Vergroten en verkleinen in indiegame Scale

scale
Herinner je je Scale nog? Dat puzzelspel waarin je met een speciaal pistool dingen groter en kleiner kon maken? Het is een jaartje stil geweest, maar dat spel bestaat dus nog steeds. Sterker nog: ontwerper Steve Swink heeft de afgelopen maanden flink doorgewerkt en Scale ziet er inmiddels al een stuk completer uit. Er is een verhaal, de graphics zijn verbeterd en de structuur van het spel begint langzaam vorm te krijgen. Scale wordt volgens Swink geen Portal-achtig spel met vastomlijnde puzzels, maar een verzameling open werelden waarin spelers naar hartelust mogen experimenteren. Dat past waarschijnlijk beter bij het waanzinnige “Scale Device”. (Voor alle duidelijkheid: dit pistool kan alles vergroten en verkleinen. Niet alleen losse voorwerpen, maar ook gebouwen en bergen en desnoods het complete level).

Om het spel verder te financieren is het team deze week een Kickstarter-campagne begonnen (voor 10 dollar kun je een exemplaar reserveren) en daar hoort natuurlijk ook een trailer bij. Klik snel verder om de nieuwste versie van Scale in actie te zien. Mijn favoriete scene is het moment waarop hoofdrolspeelster Penny een schatkist vergroot zodat ze door het sleutelgat naar binnen kan kruipen.

Scale wordt voorlopig alleen ontwikkeld voor pc, Mac en Linux (en dus ook Valve’s mysterieuze Steam Machine). Over andere spelcomputers schrijft Swink: “We are also considering next-gen consoles, and are in talks with a few different publishers about the viability of bringing SCALE to a those platforms, but a getting the game out on personal computers is our first priority.”


[g.forum]

Lees ook:Vergroot en verklein de wereld in first person indiegame Scale
Lees ook:Nieuwe trailer Scale: verklein de maan
Lees ook:Stemacteurs geven live opvoering van The Last of Us
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 25
Lees ook:Rhythm Paradise demo in het Nintendo Kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.