Final Fantasy VII remake lijkt steeds waarschijnlijker

Eigenlijk was het ook wel een beetje bizar toen Square Enix vorig jaar een filmpje liet zien om te demonstreren hoe een FFVII remake er uit zou kunnen zien op de PS3. Hebben ze daar dan echt niks beters te doen dan filmpjes van niet bestaande spellen te maken?

Maar evengoed heeft Square-Enix zich sindsdien in allerlei bochten gewrongen om toch maar vooral duidelijk te maken dat het echt niets meer was dan dat, een niet bestaande remake.
Maar deze maand beweert het gerespecteerde tijdschrift GameInformer dat Square-Enix ons al die tijd voor de gek heeft gehouden. Er staat wel degelijk een remake van Final Fantasy VII gepland voor de PS3. De nieuwe versie zou gebruik maken van het battle system uit het recente Final Fantasy XII.

"Last E3, Square Enix made fanboys squel when it showed how Final Fantasy VII could be remade on the Playstation 3. Of course, the company went to pains to point out how it had no plans to release an updated version of Final Fantasy VII on the system.

Rumors have been swirling since day one that the game would indeed come to the PS3, and now Loose Talk has not only heard that those rumors are true, but that the remake will in fact use the battle system from Final Fantasy XII."

EGM, Electronic Gaming Monthly, doet er nog een schepje bovenop door in hun juni-nummer te schrijven:

"Last year, Square Enix teased everyone with what was called the "FFVIIPS3 demo." Well, what do you know: This test case was really a sneak peek at a next-gen revival of the PS1 role-playing hit."

Merk ook op dat dat het oorspronkelijke Final Fantasy VII uitgebracht werd in 1997. Wat zou een toepasselijker moment zijn dan 2007, exact tien jaar later, om een nieuwe versie van de klassieker uit te brengen?

Alle filmsequels en FFVII spin-offs (Crisis Core, Dirge of Cerberus) waren ook al behoorlijk duidelijke hints. Op dit punt zou het me meer verbazen wanneer deze remake er niet komt dan wanneer dit steeds hardnekkiger wordende gerucht niet waar blijkt te zijn.

Ik zal overigens wel de eerste zijn om: "Doe het niet!" te roepen zodra Square-Enix de officiële aankondiging doet. Wat is dat toch altijd met die remakes en hervertellingen? Op een bepaald moment in hun leven krijgen blijkbaar alle grote genieën de onbedwingbare behoefte om hun grote meesterwerk overnieuw te maken. Technisch veel beter, en met vakkundig alle magie eruit geperst levert dat bijna nooit bevredigende resultaten op.

Het is zo zonde. Vooral omdat het originele spel nog steeds prima speelbaar is. Geef het nog eens tien jaar en nostalgische oude zotten zullen ook de charme beginnen in te zien van de primitieve graphics in het PSone origineel. Dat is het spel dat voor altijd herinnerd zal worden, niet de aankomende PS3 remake.

Bron: PS3land

Zie ook:
- PS3 online gaming gratis. Geen addertjes onder het gras
- Heavenly Sword? Formula One? Motorstorm? 2007!
- Nintendo UK haalt uit naar "copycat" Sony
- PS3 interface vrijwel gelijk aan PSP interface. Bekijk de video
- Playstation 3 stilste van alle Next Gen consoles
- Bekijk hier de volledige (14:52) MGS4 trailer
- Sonic The Hedgehog impressies
- Playstation 3 is dikker geworden

Lees ook:Final Fantasy VII remake te pre-orderen bij Best Buy
Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake
Lees ook:Final Fantasy IV DS remake trailer
Lees ook:Remake van Final Fantasy VII aangekondigd
Lees ook:Final Fantasy Anniversary Edition (PSP) filmpjes

35 reacties op “Final Fantasy VII remake lijkt steeds waarschijnlijker

  1. Ronald

    Hmmmz,

    Mixed feelings… ik speel op dit moment deel 7 nog steeds en vermaak me er nog prima mee.

    Ze moeten het inderdaad niet doen, en dat ook nog dat gave battle-systeem aanpassen… zonde…

    Ze moeten een keer met weer een old school RPG komen ZOALS FF7 en niet een remake, dat zou beter zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  2. mumu

    Ligt het aan mij als ik denk dat de (ps1) screenshots van FF7 eruitzien als nintendo ds kwaliteit?
    Waarmee ik eigenlijk min of meer gedeeltelijk offtopic afvraag waarom de screenshots van adventuregames op de nintendo ds er meestal uitzien alsof het de ps1 niet overtreft.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    Euhm..de Ds screens zien er toch echt veel beter uit dan de PS1 screens hoor.
    Of ben je nu 3d met 2d plaatjes (FF7) aan het vergelijken.. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. MH3M3D

    Het is zeer onwaarschijnlijk dat het weer uitkomt. Square moet FF13, FFvs13, FF crisis core EN nog eens een mobiel versie voor FF. Waar moeten ze nog de tijd halen voor een FF7 remake??

      /   Beantwoorden  / 
  5. edjevink

    precies. Dit zal denk ik niet gebeuren. Er is inderdaad simpelweg geen tijd voor. Ik zit zelf ook met gemengde gevoelens. Ik zou graag een remake zien, maar het moet niet ten koste gaan van nieuwe projecten en ZEKER niet van de kwaliteit van de eventuele remake.

      /   Beantwoorden  / 
  6. ruben

    uhmm….apen niet iedereen heeft FFVII.dank je voor de compassie O_o

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    Dus gaan we maar lekker herkauwen? Ik heb ook geen paard en wagen maar die hoeven ze van mij niet met een nieuw verflaagje uit te brengen hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Moonblade

    Een remake van FFVII is voor mij als een droom die werkelijkheid wordt. Op de PS2 zou ik het nooit willen zien maar de PS3 heeft genoeg performance capaciteiten om het allemaal realtime in cgi kwaliteiten op het scherm te toevren. Dat is geen nieuw verflaagje maar uw paard met kar omruilen voor een lamborgini diablo wat fanboys hier ook mogen beweren.
    Ik zou graag FFVII een achtste keer ofzo willen uitspelen, deze keer volledig 3D zonder pre-rendered achtergronden, met enorm veel grafische details en misschien een herwerkt realtime combatsysteem (materia moet natuurlijk blijven omdat het zo in het verhaal van het spel verweven zit) zoals in FFXII.

      /   Beantwoorden  / 
  9. KI-crew.L0SER_II.be

    Euhm, waarom zijn er precies mensen tegen een remake??? Ik kan het niet vatten, ik ga volledig akkoord met Moonblade, het is gewoon een droom die werkelijk wordt. Ik heb zelfs 2 jaar terug nog mails aan het sturen geweest naar square, smekend voor een remake. Het zou trouwens niet slecht zijn, want er zijn nog mensen die het FF VII tijdperk net gemist hebben, of gewoon nooit hebben gemerkt dat het bestond. Dit is een kans voor die mensen om dit te ontdekken, en volledig meegesleept te worden in het magnifieke fantasieverhaal van FF VII en toch te genieten van zeer mooie grafische beelden. Ik zou zeer graag eens met die porche rijden, maar rijd dagelijks met kar en paard ;p.

      /   Beantwoorden  / 
  10. midas

    niet zo zeiken man

      /   Beantwoorden  / 
  11. Sephiroth

    Ook ik heb 10 jaar lang zitten bidden om ooit een remake of sequel aan het daglicht te zien komen.

    Mocht dit werkelijk gebeuren, dank ik mijn goden.

    Alleen bij het lezen over de “aangepaste” battle system, kan ik dus wel janken.

    Ik hoop dat ze dat in godsnaam zo laten, anders hoeft die hele remake niet voor mij.

    Final Fantasy = Turned Based Strategy

    Als ik een realtime spel wil koop ik Devil May Cry wel :: Kwaad ::

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mister Carrillo

    Jullie moeten wel allemaal begrijpen dat het ongeloffelijk is dat ze van zo’n ouwe RPG nog een remake willen maken omdat mensen er helemaal gek van zijn. Ik kan gewoon niet wachten om het te spelen. Iedereen die er tegen is moeten hun kk bek houden want het is de game. De game die het langst heb gespeeld naast Halo 2.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Omashu

    Als ze de remake zouden maken ben je ook niet verplicht om hem te kopen… Ik zou het alleen net als heel veel anderen fantastisch vinden

      /   Beantwoorden  / 
  14. Wesley & Raoul

    Final Fantasy 7 remake is als een wens die uit komt het is gewoon waanzinnig dat ze alles opnieuw willen maken en dat kwa grafisch meschien wel mooier is dan advent children en het lijkt me toch gaaf hoe sephi aerith dan door spiesd ^_^ dus tegen = terplekke aids ebola en de mond en klauw zeer krijgen en dan door mij en raoul hardhandig extreme sadistisch gemarteld worde ^_^ so come and try us wuhahahaha

      /   Beantwoorden  / 
  15. _-cloud-_

    de remake moet gewoon komen de heen die zeggen dat square-enix daar geen tijd voor heeft omdat ze nog ff13 en ffvs13 moeten maken vergeet het maar want ze hebben tijd square-enix werkt namelijk in ploegen zo heb je er die zich bezig houden met ff13 en ander team met ffvs13 en ik denk niet dat ze een team 2 taken tergelijk geven.

      /   Beantwoorden  / 
  16. rooie

    als het een echte remake was dan zuen ze de battle system niet veranderen

      /   Beantwoorden  / 
  17. Perre

    FF7 is 10 jaar oud, en het beste spel dat ik ooit heb gespeeld, ik ben al bezeg van als ik kan lopen :)

    …FF7, wat een tijd toen dat uitkwam, heb ik nooit meer ervaren

      /   Beantwoorden  / 
  18. Tsooj

    Voor mij is FF7: remake de enige reden om een PS3 te halen, en ik gok voor vele anderen (na mijn PS1 heb ik nooit meer een game console gehaald, maar ik hoef er niet eens over te twijfelen als dit waar wordt

    come back to us Aeris!

      /   Beantwoorden  / 
  19. uchihaym

    jij bent gek een remake zou het zo goed maken en zo mooi dan kom jij zeggen dat het niet beter is lol jij bent echt gek ff7 is voor mij de beste rpg story game en ik zou het zo graag willen opnieuwe spelen op mijn ps3 hd beeld!

      /   Beantwoorden  / 
  20. Frenk

    Ik vind dat ze die remake wel moeten maken, maar het battlesysteem niet mogen veranderen. verder zouden ze de game wel iets langer mogen maken en iets meer bazen, eilanden enz.
    Verder vind ik dat je Aeris weer op een normale manier (dus zonder gameshark) levend zou moeten kunnen krijgen (die lege plek vind ik maar niks)maarja dat is misschien voor velen wel een te grote verandering voor een remake. Maar denk aan fable (the lost chapters)

      /   Beantwoorden  / 
  21. Glekke

    Kijk, ik hoop echt dat er een remake gaat kome, en ik begrijp dat ze geen tijd hebben nu, maar ik heb er wel goede moed in dat het er wel ooit zal komen, miss binnen een jaar, miss 2 jaar,… En als het er is, ze dan ma zeker da den deze smorgens aan de winkel aan de deur zal staan wachten tot ze open doen, ksmijter wa geld na dien gast, maakt ni uit oeveel, grijp gulzig naar de beste remake (en game) aller tijden, storm naar buiten, zet mennen ps3 op (owee als da dan op xbox zou uitkomen want da zou zooo lame zen e) en kom men kamer de komende weken niet meer uit (a)

    “Even if the morrow is barren of promises
    Nothing shall forestall my return”

    ps:: battle system moe blijven oe et was ahja

      /   Beantwoorden  / 
  22. Finalfantasyfan800

    glekke zeur niet zo.. het is sony’s eigen schuld dat ff naar de 360 gaat, als je niet weet waarom zoek je het maar op, plus waarom zou het lame zijn als hij op de 360 zou komen? Genoeg playstation fans die naar de 360 zijn overgestapt waaronder ikzelf, mijn aller eerste ff game was ffx gevolgt door ffx-2, ik heb nooit ffvII gespeelt, maar als ik de verhalen hoor is het een legende onder alle spellen, hoezo zouden ze de 360ers deze kans ontnemen

      /   Beantwoorden  / 
  23. XxSephirothxX

    FFfan 800 ik denk dat sony alles eraan zal doen om de FFVII remake(als ie komt o.O)exclusief voor de ps3 zal uitbrengen, aangezien FFVII de beste spel ooit voor de psis geweest. waarschijnlijk zullen ze alle rechten opkopen zodat 360 nix krijgt XD (hoop dat 360 geen FFVII krijgt :P )

      /   Beantwoorden  / 
  24. Dick

    Ik snap jou niet XxSephirothxX…

    Het is een unieke kans voor square-enix om rpg’s naar de xbox te brengen, want in de westerse wereld doet dit apparaatje het eenmaal beter als de ps3,,, begrijp me niet verkeerd, ik heb alle 3 de consoles op mijn kamer staan, en toch staat mijn ps3 meestal op blu-ray stand en MGS4, omdat deze geen betere spellen biedt verder, want anders koop ik het voor de xbox voor de betere besturing en de betere online-mogelijkheden, en FF13 komt eenmaal ook naar de x360, omdat dit financieel veel verantwoorder is om rond te komen,,, en ik als rpg-fan ben ook echt blij dat de x360 eindelijk ook wat spellen krijgt… dus let the remakes come….

      /   Beantwoorden  / 
  25. WTF

    ik wil nu de remake ik heb crisis core gespeeld
    nog geen ff VII dus ga niet spelen tot remake komt :p ik wacht nu voor FF versus XII
    Als remake niet komt ga ik square bedreigen :p

      /   Beantwoorden  / 
  26. Madness

    Lijkt me super een remake en dat zou dan ook de enige reden zijn wrm ik een ps3 zou halen maar als het waar is dat ze het battle systeem gaan gebruiken van Final Fantasy XII dan hoeft et voor mij niet meer ik vind het battle systeem van Final Fantasy XII niks het hele spel vind ik niks echt wrm moeten ze nou weer iets nieuws er instoppen er is niks mee met het orignale battle systeem….

      /   Beantwoorden  / 
  27. kuja6000

    Van mij mag het maar moeten ze wel het oude battlesysteem er in laten en niet het “betere” ik vind het oude battle systeem het beste zondar dat is final fantasy geen final fantasy meer

      /   Beantwoorden  / 
  28. Stephan

    Ehm als Ze een remake zouden maken zouden ze heel veel geld verdienen want heel veel mensen zouden het gaat kopen en extra een ps3 voor aanschaffen omdat het een gewilde game is het battle systeem is wel jammer ze zouden het oude moeten doen als in de egte ff7 maarja iedereen eigen mening ;)

      /   Beantwoorden  / 
  29. Dano

    Het is net géén zonde om van deze spel een remake te maken! Veel FF fans beschouwen FF7 als de grondlegger van de FF reeks! Jammer dat de graphics in die tijd minder waren. Ook door het feit, dat ze niet wisten dat FF7 zo een grote impact zou hebben op de gebruikers! Het verhaal heeft velen meegesleurd. Veel fan-art kwam tevoorschijn op het net na het release van FF7 in ’97 om een potentiele beeld te kunnen vormen hoe de characters er uitzien in een meer aanzienlijke vorm! Dankzij de film advent children en de sequel crisis core, zijn er een heel boel fans mee bevredigd! Een nieuwe remake van het spel FF7 zou nu gewoon de kers op de taart zijn! Het prachtspel spelen, en nog dieper meegesleurd worden door de aanzienlijke graphics. Een remake of een sequel maken van een film of game dat bij het origineel geen succes had, heeft geen nut. Maar bij een succes, is dit wel bevredigend. Dit is nu wel off-topic, maar moesten ze ook eens doen bij de film industrie, sequels en remakes maken van nostaligische filmen, zoals Robocop, Gremlins, Back to the Future.. In ieder geval! REMAKE FF 7 ! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  30. Mathijs

    Ik heb zelf FF7 ,de originele uit 1997, ik speel m nog steeds en ben nog steeds helemaal into het verhaal.
    Ik volg nu al jaren het nieuws dat ze een remake zullen maken van FF7, natuurlijk zou dit een meesterzet zijn van Square Enix, een hele nieuwe generatie aan spelers erbij die allenmaal wild zullen worden van FF, en dan nog de oude spelers die massaal de nieuwe versie zullen kopen.Ik heb laatst voor de nostalgie weer FF7 gespeeld, 6 Gold Chocobo’s gehaald bijna 3 Mater Summons, Master Commands en Master Magics. Waarom, gewoon omdat het kan en ik het spel moeilijk kan neerleggen.
    Een remake van dit spel, of met het nieuwe battle systeem(wat ik zelf niet echt heel slecht vind) of met het oude systeem (wat natuurlijk vele malen beter is dan het nieuwe ;) .

    Dus laten we met zijn allen Square helemaal gek malen om een vernieuwde versie van FF7.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mathijs

      Even bij voegen, ik heb nu FF7 ook op het PSN en daarop loopt hij lekker streamless, heerlijk om KotR in vol ornaat snel voorbij te zien komen.
      Heb nu de 3 masters ook gehaalt en Sephiroth is echt een KOEKJE haha.

        /   Beantwoorden  / 
  31. Arie Lekst

    Ik vond de crappy graphics wel wat hebben, had wel charme… Allemaal kleine rare huisjes die je kon bezoeken, gaf een gezellige sfeer. Ik hoop op een remake met het oude battle systeem, een paar steden er bij, grotere wereld en andere endings!

      /   Beantwoorden  / 
  32. Zombie Hunter

    Een remake van FF 7 is als een natte droom voor mij
    ik ben hem momenteel weer aan het spelen op de psp (geen hack maar de officiele download van playstation netwerk)
    ik denk zelfs dat de officiele download van FF 7 een test is om te zien hoeveel mensen dit downloaden om de beslissing voor het uitbrengen van een remake door te laten wegen
    voor mij mogen ze het doen, maar niets veranderen en niets erbij en aerith moet gewoon doodgaan zoals het hoort, anders verneuk je het verhaal

    Embrace your dreams….

      /   Beantwoorden  / 
  33. wsbbro

    Kijk het vanaf deze kant
    FF7 Op de ps1 kan je nergens meer krijgen
    het is toch ook beter als je zoiets met nog betere graphics kan spelen
    Ze zouden en Hardstikke veel me kunnen verdinnen
    Ik weet ff7 is goed zoals hij nu is
    maar een remake
    zou toch nog een schepje er bovenop doen :)
    Greetz

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mathijs

      Je kan nog steeds Final Fantasy 7 krijgen via Marktplaats e.d. ook 2e hands game stores hebben ze af en toe nog.
      Ik weet dat je voor een platinum editie wel al rond de 90 euro betaald.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.