PS3 slot-loading Blu-ray drive in actie


De techniek is al minstens tien jaar oud, maar plotseling hebben zowel Nintendo als Sony tegelijkertijd besloten om een slot-loading disc drive in hun nieuwe consoles te gebruiken. Waarom nu opeens is mij een beetje een raadsel. Hier op de eigen pagina’s van Nintendo lezen we bijvoorbeeld: "In addition, slot-loading drives are expensive and their durability is a cause for concern when compared against drives that actually open." Maar de Wii moest klein, en de PS3 moest futuristisch, dus slot loading werd het.
Hier een kort filmpje van de slot loader op de PS3 in actie:

Iedereen die weleens een autoradio met CD-speler heeft gezien zal er niet echt van opkijken, maar onder consoles is het momenteel helemaal je van het.

Iets interessanter is het blauw verlichte gleufje van de Wii, omdat die ook de kleinere GameCube schijfjes accepteert. Een primeur in slot loading land, en heel veel techneuten staan vast en zeker te popelen om een Wii open te schroeven en te kijken hoe Nintendo dat geflikt heeft.

Ik hoop vooral dat het meevalt met die verminderde duurzaamheid.

Edit: Kijk aan, ik doe één poging om ook eens over te komen alsof ik ergens verstand van heb, en gelijk word ik ermee geconfronteerd dat slot loading drives in feite al jarenlang 80mm schijfjes lusten. Geen primeur voor Nintendo dus, en geen onrust in slot loading land. Excuses voor het ongemak.

Zie ook:
- Te glad, te licht, niet comfortabel… wat is er mis met de SIXAXIS?
- PS3 commercial – The wait is over
- WYSIWYG, geen onduidelijke online points voor PS3

Lees ook:Aangepaste laadschermen in Amerikaanse versie Dot Game Heroes
Lees ook:Losse DVD-speler voor de Revolution?
Lees ook:Zeer fraaie flOw trailer
Lees ook:Video: IGN test Animal Crossing voicechat
Lees ook:Nieuwe lading Ninja Gaiden Sigma (PS3) screenshots

13 reacties op “PS3 slot-loading Blu-ray drive in actie

  1. Martin

    past leuk bij het gelikte design

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wisse

    Je kan het ook weer zo zien: Slot loading gaat minder snel stuk omdat uitschuifbare drives wee kunnen breken of… *snik* de sluiting niet goed werkt zoals bij mijn xbox…*snik* als ik op het close knopje druk gaat hij niet dicht, dan moet ik de drive een duwtje geven en dan pas gat hij automatisch dicht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Je kan het ook weer zo zien: Slot loading gaat minder snel stuk omdat uitschuifbare drives wee kunnen breken “

    Dan ben je wel héél onvoorzichtig. :p

    Het probleem van jouw xbox360 is wel vervelend inderdaad. Ik heb niet echt veel ervaring met de slot-loaders, behalve op de iMacs die op de kunstacademie stonden, en daar gebeurde het met een zekere regelmaat dat één van die computers het schijfje niet meer uit wilde spugen. :( Maar dat is al wel een aantal jaar geleden, misschien is de techniek inmiddels alweer iets verder. Hoop ik.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    “slot loading land”

    *lol*

      /   Beantwoorden  / 
  5. denise

    zo’n ding hebben we in de auto xD
    ik vind het niet zo heel er indrukwekkend:(

      /   Beantwoorden  / 
  6. Teun

    “Een primeur in slot loading land, en heel veel techneuten staan vast en zeker te popelen om een Wii open te schroeven en te kijken hoe Nintendo dat geflikt heeft.”

    Gewoonweg niet waar. Ik elke willekeurige autoradio kun je ook 8cm schijfjes afspelen. Ook heebt sony enkele (design) DVD spelers met slot-loading en daar kunnen ook gewoon kleine CD’s in. Die laatste zin mag je dus schrappen!

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Niet om het één of ander Teun, maar weet je dat écht zeker? Ik ben absoluut geen expert en ga alleen af op wat ik erover lees, maar ik kan me verschillende artikelen herinneren waarin deze feature van de Wii werd gepresenteerd als een behoorlijke big deal.

    Het lukt me slecht om links te vinden, maar hier is bijvoorbeeld een pagina van Apple (uit 2005) waarop wordt gewaarschuwd dat de garantie van je iMac vervalt als je probeert een 80mm schijfje in die slot loading CD-opening te duwen.

    Als het in een paar nieuwe modellen cd-spelers mogelijk is kan ik me voorstellen dat dat over het hoofd wordt gezien door veel games-sites, maar ik kan toch moeilijk geloven dat het echt zo standaard is als jij stelt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Harregarre

    Perfect gedaan tegen het kopiëren van spellen. Op de PS2 heb je de slidecard/swapdiscs en dat wordt nog lastig om hierbij te flikken.

    Verder ziet het er wel gelikt uit, jah.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Oscar Mopperkont

    Erik, het was al opgemerkt, maar dat de Wii ook 8cm discs accepteert, is niet echt vernieuwend. De plextor branders met slot loading konden dit namelijk ook al. Op GoT had ik ook wel eens gezegd dat het apart was dat de Wii het kon en toen werd ik ook om de oren geslagen met opmerkingen dat dat niet nieuw was ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Hm okee… :p Dan zal ik er even een paar regels aan toevoegen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Plextor

    @ Oscar mopperkont

    ey oscar ik zelf heb ook een plextor brander met slot loading (De PX-71AL) Maar hoef hier echt geen 80mm schijfjes in te doen. toen ik mijn brander aangeschafd had, had ik nog gezocht naar een slot loader met 80mm ondersteuning maar zonder enig succes.

    Ik vraag me af welke Plextor branders dat dan wel kunnen want de mijne was toch niet 1 van de goedkoopste.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Wisse

    “Dan ben je wel héél onvoorzichtig. :p “

    Het is mij nooit gebeurt hoor, maar wel 2x (bij een brander en bij me xbox) dat die tandwieltjes de drive niet meer pakken. En geloof me, ik ben geen sloddervos als het daar om gaat (ik bouw pc’s en dan kan je beter niet slordig zijn)

    En het is een xbox, geen 360. Als dat zo zou zijn zou ik echt gaan huilen :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.