder laadtijden direct weer verder kunt gaan waar je was gebleven, ook zonder langs het titelscherm te hoeven of iets.

    Ik verheug me daar erg op!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wisse

    Ja, ik ook. Ik heb de Wii al gereserveerd, ik kan niet wachten… Maar die verdomde Amerikanen mogen natuurlijk weer eerst :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.