Indiegame Okhlos lijkt op Pikmin in de Griekse oudheid

okhlos
Gespot op Rock Paper Shotgun: een grappig spelletje over een boze menigte. Okhlos speelt zich af in een schattige tekenfilmversie van de Griekse oudheid. In het begin is er nog maar één ontevreden poppetje, maar jouw taak als speler is om zoveel mogelijk omstanders boos te maken. Zodra je een voldoende mensen hebt verzameld kun je dan ten strijde trekken tegen mythologische wezens en Griekse goden. Een diepere politieke boodschap hoef je hier dus niet te verwachten, maar het ziet er wel ontzettend leuk uit.

De aanblik van al die kleine poppetjes die samen vechten tegen reusachtige wezens doet zelfs een beetje denken aan Pikmin. Net als in Nintendo’s strategiespel hebben al je soldaatjes hun eigen specialiteit. Je boze menigste bestaat uit huisvrouwen, slaven, sporters, marktkooplui en zelfs filosofen. Allemaal met hun eigen sterke en zwakke punten.

Okhlos staat volgens de officiële site gepland voor eind 2013/begin 2014 op pc, Mac en Linux. Dat klinkt alsof het spel al bijna klaar is. Hopelijk hebben de makers nog wel tijd om de achtergrondmuziek aan te passen; van het deuntje in deze trailer werd ik na een minuut al zenuwachtig.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Goh wie had dat verwacht: weerwolf Sonic blijkt log en langzaam
Lees ook:Verken de Griekse oudheid in indiegame Apotheon
Lees ook:Griekse gamers krijgen Deku-zaadjes bij Ocarina of Time 3D
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 1
Lees ook:Red een dassenfamilie in indiegame Shelter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.