Gunman Clive is een old school platformspel in het Wilde Westen


Ontwerper Bertil Hörberg doet er zelf een beetje neerbuigend over (“a generic old school sidescroller”), maar zijn Gunman Clive maakt toch echt een fantastische eerste indruk. Okee, dus een op Mega Man geïnspireerd schietspelletje is misschien niet het origineelste spelidee, maar de cowboy-setting is leuk gevonden en die “weird artsy-looking 3D graphics” zien er prachtig uit. Vergeelde achtergronden, vloeiende animaties, trillerige schetslijntjes en jaren ’70 typografie geven Gunman Clive een unieke look die ik nog niet eerder heb gezien.

Het spel zelf oogt als een goed uitgevoerde platformer. Clive rent, springt en schiet door typische Wild West-omgevingen terwijl hij het opneemt tegen badeendjes, andere cowboys, pelikanen en een paar grote gemene eindbazen. Anti-zwaartekracht-velden en vlieglevels in het heelal zorgen voor de nodige afwisseling. Typisch zo’n spel dat ik vroeger dolgraag had willen spelen (en dat, als het toen was uitgekomen, nu ongetwijfeld bekend stond als klassieker) en dat nu gewoon voor bijna geen geld (misschien wel gratis?) wordt aangeboden. Gunman Clive schijnt bijna klaar te zijn, dus hou Bertil’s blog in de gaten voor de exacte releasedatum. Het spel komt uit voor de bekende smartphones, maar deze keer gelukkig ook voor de pc.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 35: Een dagje in het hoge gras
Lees ook:Uitverkoop in de Nintendo eShop
Lees ook:Alles (echt alles) over de gelekte Halo 3 Beta video
Lees ook:Gamers hebben vaker lucide dromen
Lees ook:Clive Barker’s Jericho trailer

2 reacties op “Gunman Clive is een old school platformspel in het Wilde Westen

    1. Erik

      Mooi filmpje ja. Die eindbaas komt ook even voorbij in de trailer, maar hier zie je zijn aanvalspatronen beter. Een spannend gevecht, zo te zien. En bijna zonde om die swing-physics helemaal na te bouwen voor 1 eindbaasgevecht.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.