Indiegame Cube World heeft nu ook hang gliders


Tijd voor een nieuwe trailer van Cube World. Ik word altijd vrolijk als ik dit spel zie. Van dat eindeloze landschap (willekeurig gegenereerd en dus letterlijk zonder einde) vol gevaarlijke monsters krijg je toch vanzelf zin om avontuur te gaan? Cube World lijkt op Minecraft, maar dan zonder het graven en met iets meer structuur in de spelwereld. Hier zijn niet alleen bossen en bergen, maar ook kastelen, dorpjes en ondergrondse kerkers. Allerlei spelideeën die al een paar jaar in de lucht hangen (Minecraft, 3D Dot Game Heroes, Proteus) lijken samen te komen in Cube World. Ik hoop maar dat het net zo leuk is om te spelen als het is om naar te kijken.

Het grote nieuws in deze trailer is de toevoeging van hang gliders. Niet echt met een specifiek doel, maar gewoon omdat het leuk is om van bergen af te springen en lange glijvluchten te maken. Een bezigheid die er inderdaad erg rustgevend uitziet. En nog meer nieuws: verderop in de trailer betreden de avonturiers voor het eerst een kasteel. Verwacht geen traditionele Zelda-dungeon vol slimme puzzels, maar vooral veel extra sterke vijanden die in een afgesloten ruimte ook nog lastiger zijn om te ontwijken. Een mooi contrast met het gevoel van vrijheid in de buitenwereld. Met een beklemmend achtergrondmuziekje zou het vast nog meer indruk maken.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Fraaie nieuwe trailer van indiegame Cube World
Lees ook:Nog meer driedimensionale pixels in indiegame Cube World
Lees ook:Kijk dit: een rondleiding door Minecraft’s Adventure Update
Lees ook:Minecraft 1.8 geeft meer controle over de terrain generator
Lees ook:Telltale Games maakt een spel over Minecraft

2 reacties op “Indiegame Cube World heeft nu ook hang gliders

  1. simon

    zeer smaakvol, lijkt me leuk om dat samen met onze Interactieve zandbak ‘Mimicry’ te doen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat zou helemaal mooi zijn ja! De filmpjes die ik van Mimicry heb gezien kwamen al aardig in de buurt, qua bergen en dalen en rivieren. Nu alleen nog een paar avonturiers en vijanden programmeren. ;)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.