Procedureel gegenereerde actie-RPG Songbringer

Kijken op YouTube
Stel je voor dat The Legend of Zelda een wachtwoord-systeem had waarmee je miljoenen verschillende bovenwerelden kon genereren, allemaal met hun eigen unieke dungeons. Dat is in een notendop het idee achter Songbringer. Aan het begin van je avontuur verzin je een zesletterig wachtwoord, en het spel gebruikt die seed om een unieke wereld te genereren.

Dat klinkt als de zoveelste roguelike, maar deze werelden zijn veel groter. Waar een potje Spelunky of Binding of Isaac ongeveer 30 minuten duurt, schatten de makers van Songbringer dat het tussen de 8 en 16 uur duurt om hun spel helemaal uit te spelen. Er is bovendien geen permadeath (alleen als extra optie voor hardcore masochisten). Als je hier doodgaat mag je gewoon verder in dezelfde wereld totdat je het avontuur helemaal hebt uitgespeeld.

  • Het klinkt… interessant. Een avontuur van 8 uur nodigt niet echt uit tot eindeloos herspelen (terwijl dat juist de grote kracht is van veel andere roguelikes), maar het idee dat iedere speler straks zijn eigen unieke versie van Songbringer ervaart heeft ook wel iets speciaals.
  • En los van al die wachtwoorden en procedureel gegenereerde dungeons, ziet Songbringer er ook gewoon uit als een toffe actie-RPG met lekker nerveuze graphics.
  • Songbringer verschijnt op 1 september voor pc en Xbox One, en op 5 september voor PlayStation 4.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Een Zelda avontuur in Minecraft
Lees ook:Nu in het winkelkanaal: The Legend of Zelda – Majora’s Mask
Lees ook:Harvest Moon/Animal Crossing-achtig iPhone spel komt ook naar DS
Lees ook:Een vervolg op MySims
Lees ook:De toevallige chaos van Elder Scrolls V: Skyrim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.