Kijk dit: terug naar de jaren ’30 met schietspel Cuphead

cuphead
cuphead-idleIeder spel dat er zo mooi uitziet als Cuphead heeft sowieso mijn aandacht, maar als de makers dan ook nog Gunstar Heroes, Super Probotector en Mega Man X noemen als hun grootste inspiratiebronnen klim ik helemaal op het puntje van mijn stoel. Dat zijn dus drie van de beste schietspellen ooit gemaakt. Die explosieve gameplay gecombineerd met deze tekenfilmgraphics in jaren ’30-stijl (wacht maar tot je ze in beweging ziet!) zou weleens iets heel speciaals kunnen opleveren.

Cuphead wordt dus een ouderwetse ‘run and gun’-shooter met de nadruk op grote bossfights. Er staan meer dan 30 eindbazen gepland met unieke aanvallen die volgens de makers in nog geen enkel ander schietspel zijn vertoond. Dat klinkt fantastisch, het probleem is alleen dat er nog maar 2 trailers van Cuphead beschikbaar zijn en dat ze allebei maar een paar seconden duren. Korte flitsen, meer zijn het niet. Ik wil de beloftes van Studio MDHR graag geloven, maar iets meer bewijs dat Cuphead ook écht zo goed wordt zou wel fijn zijn.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Aan de andere kant: we hoeven nog niks te pre-orderen en er wordt ook niet om geld gebedeld op Kickstarter. We kunnen dus rustig afwachten en later dit jaar zien of Cuphead alle beloftes waarmaakt. Het spel verschijnt eerst voor de pc, daarna voor de Mac en als alles meezit daarna ook nog voor de PlayStation 4 en/of de Xbox One. Releasedatums zijn nog niet bekend.

[g.forum]

Lees ook:Jaren ’30 tekenfilmspel Cuphead naar Xbox One
Lees ook:Red:Out wil het gevoel van F-Zero terug brengen
Lees ook:Deze indiegame lijkt op The Wind Waker
Lees ook:Hyrule Warriors’ eerste originele personage heet Lana
Lees ook:A Boy and his Blob naar pc, PS4, Vita, Xbox One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.