Optische illusies in Escheriaanse indiegame The Bridge


The Bridge is een indie-platformspel met bijna precies dezelfde gimmick als And Yet It Moves: een langzaam ronddraaiende spelwereld, inclusief alle puzzels die dat met zich meebrengt. Nu is het me de afgelopen twee jaar niet gelukt om ook maar één lezer enthousiast te maken voor And Yet It Moves (en om eerlijk te zijn: ik heb hem zelf ook niet gekocht). Ik ben dus benieuwd of The Bridge ons op andere gedachten kan brengen.

Wat in ieder geval meer tot de verbeelding spreekt is de vormgeving. Waar de vrolijke knutselgraphics van And Yet It Moves nooit helemaal wisten te overtuigen, daar intrigeert de sombere zwart-wit wereld van The Bridge juist meteen. En dan zit het spel ook nog vol met krankzinnige architectuur die duidelijk is geïnspireerd door (maar nooit echt het niveau haalt van) de tekeningen van M.C. Escher. Denk aan onmogelijke driehoeken, pilaren die halverwege veranderen in open ruimtes en meer van zulke optische illusies. In combinatie met het mysterieuze achtergronddeuntje ziet dit eruit als een wereld die je wél graag wilt verkennen.

The Bridge staat gepland voor Xbox Live Indie Games (waar wij in Europa weinig aan hebben) en voor de pc. De makers hopen het spel over een paar maanden af te hebben.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Indie-platformer The Bridge naar PS3, PS4, Vita, Wii U
Lees ook:Volgende Portal-spel is samenwerking met Bridge Constructor
Lees ook:SkyDrift is een racespel met vliegtuigen
Lees ook:Wikkel je hersens hier eens omheen: Shifting World op de 3DS
Lees ook:Ubisoft’s virtual reality Star Trek simulator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.