Kijk dit: sfeervolle retrographics in indiegame Celestial Mechanica

Fraaie trailer voor de half-Nederlandse indiegame Celestial Mechanica. Idee en uitvoering zijn van de Amerikaanse ontwerper Roger Hicks en de 8-bit graphics komen van Paul Veer (tegenwoordig vooral bekend van Super Crate Box maar hij heeft veel meer spellen voorzien van kleurrijke en altijd mooi geanimeerde pixel art). Wat mij echter overhaalde om dit spel te kopen was de soundtrack. Ergens op het internet zag ik Hicks de achtergrondmuziek omschrijven als “epic “Muse” style music”, waarbij “Muse” verwijst naar de beroemde rockband. In die vergelijking kan ik me aardig vinden. Het nummer in deze trailer komt wat traag op gang, tot je na een minuut opeens belandt in een galmende rockopera waar je gegarandeerd meer van wilt horen. (Zo verging het mij althans).

Maar inderdaad, dit spel is dus niet gratis. Ook niet schrikbarend duur (€4,28), maar ik vrees dat veel lezers sowieso afhaken als de portemonnee getrokken moet worden. Vooral omdat ik Celestial Mechanica ook niet blind durf aan te bevelen. Het idee is prachtig (een ‘Metroidvania’ met veel lege ruimte en een kwetsbare hoofdrolspeler zonder wapens), maar de besturing voelt een tikje zweverig, het platte beeldformaat maakt dat je soms blind moet springen en een paar ging ik dood omdat ik alleen maar naast een hindernis stond.

Celestial Mechanica is hier te downloaden voor pc en Mac. Ik heb genoten van de bijzondere sfeer en de perfect afgewerkte presentatie, maar weet dat je wel bereid moet zijn om door de schoonheidsfoutjes heen te kijken.

[g.forum]

Lees ook:Mario RPG naar Japanse Virtual Console
Lees ook:Kijk dit: launchtrailer Ori and the Blind Forest
Lees ook:Okamiden: zie Chibiterasu in actie op de DS
Lees ook:Citaat: Eurogamer over Fragile Dreams
Lees ook:Okamiden-watch: acht nieuwe screenshots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.