Kijk dit: landen op een planeet in Star Citizen

starcitizen
Waarom heb ik op games.blog eigenlijk nog nooit geschreven over Star Citizen? Tijd om daar verandering in te brengen met dit nieuwe filmpje. Star Citizen is een ruimteschip-simulator van ontwerper Chris Roberts (vooral bekend van zijn Wing Commander-spellen). Hij hoopt met deze game een levend universum te bouwen waarin spelers zich daadwerkelijk kapitein kunnen voelen van hun eigen ruimteschip. Geld verdien je door goederen te vervoeren tussen planeten, maar je kunt er ook voor kiezen om andere vrachtschepen te overvallen of om bijvoorbeeld mee te doen aan vliegraces.

Allemaal ideeën die ook in andere spellen zaten, maar de ambitieuze schaal van Star Citizen is nieuw. Dit is een van de succesvolste crowd funding-campagnes ooit (de teller staat al boven de 58 miljoen dollar) waardoor Roberts en zijn team alles tot in de kleinste details kunnen uitwerken. Zo heeft ieder ruimteschip een realistisch interieur waarin je vrij kunt rondlopen. Om uit te stappen druk je daadwerkelijk op de knop die het luik opent, waarna je alle planeten ook uitgebreid te voet mag verkennen. En dat alles met de mooiste graphics die moderne pc’s kunnen produceren.

Kijken op YouTube
In deze video laat Chris Roberts voor de allereerste keer zien hoe een ruimteschip landt op een buitenaardse planeet. Deze demonstratie gebeurde op CitizenCon 2014 voor een zaal vol uitzinnige fans.

Het einddoel is om Star Citizen als een totaalpakket uit te brengen (op z’n vroegst in 2016), maar wie wil kan nu al een ruimteschip kopen om in de losse “space combat module” op andere spelers te schieten. In de aanloop naar de échte release wil Roberts meer van zulke “modules” uitbrengen. Die losse pakketten zijn bij elkaar veel duurder dan het eindproduct (het meest extreme voorbeeld: een ruimteschip van 10.000 dollar), maar al dat geld is in dit stadium nog bedoeld om de verdere ontwikkeling van het spel te financieren.

Voor sommige ruimteschepen zijn ook realistisch ogende reclamespotjes gemaakt. Deze filmpjes zijn allemaal oud nieuws, maar als ze je nog niet kent moet je echt even kijken. Je zou haast geloven dat je een echt ruimteschip koopt.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Lees ook:Star Citizen Alpha 2.0 gelanceerd
Lees ook:Ubisoft’s virtual reality Star Trek simulator
Lees ook:22 April: Star Fox Zero & Star Fox Guard
Lees ook:Kijk dit: science fiction-spel No Man’s Sky
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer No Man’s Sky

Eén reactie op “Kijk dit: landen op een planeet in Star Citizen

  1. y-fuzz

    Dat wordt een nieuwe pc kopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.